Αθήνα

17 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έλενα Κρεμλίδου: Αποκαλυπτικό ατύχημα on air – «Τι έγινε παραβγήκε; Σήμερα κερνάω τον… κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

OPINION

Με το γράμμα του νόμου…

Είναι αμέτρητες οι «ατυχείς» συμπτώσεις του έργου και των πολιτικών αποφάσεων της παρούσας κυβέρνησης…

Είναι αμέτρητες οι «ατυχείς» συμπτώσεις του έργου και των πολιτικών αποφάσεων της παρούσας κυβέρνησης…

Γράφει ο Νίκος Κούτρας

Προφανώς όμως η κυβέρνηση στοχεύει να ξαφνιάζει συνεχώς! Μετά την «Βαρουφακιάδα», τις αμπελοφιλοσοφίες εντός συνεδριάσεων των Ευρωπαϊκών θεσμών, τα «μνημόνια αυτοί και σεισάχθεια εμείς» ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων αποδεικνύει την όποια τρικυμία εν κρανίω διακατέχει ορισμένους κυβερνώντες. Όταν κάποτε ορισμένοι στράφηκαν εναντίον της Ελληνικής δημοκρατίας, των θεσμών του κράτους, έκαναν κατά συρροή δολοφονικές επιθέσεις τρόπο ζωής, έφεραν την τρομοκρατία στους κόλπους του Ελληνικού πολιτικού βίου… σήμερα, εις το όνομα του σωφρονισμού τους δίνεται άδεια για βόλτα και καφέ!

Ανακαλώντας πρόσφατες κυβερνητικές ενέργειες και έντονη κριτική εις βάρος της Ελληνικής δικαιοσύνης, του τρόπου λειτουργίας, των αποφάσεών της και του έντονου και καθημερινού διαλόγου με τον κ. Πολάκη αποτελεί απορίας άξια η κυβερνητική στάση σχετικά με την πολυδιαφημισμένη αποφυλάκιση Έλληνα τρομοκράτη. Όταν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παλαιότερα καταγγείλει απόφαση του ΣτΕ διότι δεν άρεσε… Προφανώς, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι «πάμε με το γράμμα του νόμου»… Η πρώτη φορά αριστερά επεφύλασσε αρκετές εκπλήξει, ομολογουμένως!

Όμως προς αποκατάσταση των όσων αναφέρθηκαν προηγουμένως πριν λίγες ημέρες έγινε λόγος περί κατάργησης του συγκεκριμένου νόμου από τον ίδιο, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και βασικό εμπνευστή των διατάξεων που οδήγησαν πρόωρα εκτός φυλακής εγκληματίες και ποινικούς, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο!

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι ο νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα, που στόχευε στην αντιμετώπιση των έντονων συνθηκών συμφόρησης που επικρατούσαν στις ελληνικές φυλακές και προσέθεσε πως δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.

Οι δηλώσεις του αποκτούν και στοιχεία αυτοκριτικής κατά τη διάρκεια περιόδου που ασκείται έντονη κριτική, καθώς γίνονται ορατά τα αποτελέσματα του νόμου του. Δεκάδες ποινικοί που είχαν καταδικαστεί για βαρύτατα εγκλήματα, όπως δολοφονίες και βιασμούς, έσπευσαν να ευεργετηθούν από τις διατάξεις του επίμαχου νόμου και βγήκαν από τις φυλακές, για να συμμετέχουν ξανά σε ληστείες, δολοφονίες και βιασμούς.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή διεξήχθη στη Βουλή συζήτηση για την αύξηση της ανομίας και της εγκληματικότητας μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον δεύτερο να ασκεί έντονη κριτική στο νόμο Παρασκευόπουλο.

Να σημειωθεί ότι οι επίμαχες διατάξεις ίσχυσαν για δύο και πλέον χρόνια, από την άνοιξη του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017, για να πάρουν νέα ετήσια παράταση τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τη στατιστική του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχουν ήδη οδηγήσει σε αποφυλάκιση τουλάχιστον 2.000 κρατουμένους  αρκετοί εκ των οποίων διαθέτουν βαρύ εγκληματικό βιογραφικό.

Ένας εξ αυτών και ο έντονα διαφημιζόμενος εγκληματίας!

Πρώτη φορά αριστερά…

Θα αλλάξει o Μπάιντεν την Ευρώπη;
Η απειλητική «σύνοδος» τριών ειδών πληθωρισμού
Ο «εκσυγχρονισμός» της γαλέρας
Διδάγματα και αποφάσεις της πανδημίας Covid-19
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Από το «θαύμα» με την ανεργία στην επίθεση κατά της εργασίας
Πώς θα αναπνεύσουν πάλι οι Δημοκρατίες