• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 19:13

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η καφρίλα έχει συνέχεια! Η ομερτά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την "πλατεία" που γέννησε την Χρυσή Αυγή

Μέσα σε 2 εικοσιτετράωρα είδαμε να εξελίσσεται η τέλεια πολιτική καταιγίδα καφρίλας και ανούσιας αντιπαράθεσης.

pap rightΓράφει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου

Ένας  ξερόλας υπουργός που θέλει συνεχώς να υπενθυμίζει ότι «Αυτός είναι Αριστερός»,  στη μέση του τηλεοπτικού πουθενά, την ώρα που τους περισσότερους τους είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ, ξεφουρνίζει την επιστημονική – λέει – άποψη του. Κανείς δεν κατάλαβε με ποια επιστημονική ειδικότητα το έκανε αλλά δεν πειράζει πάμε παρακάτω.

Στη συνέχεια αντιδρά το σύμπαν με πρώτους τους Πόντιους που δεν κατάλαβαν από πού τους ήρθε . Και εκεί η ΝΔ η οποία βιώνει την κωμωδία με τίτλο «Άιντε να βγάλουμε τον Βαγγέλα να τελειώνουμε» βρίσκει ξανά ρόλο ύπαρξης! Προδότης ο ένας, δοσίλογος ο άλλος  θυμήθηκε τις παλιές καλές σαμαρικές μέρες του 2010-2011 όπου έβγαζε τους νοικοκυραίους στις πλατείες  για να ρίξουν τον προδότη ΓΑΠ!

Ε, μπουρδα, μπούρδα, δεν θέλει πολύ να πλακώσει και η Χρυσή Αυγή.

Έτσι έγινε και το 2011… Αυτό το διήμερο ήταν μια αναπαράσταση του πολιτικού παραλογισμού  της τελευταίας πενταετίας!

Μια ακόμη απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα δυστυχώς δεν έχει αντιληφτεί απολύτως τίποτα.

Σα να μη πέρασε μια μέρα!

Οι βασικοί παίκτες του συστήματος (που απέμειναν) δεν έχουν καμιά διάθεση να μιλήσουν για όσα συνέβησαν πριν οι ίδιοι κυβερνήσουν.

Στη ΝΔ δεν συζήτησαν ποτέ σοβαρά τη στάση τους στο πρώτο μνημόνιο. Δεν υπήρξε ποτέ μια κουβέντα αυτοκριτικής για τον λαϊκισμό, τον παρτακισμό και την καφρίλα εκείνης της περιόδου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η αυτοκριτική για την «παραμύθα του αιώνα» αλλά και την υπόθαλψη της καφρίλας της πλατείας που μούντζωνε τη βουλή δεν έγινε ποτέ και δεν θα γίνει ποτέ.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάλυπταν ακρότητες κατά πολιτικών μιλώντας για «δικαιολογημένη οργή». Η ΝΔ σφύριζε αδιάφορα και έδινε υπόγεια γραμμή για συμμετοχή στις πλατείες των αγανακτισμένων…

Εκεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο πάνω ή στο κάτω μέρος της "πλατείας", σουλατσάριζαν μαζί νομιμοποιώντας αυτήν και τα όσα έγιναν εκεί! Μαζί θα την λουστούν (δυστυχώς μαζί και η χώρα) μέχρι τέλους!

Γι΄αυτό και η ομερτά για την κρίσιμη περίοδο 2010-2011 βολεύει και τους δυο μονομάχους…

Η σωτηρία της χώρας για τη ΝΔ ξεκινά το Ιούνιο του 2012 και για τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Μπορεί να το γράψουν και στα σχολικά βιβλία. Να μια ιδέα για τον Φίλη… Ας βρουν μια ημερομηνία που να τους βολεύει και τους δυο!

Γι’αυτό λοιπόν ήταν η επιτομή της υποκρισίας ο κοινοβουλευτικός  διάλογος Φίλη  - Κουμουτσάκου.

Γιατί όλοι έθεταν το ερώτημα «τι γέννησε την καφρίλα και την Χρυσή Αυγή» αλλά κανείς δεν ήθελε στ' αλήθεια να απαντήσει…

Και κάπως έτσι, αν και στην Ελλάδα το κράτος δεν έχει συνέχεια υπάρχει κάτι που έχει!

Η καφρίλα έχει συνέχεια!

Είναι πάντα εκεί, κάνοντας ντου ανα περίοδο  για να μας υπενθυμίζει σα κοινωνία πως όταν έπρεπε να την πολεμήσουμε εμείς την απολαμβάναμε…

ΥΓ. Στη χθεσινή διαδήλωση δεν υπήρξε κάποιος να αντιδράσει για την παρουσία των φασιστοειδών; Κάποιος να πει "ξου ρε που μιλάτε έσεις για γενοκτονίες"! Τόσο νορμαλ ήταν για κάποιους να βρίσκονται και να κάνουν δηλώσεις δίπλα δίπλα;

Send this to a friend