Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συνελήφθη πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

OPINION

Γιατί στηρίζω Σταύρο

Για μένα δεν τέθηκε ποτέ το ερώτημα της επιλογής. Η απάντηση ήταν πάντα μία, όχι άκριτα ή από κεκτημένη ταχύτητα.

Για μένα δεν τέθηκε ποτέ το ερώτημα της επιλογής. Η απάντηση ήταν πάντα μία, όχι άκριτα ή από κεκτημένη ταχύτητα.

Ούτε καν για συναισθηματικούς λόγους λόγω της σχέσης μου με το Ποτάμι. Οι λόγοι είναι καθαρά ορθολογικοί. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει το παλιό ΠΑΣΟΚ και να το μετατρέψει σε κάτι νέο.

Γράφει η Όλγα Δούρου

Όχι ξεπλένοντάς το όπως λένε μερικοί αλλά γιατί βασική του αρχή είναι η σκληρή δουλειά και το ίδιο απαιτεί και από τους συνεργάτες του. Στο Νέο Φορέα δεν θα έχουν θέση οι αργόσχολοι του παλιού και η αλήθεια είναι πως δεν φταίνε απαραίτητα οι άνθρωποι, αλλά το ίδιο το σύστημα που επιτρέπει την δικαίωση όσων είναι αργόμισθοι, όσων με μη αξιοκρατικά μέσα ανεβαίνουν στην πυραμίδα.

Η ανάληψη πρωτοβουλιών, η δυναμική στάση απέναντι στη ζωή είναι χαρίσματα αλλά και θέμα εκπαίδευσης. Το να μην περιμένεις τα προβλήματα να λυθούν εν καιρώ αλλά να δημιουργείς ευκαιρίες, λύσεις, προτάσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που μπορεί να έχει ένας αρχηγός. Ο Νέος Φορέας δεν έχει λόγο ύπαρξης ως συνέχεια του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ, δεν έχει νόημα άλλωστε να εμμένουμε σε ένα αμφιλεγόμενο παρελθόν που οδήγησε σε ένα ισχνό μέλλον.

Έχει όμως λόγο ύπαρξης ως το κίνημα των μεγάλων αλλαγών, ένα χώρο συσπείρωσης όλων όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για την αλλαγή. Ένα κόμμα του κεντρώου χώρου με προοπτική κυβερνησιμότητας, δεν είναι εύκολο αλλά είναι εφικτό υπό προϋποθέσεις.

Και αυτή η προϋπόθεση είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο άνθρωπος που δουλεύει αδιάκοπα για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό. Που έχει βάλει ξανά και ξανά το εθνικό συμφέρον πάνω από το πολιτικό, όπως φάνηκε και από το δημοψήφισμα. Που δημιουργεί πρωτόλυες λύσεις και ιδέες, που ζει με τις ίδιες αρχές που πολιτεύεται.

Γιατί αλήθεια, πόσους πολιτικούς αρχηγούς ξέρετε που ελέγχουν και ξεδιαλέγουν οι ίδιοι την ανακύκλωση στο γραφείο;

*Η Όλγα Δούρου είναι συγγραφέας Εκπαιδευτικού Υλικού

Το δημόσιο χρήμα παράγει δημόσια αγαθά
Να εκμεταλλευθούμε επιτέλους το Ελληνοαμερικανικό λόμπι
«Η Σοφία Μπεκατώρου είναι μητέρα μου, αδερφή και κοπέλα μου»
Μήπως οι άνθρωποι του Λόγου και ίσως και κάποιοι νέοι πολιτικοί να αναπτύξουν μια κίνηση για να αλλάξουν πραγματικά όλα;
Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο – Ανάκαμψη του Tουρισμού το 2022
ΚΚΕ ή Κ.Κ.Ε.; (Κεραμέως Καινοτομίες στην Εκπαίδευση)