Αθήνα

 

18 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

0c85c345 ec9f 4a5d 8e5b 532911e95186
Τα ζώδια της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου

OPINION

«Η δημοτική αρχή του δήμου Αγίου Δημητρίου δεν ακολουθεί σύγχρονη στρατηγική για μια βιώσιμη πόλη»

Η δημοτική αρχή του δήμου Αγίου Δημητρίου δεν ακολουθεί σύγχρονη στρατηγική για να είναι η πόλη βιώσιμη, με καθαρό αέρα, πολύ πράσινο και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Αντιθέτως πράττει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των πολιτών έχει μία κακή επικοινωνία με αυτούς και δημιουργεί προβλήματα τα οποία επηρεάζουν σοβαρά την οικονομία της πόλης.

Η αξία της πόλης πρέπει να αναβαθμιστεί, να λειτουργήσει ως μαγνήτης οικονομικής καινοτομίας και να προσελκύει κόσμο αφού διατηρεί ευχαριστημένους τους πολίτες της.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει η σημερινή διοίκηση του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Η δημοτική αρχή του δήμου Αγίου Δημητρίου δεν ακολουθεί σύγχρονη στρατηγική για να είναι η πόλη βιώσιμη, με καθαρό αέρα, πολύ πράσινο και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Αντιθέτως πράττει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των πολιτών έχει μία κακή επικοινωνία με αυτούς και δημιουργεί προβλήματα τα οποία επηρεάζουν σοβαρά την οικονομία της πόλης.

Η αξία της πόλης πρέπει να αναβαθμιστεί, να λειτουργήσει ως μαγνήτης οικονομικής καινοτομίας και να προσελκύει κόσμο αφού διατηρεί ευχαριστημένους τους πολίτες της.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει η σημερινή διοίκηση του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των οργανισμών για ποιότητα ζωής σε μία πόλη, η πόλη μας ο Άγιος Δημήτριος:

Δεν ανακυκλώνει, δεν δίνει κίνητρα για ανακύκλωση, δεν διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα απορρίμματα και την ατμοσφαιρική ρύπανση αντιθέτως δημιούργησε ένα κακοσχεδιασμένο έργο στην λεωφόρο Αγίου Δημητρίου που έχει αυξήσει δραματικά την κίνηση, την κακή και βίαιη χρήση του αυτοκινήτου και αύξησε τη ρύπανση από τα καύσιμα αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία των πολιτών και κυρίως των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων.

Δεν έχει σχεδιαστεί η ανθεκτικότητα της πόλης του Αγίου Δημητρίου έναντι στη ραγδαία κλιματική μεταβολή και υπονομεύει το μέλλον της πόλης ολόκληρης και τη μορφή αυτή που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας χωρίς να διαθέτει υποδομές τεχνολογίας, καθαριότητας, ποιότητας ζωής.

Δεν έχει μελετήσει βάσει του Δείκτη Ποιότητας του Αέρα τη στρατηγική μείωσης του διοξειδίου του Άνθρακα με πολιτική χρήσης του οικολογικότερου μέσου που είναι το ποδήλατο.

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πράσινη πόλη με κορυφαίο αρνητικό παράδειγμα το πάρκο του Ασυρμάτου το οποίο 13 χρόνια της σημερινής διοίκησης παραμένει πλήρως ανεκμετάλλευτο χωρίς το στοιχειώδη σχεδιασμό πάρκου πρασίνου.

Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές για να είναι η πόλη του Αγίου Δημητρίου μία πόλη χωρίς αποκλεισμούς αφού δεν είναι καθόλου φιλική πρός τα Άτομα με Αναπηρία, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ανεμπόδιστα, να μπουν σε δημοτικά κτίρια με ράμπες και αναβατήρες ή να εξυπηρετηθούν άρτια στις ανάγκες τους όπως οι ηλικιωμένοι στην περιοχή του Ασύρματου αναγκάζονται μετά τις μετατροπές και τον πρόχειρο σχεδιασμό της διοίκησης να μεταβούν στη λαϊκή αγορά της Παρασκευής σε σημείο όπου δεν μπορούν φορτωμένοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους !

Δεν έχει μεριμνήσει 13 χρόνια για την τοποθέτηση LED φωτισμού ο οποίος θα προσέφερε στην πόλη του Αγίου Δημητρίου 80% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και αντίστοιχα 80% εξοικονόμηση ποσών από το τεράστιο ποσό που τώρα δαπανά για τον οδοφωτισμό, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να επενδυθούν στην κοινωνική πολιτική. Ακόμα και τώρα στο πρόγραμμα Smart City όπου παρέχονται με απόλυτη χρηματοδότηση τεχνολογίες όπως αισθητήρες σε δημοτικά κτίρια και σχολεία για να “σβήνουν” τα φώτα και να περιορίζουν την κατανάλωση, δεν υπάρχει κανένα συγκροτημένο σχέδιο για να γίνουν αυτές οι ενέργειες.

Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο, πως θα δράσουμε άμεσα ως διοίκηση.

Αμέσως και θα είναι το πιό άμεσο έργο, τοποθέτηση Led φωτισμού σε όλη την πόλη του Αγίου Δημητρίου για εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας και μία πόλη φωτός.

Επόμενο έργο η ανάπλαση του πάρκου Ασυρμάτου σε βιοκλιματικό με πράσινο , νερά, διαδρόμους πεζοπορίας και άσκησης, πολλά είδη φυτών και διαμόρφωση για την οικογένεια και την παρέα. Το έργο θα εκτελεστεί με σταδιακή απόδοση σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα π.χ τον πρώτο χρόνο θα παραδοθεί ένα μεγάλο κομμάτι και με συγκεκριμένο πλάνο θα παραδίδονται τομείς του έργου έως την ολοκλήρωση του.

Μετατροπή όλων των πάρκων σε φωτεινά, όμορφα, πράσινα και χρήσιμα.

Ανάπλαση των παιδικών χαρών μέσω ειδικών προγραμμάτων για την επιτυχή λειτουργία τους και την επίτευξη των παιδαγωγικών στόχων τους.

Μείωση της κίνησης με μέτρα για την ενθάρρυνση χρήσης ποδηλάτου, καλύτερη σήμανση, περιορισμός των καθυστερήσεων.

Πρόγραμμα  «Κανένα Όχημα στα πεζοδρόμια», με τη μέθοδο της πρώτης σύστασης και ενημέρωσης.

Δημιουργία σύγχρονης υπηρεσίας στην Υπηρεσία του Δημότη με άμεση ακρόαση και υλοποίηση κάθε αιτήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δήμου και δεδομένη επικοινωνία σε κάθε περίπτωση. Ακρόαση μέσω διαβούλευσης ουσιαστικής των προβλημάτων της γειτονιάς και σχεδιασμός λύσεων.

Η επικοινωνία μας με τους πολίτες θα αποτελέσει παράδειγμα πρός μίμηση και άλλων πόλεων.

Πρόγραμμα Βοήθεια Παντού με ειδική ομάδα εξυπηρέτησης πρώτων αναγκών ευπαθών ομάδων.

Αλλαγή κάδων απορριμμάτων σε υπογειοποιημένους, καθαρούς και σύγχρονους. Προσθήκη επιδαπέδιων κάδων ανά 30 μέτρα αρχικά σε όλα τα πάρκα και στους χώρους συναντήσεων και στις πολυσύχναστες οδούς και λεωφόρους: Αγίου Δημητρίου, Παπάγου, Μενελάου, Πριάμου, Σουλίου.

Αλλαγή στη κουλτούρα της καθαριότητας με μία πόλη που θα λάμπει και θα απομακρύνουμε άμεσα τον Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων από το γήπεδο του Αγίου Δημητρίου.

Διαμόρφωση νέων κατασκευών πεζοδρομίων σε συνάρτηση με το οδικό δίκτυο.

Δημιουργία ποδηλατικού δικτύου που θα ενώνει βασικά σημεία της πόλης μας και τα πάρκα αυτής ώστε η πόλη του Αγίου Δημητρίου να γίνει μία πόλη που αγαπά το ποδήλατο.

Δημιουργία αθλητικών υποδομών κεντρικών και γειτονιάς ώστε σε κάθε γειτονιά του Αγίου Δημητρίου να μπορούν οι πολίτες να αθληθούν χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων χρηματοδότησης σταδιακή μετατροπή των σχολικών κτιρίων σε βιοκλιματικά.

Σχεδιασμός για δημιουργικές δραστηριότητες των ολοήμερων σχολείων, στην πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο.

Ολοκληρωμένο σχέδιο υποδομών για Άτομα με Κινητικά Προβλήματα από ειδικούς στα συγκεκριμένα έργα για ΑμεΑ και δημιουργία πάρκου για παιδιά με Αναπηρία, παράλληλα της παιδικής χαράς της Μενελάου.

Δημιουργία 2 ακόμα πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου και της Αργοστολίου.

Δημιουργία νέων σύγχρονων πάρκων σκύλων και ανάπλαση των υπαρχόντων.

Πεζοδρόμηση της Αγίου Δημητρίου από την 25ης Μαρτίου μέχρι τη Λουκή Ακρίτα (κατεύθυνση πρός Αθήνα) και δημιουργία πλατείας του Αγίου Δημητρίου με εξασφαλισμένη την τροφοδοσία των καταστημάτων και των χώρων στάθμευσης των κατοίκων.

Κοινωνική πολιτική βασισμένη σε όλες τις ανάγκες των πολιτών του δήμου Αγίου Δημητρίου, ευπαθών ομάδων, με οικονομικά προβλήματα, μονογονεϊκές οικογένειες, άπορους, ηλικιωμένους, πολύτεκνους. Προγράμματα : “Κανένας Πολίτης Μόνος”, “Ποιότητα ζωής για όλους”, “Θερινός Κινηματογράφος”, “Παιδί και Οικογένεια”, “Παιδί και Διακοπές”, “Δια Βίου Μάθηση”, “Φροντιστήριο χωρίς Αποκλεισμούς”, “Ψυχικής και Συναισθηματικής Υγείας”, “Νοσηλείας στο Σπίτι”, “Εθελοντισμού και Προσφοράς”, “Οικοσύστημα Καινοτομίας”, “Γράφω Κώδικα”, “Open Coffee”, “Παιδί και Γονείς = 1” (μέθοδοι αγωγής και αποκλεισμού της βίας και των παλαιών μεθόδων).

Εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη μέσω προγραμμάτων ανάπλασης δημόσιων χώρων αλλάζοντας την κακή, στάσιμη και κακής ψυχολογίας εικόνα της πόλης του Αγίου Δημητρίου. Θα επικρατήσουν τα χαρούμενα χρώματα και οι εικόνες τέχνης και πολιτισμού. Παράλληλα δημιουργία οικοσυστήματος μέσω συγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ για τη δημιουργία παραδοσιακών cafe και εστιατορίων.

Θέλουμε τους πολίτες να μπορούν να συναντηθούν με άλλα άτομα σε κατάλληλα διαμορφωμένους δημόσιους χώρους, ειδικά σχεδιασμένα δίκτυα για τους πεζούς και να απολαμβάνουμε όλοι την πόλη που Αγαπάμε , τον Άγιο Δημήτριο.

Μπορούμε να αλλάξουμε.

*Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου είναι υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών «ΑγαΠάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο»

Ροή Ειδήσεων

screenshot 12

09/12/2022 | 10:18

Νέα Δημοκρατία: Εποχές Χρυσής Αυγής όσα έγιναν σε βάρος της Πιπιλή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

09/12/2022 | 10:16

Καλάθι του Αη Βασίλη: Κατατέθηκε η τροπολογία για τα παιδικά παιχνίδια – Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ

09/12/2022 | 10:01

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Απαντάει για πρώτη φορά για την εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή της- «Μεγάλωσα…»

09/12/2022 | 09:52

Μουντιάλ 2022 – Μεουλένστιν: «Σωστά έπραξε ο Σάντος στο θέμα Ρονάλντο»

09/12/2022 | 09:34

Σοκ στο Βόλο: Σε σπίτι «σκουπιδότοπο» ζούσε 13χρονη με τον αδελφό της – Την χτυπούσε ο πατέρας της

09/12/2022 | 09:26

Εξομολόγηση Ρούλας Κορoμηλά: «Από το 2007 δίνω μάχη με ένα θηρίο που ζει μέσα στο σώμα μου»
221209091552

09/12/2022 | 09:16

ΗΠΑ: Στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής»

09/12/2022 | 09:13

«Καμπάνες» 4,7 εκατ. και 2,3 εκατ. ετησίως στο ξενοδοχείο της Coco-Mat στου Μακρυγιάννη

09/12/2022 | 09:05

Μέγαρα: Συνελήφθη ο Ρομά που σκότωσε ομόφυλο του σε καταυλισμό
221209085936

09/12/2022 | 09:00

Τεράστια πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο σε προάστιο της Μόσχας – Δείτε το βίντεο

09/12/2022 | 08:45

Γιάννης Οικονόμου: «Το σκηνικό βίας και ανομίας στα όργανα της τάξης δεν θα γίνει ανεκτό»

09/12/2022 | 08:44

Μονομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα: Πώς αποτιμά το Μαξίμου την παρουσία του πρωθυπουργού – Στην Ισπανία για τη σύνοδο κορυφής EUMED-9
androulakis

09/12/2022 | 08:24

Μίμης Ανδρουλάκης: Στην Χούντα αισθάνθηκα απελευθέρωση ενώ σήμερα φυλακισμένος και εγκλωβισμένος

09/12/2022 | 08:05

Καμπανάκι από Ματίνα Παγώνη: «Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται έξαρση της γρίπης»

09/12/2022 | 08:02

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε εργοστάσιο πολυεστερικών – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους – «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα»
kaponis
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Για να συντονιστούμε με το αύριο
Το ΕΣΥ, η στόχευση του νέου νόμου και οι … μετεκλογικές εξελίξεις!
Σταϊκούρας: «Απαράδεκτο το 4,86% στο επιτόκιο των νέων δανείων»-Τελεσίγραφο 10 ημερών στις τράπεζες
Αλλαγή δημοσιονομικών κανόνων Ε.Ε., δυο βήματα εμπρός, ένα πίσω
221115073419
Η ΝΔ δεν αποτελεί πυλώνα σταθερότητας
Ανάπτυξη για όλους ή για μερικούς;