Αθήνα

 

22 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

OPINION

Η… Βαβυλωνία και το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής 

Στην πολιτική πρακτική και δεοντολογία, το γραφείο τύπου ενός πολιτικού φορέα εκφράζει τον επικεφαλής του φορέα και είναι αποκλειστικής του ευθύνης.

Κάποιοι κάποτε είπαν ότι «η αλήθεια είναι επαναστατική»… 

Γράφει ο Γιάννης Σουλαδάκης

Τώρα στο θέμα μας, από τα Μ.Μ.Ε πληροφορούμαστε ότι στο γραφείο τύπου του ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ, κάθε συνιστώσα θα βάλει και τον δικό της εκπρόσωπο, λάθος, διότι έτσι πλέον γίνεται γραφείο τύπου ενός σχήματος με 6 συμπροέδρους, με 6 συνεπικεφαλής και δημιουργούνται μια σειρά προβλημάτων με πρώτο και μεγαλύτερο, το ότι τελικά μπαίνει υπό επιτροπεία η επικεφαλής του εγχειρήματος και αυτό, πέραν του ότι παραβιάζονται βασικοί κανόνες, γεννά το ερώτημα σε τίνος αρμοδιότητες και ευθύνες υπάγονται τα γραφεία τύπου, που εκ των πραγμάτων δεν θα έπρεπε.

Όπως είναι σήμερα η πραγματικότητα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με διαφορετικές αντιλήψεις στρατηγικού χαρακτήρα στο εσωτερικό του εγχειρήματος κι επειδή ο κάθε επιμέρους φορέας διατηρεί την αυτονομία του και τα δικά του γραφεία τύπου, μπορεί το κάθε επι μέρους γραφείο και ο κάθε επικεφαλής, πλην ΠΑΣΟΚ και της προέδρου του, να δημοσιοποιεί ανέξοδα τα δικά του.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως, όντας υποχρεωμένη να λειτουργεί και ως επικεφαλής του ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ, θα υποχρεώνεται να αυτολογοκρίνεται, να ακυρώνεται ουσιαστικά ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην βρεθεί σε αντίφαση με όσα το μεικτό γραφείο τύπου θα δημοσιοποιεί, κομίζοντας τις επι μέρους απόψεις των συνιστωσών και τις κατά περίπτωση ισορροπίες, στην πράξη οδηγείται σε αφωνία το ΠΑΣΟΚ και η πρόεδρός του.

Με αφορμή όμως τα τεκταινόμενα γύρω από το γραφείο τύπου, θα κάνω ορισμένες διαπιστώσεις

Η νομιμοποιητική βάση του εγχειρήματος ήταν η εκλογική διαδικασία του Νοέμβρη 2017, με τους 212.000 ψηφίσαντες.

Τι κρίθηκαν τότε; κρίθηκε ποιο πρόσωπο και με ποια πολιτική πρόταση θα έπαιρνε την εντολή για να διαμορφώσει την επόμενη ημέρα και τα δυο κρίθηκαν με ισχυρή πλειοψηφία, στο μεν πρόσωπο αυτή η πλειοψηφία εκφράστηκε στην Φώφη Γεννηματά, στην δε πολιτική πρόταση η πρόταση του ΠΑΣΟΚ η έστω της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως διατυπωθήκαν στο συνέδριό του Ιουνιου2017.

Τις λοιπές πολιτικές προτάσεις και κυρίως του ΠΟΤΑΜΙου τις αξιολόγησε στην ουσία ως πεπερασμένης αποδοχής.

Σήμερα που βρισκόμαστε; όλο και περισσότερο ακυρώνεται το νόημα της εντολής του Νοέμβρη, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ εμφανίζεται όλο και περισσότερο ότι έχει 6 συμπροέδρους και σε καθαρά πολιτικό επίπεδο μπαίνουν στο ίδιο επίπεδο, η ακόμη σε υψηλότερο, πολιτικές προτάσεις εντελώς μειοψηφικές, όπως καταμετρήθηκαν στις εκλογικές διαδικασίες του Νοέμβρη, που είναι και οι μόνες που έχουν νομιμοποιητική βάση.

Για να μιλήσουμε ανοικτά, πολιτικές προτάσεις τύπου ΠΟΤΑΜΙου, τύπου ΔΗΜΑΡ, πλήρως ακυρωμένες στην κοινωνία αλλά και στην εκλογική διαδικασία του Νοέμβρη, επιχειρείται να επανέλθουν διοικητικά μέσω της συνπροεδρίας των 6, που επιχειρείται να επιβληθεί, όπου στην ουσία, η πλειοψηφούσα θέση του Νοέμβρη με τα χαρακτηριστικά ΠΑΣΟΚ, τείνει να μετατραπεί σε μειοψηφούσα.

Ο πυρήνας των προβλημάτων και των τριβών που αναφύονται, στην ουσία βρίσκονται στην άρνηση αποδοχής του πολιτικού μηνύματος του Νοέμβρη 2017, που αποτελεί την μόνη και ισχυρή νομιμοποιητική βάση, διότι προέκυψε με άμεση ανοικτή συμμετοχή.

Στην ουσία τα προβλήματα τροφοδοτούνται από την απαίτηση να επιβληθούν πολιτικές επιλογές μη αποδεκτές από την κοινωνική βάση όπως εκφράστηκε με μεγάλη πλειοψηφία τον Νοέμβρη.

