Αθήνα

 

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

koutsoumpas 180424
Επικό τρολάρισμα Κουτσούμπα με… σφυροδρέπανο στον Κασσελάκη για το τι εμφανίστηκε στη βάπτισή του

OPINION

Της… Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο του ΒΗΜΑτος της Κυριακής με τον πιο πάνω τίτλο και με αφορμή τα τελευταία στο χώρο της δικαιοσύνης, Novartis κ.λπ. αφού ο συντάκτης του άρθρου κάνει μια περιπατητική αναφορά αόριστα, επιχειρεί να αναφερθεί και στις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και τελικά η μόνη συγκεκριμένη αναφορά που κάνει είναι μια.

Για παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης από την εποχή του αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου, δηλαδή επί ΠΑΣΟΚ κι εκεί τελειώνει.

Γράφει ο Γιάννης Σουλαδάκης

Καμιά άλλη επώνυμη αναφορά, σαν να μην υπήρξαν είτε υπουργοί δικαιοσύνης, είτε άλλες κυβερνήσεις και προ ΠΑΣΟΚ και μετά ΠΑΣΟΚ και προ Βαγγέλη Γιαννόπουλου και μετά Βαγγέλη Γιαννόπουλο, εκεί κολλημένος ο αρθρογράφος σ ένα άνομα, σ ένα πρόσωπο, σε ένα κόμμα, σε μια κυβέρνηση, σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Ήταν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ που έκανε παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, έτσι ώστε τον Νοέμβρη του 1988 με πρωθυπουργό τον Ανδρέα, συνήλθε η ολομέλεια εφετών και όρισε εφέτη ανακριτή τον Ευάγγελο Κρουσταλλάκη, που παρέπεμψε ουσιαστικά τον Ανδρέα στο ειδικό Δικαστήριο.

Τον Ευάγγελο Κρουσταλλάκη λοιπόν, τον «τιμώρησε» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το2001 και τον έκανε εισαγγελέα του Άρειου Πάγου.

Το 2005 με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, απαλλάχθηκε ο Τσοχατζόπουλος με σύμφωνη γνώμη και του τότε ΣΥΝασπισμού, το 2011 τελικά αυτή που τον παρέπεμψε στην δικαιοσύνη ήταν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ .

Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, για κάθε ψύλλου πήδημα, όταν οποιοδήποτε έντυπο, έγραφε οτιδήποτε, αμέσως ο κάθε εισαγγελέας Πεπόνης, διέτασσε προκαταρκτική εξέταση κι ας μην κατέληγε πουθενά, η κατέληγε στο αρχείο, η κοινή γνώμη όμως διαμορφωνόταν με την πληροφόρηση, ότι πάλι κάτι που αφορούσε το ΠΑΣΟΚ πήγαινε στην Δικαιοσύνη.

Στις μέρες μας πληροφορούμαστε, πως ακριβώς έκαναν τον Σακελαρίου πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας και με ποια κριτήρια.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργό Δικαιοσύνης την πολιτική παρθενοπιπίτσα και καθηγητή πανεπιστήμιου, όπως εμφανίζεται, τον Παρασκευόπουλο, πληροφορηθήκαμε λοιπόν, ότι ήταν επιλογή του Τσίπρα, που έκανε «βουτιά» στην επετηρίδα.

Επίσης σήμερα βλέπουμε, πώς τον διαπομπεύουν στην λήξη της θητείας του, μόλις έπαυσε πια να τους είναι «χρήσιμος».

Παρακολουθούμε πάλι από τα ρεπορτάζ, με ποιες μεθοδεύσεις προκύψανε με την κυβέρνηση ΤσιπροΚαμμένων, ηγεσίες στον Άρειο Πάγο όπως η κύρια Θάνου, η κύρια Δημητρίου, πως μαγειρεύουν και με τι κριτήρια τις νέες ηγεσίες στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Παρατηρούμε όμως κι άλλα συμπτώματα, την ώρα που οι διάφοροι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ξελαρυγγιάζονται και διαλαλούν για σκάνδαλα του αιώνα, μόλις κάποιοι ψέλλισαν για εφέτη ανακριτή, έσπευσαν να «καρυδώσουν» κάθε ψίθυρο.

Οτιδήποτε, είτε καταγγέλλεται, είτε δημοσιοποιείται στον δημόσιο χώρο που απαιτεί δικαστική διερεύνηση, αμέσως εξαφανίζεται, ούτε εισαγγελείς, ούτε ανακριτές, «μούγκα στην στρούγκα», διότι πρέπει να συντηρηθεί το παραμύθι περί ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά  λοιπόν τα πολιτικά παραμύθια αλλού….

Κατά τα λοιπά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τελειώσει την δίκη της Χρυσής Αυγής, φαίνεται του είναι χρήσιμη στην Βουλή για να το παίζουν «πρίμο σεκόντο» στο υβρεολόγιο κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζει η κοινή γνώμη είναι, ότι τυχόν καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, την θέτει εκτός κοινοβουλίου και τότε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον πρώτο υβριστή κατά των αντιπάλων του και ιδιαίτερα κατά του ΠΑΣΟΚ;

Το σοβαρότερο όμως συμπέρασμα και περιγραφή, δεν είναι τα όσα παραπάνω ανέφερα, εξάλλου αυτά σιγά σιγά γίνονται κατανοητά στην κοινωνία, τα σοβαρότερα συμπεράσματα είναι άλλα.

Συμπέρασμα πρώτο, στον δημόσιο χώρο και λόγο, εξακολουθούν να δαιμονοποιούν το ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθεί να αφήνεται ανυπεράσπιστο, πολλές φόρες μάλιστα, αυτή η δαιμονοποίηση στηρίζεται και από πολλούς που θέλουν να δικαιολογήσουν πολιτικές επιλογές εγκατάλειψης του ΠΑΣΟΚ και πορεία προς άγνωστες κατευθύνσεις, χωρίς φώτα πορείας, χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό, με νεοπαγείς αμφίβολης αντοχής και διάρκειας συμμαχίες, με συμμάχους που σε πρώτη γραμμή από την πρώτη στιγμή της πολιτικής τους παρουσίας ήταν και είναι η συνεχής απορριπτική στάση και άρνηση προς το ΠΑΣΟΚ, την ιστορία, την προσφορά του, άλλα και το ηθικό του υπόβαθρο, πρακτικά πρωτοστατούν στο πνίξιμο του ΠΑΣΟΚ.

Συμπέρασμα δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με τους σχεδιασμούς του, πότε καταγγέλλει και επικαλείται το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, πότε το κολακεύει αναζητώντας πρόθυμους ηλίθιους.

Το δυσάρεστο είναι, ότι φαίνεται να υπάρχουν κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, πρόθυμοι, χρήσιμοι ηλίθιοι από το ΠΑΣΟΚ, που όμως στο λεγόμενο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι περισσότεροι.

Είναι εκείνοι, που από την δημιουργία τους, είτε ΔΗΜΑΡ, είτε ΠΟΤΑΜΙ, είτε κάποιες άλλες μικροομάδες, είχαν στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, ως μέρος του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Σήμερα, μέσω του ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ, έχουν επαναφέρει όλη τους τη ατζέντα, που ενώ έχει αποτύχει οικτρά όταν την πρότειναν, μόνοι τους επιχειρούν να την επιβάλουν και πάλι, είτε εκβιάζοντας, είτε δημιουργώντας τετελεσμένα.

Έτσι, ενώ έπρεπε η υπεράσπιση του ΠΑΣΟΚ και η θέση του απέναντι στους υβριστές του να είναι σταθερή και πάγια, ότι δηλαδή δεν υπάρχει περιθώριο επαφής με υβριστές του, μπλεγμένο με τις ισορροπίες του ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ, υποχρεώνεται να συμπεριφέρεται με συνεχείς ανισορροπίες.

Με το θέμα αυτό δεν ασχολούμαι προς το παρόν περισσότερο, ούτε με όσους σαλιαρίζουν πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με αηδιάζουν, θα ασχοληθώ εν καιρώ, το μόνο που επισημαίνω είναι, ότι τα μηνύματα για ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ και ότι σημαίνει αυτό, συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Συμπέρασμα τρίτο, που απορρέει ευθέως από την πρωτοσέλιδη αρθρογραφία του ΒΗΜΑτος, που έχει την δική της σημειολογία,  δεδομένου ότι ιστορικά το ΒΗΜΑ θεωρείται η εφημερίδα που φέρεται να είναι φιλική προς την δημοκρατική παράταξη, το ότι σήμερα, έστω έμμεσα, στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ για θέματα δικαιοσύνης, δεν είναι τυχαίο.

