Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

OPINION

Γιατί αυτή ήταν ιστορική ψηφοφορία και πώς ξεκαθαρίζει την πολιτική

Όλοι θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι από τη χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Σοφότερο αποτέλεσμα δεν μπορούσε να υπάρξει. Ακόμα κι αν η επόμενη μέρα μας βρει μόνους, εκτός Ευρώπης, να μας αποθεώνει ο Έβο Μοράλες, ενηλικιωθήκαμε. Γράφει ο Γ. Συμψηρής -Ο Τσίπρας έχει την ευκαιρία-ειδικά αν πάρει ένα μεγάλο πακέτο ανάπτυξης κι αν πάρει μια […]

Όλοι θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι από τη χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Σοφότερο αποτέλεσμα δεν μπορούσε να υπάρξει. Ακόμα κι αν η επόμενη μέρα μας βρει μόνους, εκτός Ευρώπης, να μας αποθεώνει ο Έβο Μοράλες, ενηλικιωθήκαμε.

Γράφει ο Γ. Συμψηρής

-Ο Τσίπρας έχει την ευκαιρία-ειδικά αν πάρει ένα μεγάλο πακέτο ανάπτυξης κι αν πάρει μια μεταβολή στο χρέος τέτοια που θα του επιτρέπει να ζητήσει μια τελευταία προσπάθεια για δύο χρόνια-να ηγεμονεύσει σε έναν αριστερό χώρο, πολιτών και πολιτικών όμως  που είναι με την κοινοβουλευτική δημοκρατία κι όχι με τα σοβιέτ. Που δεν θεωρούν «προοδευτικό» το να πολεμάς τη φτώχεια με το να είναι όλοι φτωχοί.

-Άνθρωποι σαν τις δύο κυρίες του Κόκκινου Δικτύου- που αν κατέβαιναν στις εκλογές μόνες τους θα έπαιρναν λιγότερο κι από το ΕΠΑΜ- μπορούν τώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους χώρους(ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξωκοινοβουλευτικά γκρουπ, κλπ)και να επιδιώξουν μια συντεταγμένη… έφοδο στον  ουρανό.

-Άνθρωποι σαν τον Λαφαζάνη που λένε την ώρα που ο κόσμος γκρεμίζεται ότι «υπάρχουν κι άλλοι τρόποι με συνεχή χρηματοδοτική ροή(!)και χωρίς θυσίες», αλλά ξεχνάνε να μας πουν ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι, μπορούν να πάρουν εκείνους που έλειπαν, εκείνους που είπαν «παρών» κι εκείνους που εξέδωσαν ανακοίνωση ότι ναι μεν ψήφισαν αλλά έχουν μεγάλη… αλληλεγγύη προς όσους δεν ψήφισαν(!) και να φτιάξουν όλοι μαζί ένα δικό τους κόμμα. Να το ονομάσουν «Όχι σε όλα, πάντα και παντού, θάνατος και ντου» και να δούμε πόσο ποσοστό θα πάρουν.

-Άνθρωποι σαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έπρεπε να είναι κοντά σε εξουσία σε τέτοιες εποχές. Χτες κράτησε για 5 ώρες όμηρο μια χώρα, άνετη μέσα στο ακριβό ταγιέρ της. Δεν είχε άγχος για το αν βγαίνει ο σε περίπτωση κατάρρευσης.

-Άνθρωποι σαν τον χαρωπό οικονομολόγο της Αίγινας δεν έχουν ψυχή ούτε να πάνε να υποστηρίξουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους(για δόλο πρέπει να είναι κάποιος ειδικός για να μιλήσει) που μας έστειλαν  στον τοίχο. Και κρύβονται πίσω από το παιδί τους, οι κότες.

-Τέλος  και κάτι που δεν το αναμέναμε: παρά τη διχαστική κι εμφυλιοπολεμική ρητορική του και παρά το οπορτουνίστικο θέμα με τα εξοπλιστικά, ο Καμμένος απέδειξε ότι κατάλαβε που είναι το παγόβουνο έστω και την ύστατη ώρα.

Σας ευχαριστούμε όλους. Μετά από χρόνια έχουμε κι εμείς τι να ψηφίσουμε. Εμείς που δεν έχουμε αρχαιοελληνική μύτη, αρχαιοελληνικό μεσαίο δάχτυλο του ποδιού ή που δεν ονειρευτήκαμε «έναν άλλο κόσμο εφικτό» που δεν έχει υπάρξει πουθενά και ποτέ.

agrinionews.gr

 

 

Η χώρα των πανηγυρισμών
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ – Δεν χρειάζεται τον κολοβό δικομματισμό η χώρα
Κυκλική Οικονομία: Η Αθόρυβη Κοσμογονική Αλλαγή
Η κρίση μέσα στην κρίση
Δένδιας -Τσαβούσογλου: Ο σκοπός της επίσκεψης και ο τουρκικός αναθεωρητισμός
Φιμωμένη Βουλή σημαίνει φιμωμένη δημοκρατία