Το να επικαλούνται κάποιοι το Συνέδριο του Μάρτη του 2018, έχει μια κάποια βάση, δεν μπορεί όμως αυτό που οργανώθηκε διοικητικά και όχι πολιτικά, να υπερβεί την ισχύ των εκλογών του Νοέμβρη, τελεία και παύλα!!!

Τώρα μπορεί να απορείτε γιατί ασχολούμαι με το θέμα από την στιγμή που έχω άλλη άποψη, γνωστή και διατυπωμένη, ναι, έχω άποψη ΠΑΣΟΚ και την έχω τεκμηριώσει.

Ασχολούμαι όμως, διότι βλέπω λάθος δρόμους που πρέπει να διαφοροποιηθούν.

Ασχολούμαι, διότι θέλω να ηττηθεί κατά κράτος αυτό το πολιτικό τερατούργημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ασχολούμαι, διότι θέλω να γίνει ο χώρος μας, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, κυρίαρχος ξανά, ισχυρός πόλος του πολιτικού μας συστήματος, ο προοδευτικός του πόλος, δεν μας ταιριάζουν θνησιγενείς ρολόι τρίτου πόλου, άλλωστε τέτοιοι στην Ελλάδα δεν επιβίωσαν ποτέ.

Ασχολούμαι, διότι δεν θέλω πολίτες του χώρου μας, στην απελπισία τους και στην ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να οδηγηθούν στον Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η αξιόπιστη μάχη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη της ανακατάληψης του χώρου μας, αυτή που μας αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η ανασυγκρότηση του προοδευτικού πόλου, του δικού μας πόλου και όχι του τρίτου πόλου, ταυτίζεται και με την μάχη κατά της Ν.Δ  διότι έτσι αποτρέπουμε διαρροές προς αυτήν, αυτό ας γίνει επί τέλους κατανοητό.

Υστερόγραφο: Για λόγους ιστορικούς αλλά και πολιτικούς, στα ηρωικά χρόνια του ΠΑΣΟΚ, τότε που δεν υπήρχε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, παρά η τρόικα του τότε Εκτελεστικού Γραφείου,  «Λαλιώτης-Γεννηματάς-  Τσοχατζόπουλος», συνεδριάζαμε και κατανέμαμε μεταξύ μας τις αρμοδιότητες εποπτείας των τομέων.

Σε όλα συμφωνούσαμε και τα προτείναμε στον Ανδρέα, ο οποίος κατά κανόνα συμφωνούσε με την πρότασή μας, στο μόνο που δεν υπήρχε συμφωνία ήταν η εποπτεία του Γραφείου τύπου, που η τρόικα ήθελε να το εποπτεύουν και οι τρεις και δεν καταλήγαμε ποτέ σε συμφωνία.

Το θέμα τότε πήγαινε στον Ανδρέα που έλεγε… «Γραφείο τύπου μόνο Λαλιώτης» κι είχε δίκιο ο Ανδρέας, διότι αλλιώς θα είχαμε κομφούζιο.

Το ιστορικό αυτό το αναφέρω, για να δούμε τι συμβαίνει και να συγκρίνουμε το σήμερα με την επικρατούσα Βαβυλωνία…

Ροή Ειδήσεων

screenshot 5

29/03/2024 | 10:06

Απαντά ο Γιάννης Πλούταρχος στα σχόλια του Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Τον έχω δει δυο φορές σε όλη μου τη ζωή»

29/03/2024 | 09:23

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στην Αττική

29/03/2024 | 09:05

Ευρωεκλογές 2024-ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι για την κατάρτιση του Ευρωψηφοδελτίου
dimitris kokotas

29/03/2024 | 08:42

Δημήτρης Κόκοτας: Πολύ κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – Υπέστη έμφραγμα, ανακοπή και ανατάχθηκε

29/03/2024 | 08:31

Πύργος: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου – Οι αυτόπτες μάρτυρες τραβούσαν βίντεο

29/03/2024 | 08:27

Καρδίτσα: Νεκρή βρέθηκε ηλικιωμένη στο Καταφύλλι Αργιθέας – Έρευνες της αστυνομίας για το ενδεχόμενο εγκλήματος
screenshot 1

29/03/2024 | 08:11

Ο Στέφανος Κασσελάκης ορκίζεται σήμερα ανήμερα των γενεθλίων του

29/03/2024 | 08:04

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

29/03/2024 | 07:58

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου
6133440

29/03/2024 | 07:47

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα – Ανακοινώνεται αύξηση κατώτατου μισθού

28/03/2024 | 23:01

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα «Τέμπη» με 159 «Όχι»

28/03/2024 | 22:46

Θοδωρής Αθερίδης: Μου αρέσει πάρα πολύ το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι, σίγουρα θα είναι μέσα στην τριάδα
tzoker deltio

28/03/2024 | 22:42

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ – Δείτε ποιοι αριθμοί κληρώθηκαν

28/03/2024 | 22:26

Σωκράτης Φάμελλος: Σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών με ευθύνη Μητσοτάκη, να γίνει Προανακριτική για τον Καραμανλή

28/03/2024 | 22:20

MasterChef-Απών ο Σωτήρης Κοντιζάς: «Δεν είμαστε όλοι καλά, δεν ακολούθησε τις οδηγίες»
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
280699874 2173598039475106 5681344062880807178 n
Στέλλα Μπελιά: «Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα»
231204123225 01 gaza attack 120323
Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ, στη νότια Γάζα
Η πρώην καγκελάριος και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη
salteri
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο- Ασκήσεις κοινωνικού αυτοματισμού