Η οργή της κοινωνίας λόγω της παρατεταμένης κρίσης, είναι μεν βουβή, άλλα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη και στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα επιχειρηθεί κάπου να την εκτρέψουν, κάπου να την παροχετεύσουν και φαίνεται ότι κάποιοι έχουν επιλέξει πάλι το ΠΑΣΟΚ να ρίξουν βορά στο πόπολο…

Είναι σενάριο που βολεύει και την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ας το αντιληφθούν στο ΠΑΣΟΚ και ας αντεπιτεθούν για να το υπερασπιστούν, πριν είναι αργά.

Τον χώρο της καταστροφολογίας, της σκανδαλολογίας και της λασπολογίας θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό φαίνεται ότι προετοιμάζεται, ας προετοιμαστεί λοιπόν και το ΠΑΣΟΚ, διότι είναι μια μάχη που θα προκληθεί να δώσει και δεν θα μπορεί να την αποφύγει, ακόμα κι αν επικαλείται το λεγόμενο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είτε όχι…

Ροή Ειδήσεων

stai prwtagwnistes

19/04/2024 | 09:49

Έλλη Στάη: Είμαι 70 χρονών, υπήρξα σκληρή επίτηδες, δεν κάνω διατροφή αλλά γυμνάζομαι

19/04/2024 | 09:43

Αφροδίτη Γραμμέλη σε Γιώργο Λιάγκα: «Μη μας κουνάς το δάχτυλο κάθε πρωί, για όνομα του Θεού δηλαδή – Ξαφνικά βγήκε ο Γιώργος και έκανε πάλι διάγγελμα»

19/04/2024 | 09:31

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Δημήτρη Παπανώτα: «Βρέθηκε εκτός με συνοπτικές διαδικασίες»
240419085918 φυλακή

19/04/2024 | 08:59

Καλαμάτα: Στη φυλακή για απόπειρα βιασμού 29χρονης στο κέντρο της πόλης

19/04/2024 | 08:46

Ελένη Μενεγάκη: Με τρομάζετε και δεν το θέλω αυτό, είπε μετά την είδηση ότι αποχωρεί από το MEGA

19/04/2024 | 08:27

Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Αθήνας: Σε κρίσιμη κατάσταση οδηγός μηχανής
 αστρολογικές προβλέψεις 6 1200x720 1

19/04/2024 | 08:14

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

19/04/2024 | 08:00

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Παρασκευή 19 Απριλίου

19/04/2024 | 07:54

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν, σύμφωνα με αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα – Ιράν: «Καμιά» σοβαρή ζημιά μετά τις εκρήξεις – Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς
screenshot 17

18/04/2024 | 23:20

Κατερίνα Καινούργιου-Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ποζάρουν αγκαλιασμένες σε βραδινή έξοδο

18/04/2024 | 22:55

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εργάτης βρίσκει νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου

18/04/2024 | 22:26

Τζόκερ κλήρωση 2742: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα
240418222000

18/04/2024 | 22:21

Ξεσπά ο Γιώργος Λάγιος για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Ποια είναι η ανακρίβεια στη δήλωση του;»

18/04/2024 | 22:00

Απόστολος Ρουβάς: Η σπάνια φωτογραφία με τον επτά μηνών γιο του

18/04/2024 | 21:44

«Μέσα σε πέντε λεπτά ξεφορτώθηκαν τη θυγατέρα μου» – Η μήνυση που κατάθεσε ο πατέρας της Κυριακής κατά των αστυνομικών
maria mosxopoulou 160424
Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών: Αναγκαίος αλλά όχι Επαρκής
milliordos
«Καιρός να ζήσουμε παιδί μου, ξημερώνει..»
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
280699874 2173598039475106 5681344062880807178 n
Στέλλα Μπελιά: «Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα»
231204123225 01 gaza attack 120323
Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ, στη νότια Γάζα