Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)

OPINION

Γυρίζοντας τη σελίδα…

Το πιο μεγάλο λάθος που έχει γίνει σε τούτη τη χώρα είναι ότι επικράτησε η άποψη ότι «λαός» είσαι όταν κρατάς πανό και ταμπούρλο. Γράφει ο Γ.Σ Επίσης «λαός» είσαι εσύ που ξέρεις από αγώνες κι όχι οι άλλοι. Όπως πολύ σωστά είδα κάπου γραμμένο η Δημοκρατία θεωρείται η παγκόσμια κληρονομιά της Ελλάδας, μόνο που […]

Το πιο μεγάλο λάθος που έχει γίνει σε τούτη τη χώρα είναι ότι επικράτησε η άποψη ότι «λαός» είσαι όταν κρατάς πανό και ταμπούρλο.

Γράφει ο Γ.Σ

Επίσης «λαός» είσαι εσύ που ξέρεις από αγώνες κι όχι οι άλλοι. Όπως πολύ σωστά είδα κάπου γραμμένο η Δημοκρατία θεωρείται η παγκόσμια κληρονομιά της Ελλάδας, μόνο που την Δημοκρατία δεν την επινόησε η Ελλάδα γενικά και αόριστα. Μια πόλη, η Αθήνα, την επινόησε και την εφάρμοσε και οι υπόλοιπες πόλεις το μισούσαν τόσο πολύ αυτό το πολίτευμα που σε 30 χρόνια είχαν καταφέρει να διαλυθεί και η πόλη και το πολίτευμα.

Ποιος μπορεί να αποτιμήσει αν αυτή τη στιγμή η ελληνική Πολιτεία προχωρά προς την Κυριακή με βάση το «όχι» το προχτεσινό ή το «ναι», τελικά; Ποιος θα μπορέσει να δείξει ότι εκείνο το «όχι στη λιτότητα» θέλει στη πλειοψηφία του παραμονή στο ευρώ;

Γιατί έγινε το δημοψήφισμα από τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρο τι ήθελε η πλειοψηφία; Πως είπατε, την Ευρώπη των λαών θέλουμε; Δεν προλαβαίνουμε. Θα κουβεντιάζουμε το θέμα μας μεθαύριο παρουσία της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Θυμάστε που λέγαμε να μην βουλγαροποιηθούμε; Τελικά ήμασταν στην ίδια εταιρία με αυτό που είχαμε εφιάλτη.

Προσωπικά ξέρω τι θα γίνει αν από Δευτέρα έχουμε μείνει μόνοι. Πρακτικά δεν μπορεί κανείς να μας βγάλει από την Ε.Ε. αλλά το να μένουμε σε αυτήν ως παρίες δεν έχει αξία. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιος ήθελε από την αρχή δραχμή.

Πρέπει να βρούμε έναν συντεταγμένο τρόπο για την επόμενη μέρα αλλιώς θα φανεί πόσο κακομαθημένοι ήμασταν εδώ και δεκαετίες. Και πρέπει να φανεί τελικά ποιος είναι ο συσχετισμός δυνάμεων στη χώρα.

Δυστυχώς για τους διάφορους θεωρητικούς της συμφοράς σε τέτοιες καταστάσεις πλήττονται οι φτωχότεροι. Εκεί που διεκδικούσαμε τα πάντα στην Υγεία μπορεί να μην υπάρχει καν πρόσβαση σ’ αυτή.

Καλό το γεωπολιτικό χαρτί αλλά στα δικά μας σύνορα συνωστίζονται πια πρόσφυγες που θα χρειαστούμε ανθρωπιστική βοήθεια για να μην πεινάσουν. Η Τουρκία ξεκινά επέμβαση στη Συρία. Η φίλη η Ρωσία υπογράφει κρυφά αγωγούς μέσω Βαλτικής με τη Γερμανία. Στη Κίνα χάθηκαν αυτές τις μέρες 3 τρις δολάρια και η χασούρα από εμάς μοιάζει με ανέκδοτο.

Την επόμενη μέρα μπορεί να έχουμε θέμα δημοκρατίας. Ποιος μπορεί να στέκεται στις διώξεις στους μεγαλοδημοσιογράφους όταν κάποιος με το αρχαιοελληνικό όνομα Δελαστίκ μπορεί να λέει το 38% των πολιτών «σκυλιά» και «γερμανοτσολιάδες»; Εντάξει, το πρώτο θα δώσει λίγο θέαμα και μια προσωρινή ανακούφιση σε πολύ κόσμο. Αλλά το δεύτερο θα μείνει εδώ, ανεξίτηλο.

Το σίγουρο είναι ότι μία νοοτροπία πρέπει να τελειώσει. Κυριακή βράδυ στο αυτοκίνητο έπεσα πάνω στο σταθμό που αναμετέδιδε «στο Κόκκινο». Πανηγυρισμοί. Ένας παραγωγός-σαν ιμπρεσάριος ακουγόταν-έλεγε επί λέξει: «Με το 70% που θα πάει το όχι, 700 δις θα στείλει η Μέρκελ. Αν πάει 80%, 800 δις θα στείλει η Μέρκελ»! Έτσι δεν πάμε πουθενά. Δραχμή; Τετραπλό νόμισμα; IOU’s; Όχι έτσι όμως…

 

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Δένδιας -Τσαβούσογλου: Ο σκοπός της επίσκεψης και ο τουρκικός αναθεωρητισμός
Φιμωμένη Βουλή σημαίνει φιμωμένη δημοκρατία
«Πειραματισμοί και εθισμοί»
Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι δήθεν είναι αναχρονιστική η πολιτική διάκριση ανάμεσα στην Δεξιά και στην πραγματική Αριστερά
Κι όμως, η Μάνια Τέκου ήταν ειλικρινής – A Tribute
Πολιτική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα