Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Χατζηνάσιου για Μητροπάνο: Αρνήθηκα να δουλέψω μαζί του αν δεν έκανε αποχή από ποτό και τσιγάρο

OPINION

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει απωλέσει την αξιοπιστία της!

Η κυβέρνηση της ΝΔ δια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη ανακοίνωσε επίσημα χθες και ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για τον επικείμενο εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, ότι:

Δείτε επίσης

Πρόβλεψη Δερμιτζάκη: «Τον Δεκέμβριο μπορούμε να πάμε από τα 3.000 κρούσματα που έχουμε τώρα, στα 300 με 500»
Κλειστά σχολεία: Εκπαιδευτική Τηλεόραση ή… Χαιρέτα μου τον πλάτανο;

“Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές…

Απαγορεύεται φέτος η πορεία.

Και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο Νόμος”.

Πρόκειται για το Νόμο 4703/2020 για τις Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις που ουσιαστικά – μέσω του νομικού πλαισίου που υιοθετεί – οδηγεί, όπως υποστηρίζω, στην εν τοις πράγμασι απαγόρευση των δημοκρατικών συγκεντρώσεων.

Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε πλειοψηφικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με 187 ψήφους από τη ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής (πλην του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χάρη Καστανίδη) και την Ελληνική Λύση και έτσι κατέστη νόμος του Ελληνικού Κράτους με αριθμό ΦΕΚ 131/10-7-2020.

Είναι δε σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2020.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε έξω από το ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής μία μεγαλειώδης συγκέντρωση 20.000 και πλέον Πολιτών που ήθελαν με τον τρόπο αυτό να δηλώσουν και το έπραξαν με συγκινητικό τρόπο την Πίστη τους στη Δημοκρατία.

Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε κανονικά χωρίς καμία απαγόρευση από την κυβέρνηση – εν μέσω πανδημίας COVID -19 και με ισχύοντα όλα τα πρωτόκολλα για την υγεία.

Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε επίσης με την ισχύ του Ν.4703/2020 καθώς επίσης και με την  ισχύ της εγκυκλίου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς όλες τις Εισαγγελίες της χώρας για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη δυνατότητα κίνησης κακουργηματικής ποινικής δίωξης κατά το άρθρο 285 ΠΚ σε όσους ευθύνονται για τη διασπορά του ιού με πράξεις ή παραλείψεις.

Τότε η ΝΔ δεν έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει την απαγόρευση της συγκέντρωσης γιατί βεβαίως είχε να κερδίσει πολύ περισσότερα πολιτικά οφέλη για τον εαυτό της θέτοντας σε κίνδυνο την προστασία της υγείας των Πολιτών.

Δεν υπήρχε γι΄αυτήν ούτε ηθικό δίλημμα ούτε ηθικοί κανόνες!

Αρκεί να καρπωθεί πολιτικά, ότι επί των ημερών της ολοκληρώθηκε με πανηγυρικό τρόπο η Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Φρόντισε δε να στείλει μία αντιπροσωπεία  5-6 ατόμων, η οποία θα την εκπροσωπούσε στη συγκέντρωση αλλά τα άτομα αυτά τεχνιέντως μπήκαν μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου και δεν έμειναν έξω στη συγκέντρωση των Πολιτών.

Μετά από 15 ημέρες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μία γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων στην Αθήνα και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας.

Κανείς δεν μίλησε γι΄αυτό.

ΣΙΩΠΗ από την κυβέρνηση.

ΣΙΩΠΗ και από την αντιπολίτευση.

Και μπορεί οι ΠΡΑΞΕΙΣ να δείχνουν – σύμφωνα με τον νόμο 4703/2020 που “πιέζει την δημοκρατική ανάσα” και το δημοκρατικό φρόνημα του Πολίτη – ως υπεύθυνους διοργανωτές, πολίτες κ.λπ αλλά οι ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ δείχνουν πρωτίστως υπεύθυνο το ΚΡΑΤΟΣ, την ίδια κρατική εξουσία και τη συγκεκριμένη εκτελεστική εξουσία, ήτοι την Κυβέρνηση της ΝΔ που έχει και την συνταγματική ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας και την ασφάλεια των Πολιτών.

Η Αντιπολίτευση σε αυτή την πολύ δύσκολη και επικίνδυνη χρονική συγκυρία παρουσιάζεται στη “Μεγάλη εικόνα” πολιτικά αδύναμη, με δομικά μεγάλες πολιτικές αντιφάσεις, με λαϊκισμό και με μη καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στους Πολίτες.

Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για υπεύθυνη αντιπολίτευση σε περιόδους κρίσεως είναι πλέον γραφικό αν ανακαλέσει κανείς στη μνήμη του, τί έκανε το 2009.

Το να μιλάει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για δημιουργική αντιπολίτευση με κατάθεση προτάσεων με έναν αναμφίβολα αξιοπρεπή τρόπο, είναι κατά τη γνώμη μου “μη πολιτικά καθαρό” γιατί οι προτάσεις πρέπει να συνοδεύονται και από έναν ιδεολογικό χρωματισμό διότι από μόνες τους οι προτάσεις μπορούν να εξισωθούν κάλλιστα με τεχνοκρατικές προτάσεις ενός ιδρύματος ή ενός think tank που μπορεί η κυβέρνηση να πληρώσει, να λάβει στα χέρια της κι εν συνεχεία να αξιοποιήσει στην κυβέρνησή της.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ από ότι γνωρίζω δεν αποτέλεσε ποτέ τεχνοκρατικό βοηθό κανενός παρά υπήρξε ο ένας, ο δυνατός πόλος του πολιτικού συστήματος και δρούσε πάντοτε (χωρίς δεύτερες σκέψεις) ως ιδεολογικός πόλος, όταν ήθελε πραγματικά να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας.

Το ΚΚΕ υπήρξε το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που μίλησε με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά στη Βουλή.

Ήταν το μόνο κόμμα που στην πρόσφατη συνεδρίαση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία δεν επικεντρώθηκε στην ανικανότητα της κυβερνήσεως αφού η ανικανότητα είναι ανικανότητα και δεν μπορείς να της προσάψεις δόλο αλλά είπε ευθέως στον κ. Μητσοτάκη το εξής:

“Ό,τι δεν έκανες για την πανδημία όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι γιατί είσαι ανίκανος να το κάνεις αλλά γιατί δεν ήθελες να το κάνεις.”

Και βεβαίως δεν αναφερόταν, ότι το πρόσωπο Kυριάκος Μητσοτάκης ή οι υπουργοί του δεν ήθελαν προσωπικά να λάβουν μέτρα αλλά αυτό που πρεσβεύουν πολιτικά δεν θέλει.

Το ότι ο γέρος Κωνσταντίνος Καραμανλής γκρέμισε όλα τα νεοκλασικά αριστουργήματα της Αθήνας με το νόμο για την ανοικοδόμηση πολυκατοικιών στη θέση τους δεν σημαίνει ότι προσωπικά δεν του άρεσαν τα νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας αλλά ότι η πολιτική που υπηρετούσε σκοπό είχε το κέρδος και μόνον με οιοδήποτε αντάλλαγμα.

Λέγεται, ότι πράγματι πέτυχε πρόσκαιρα αύξηση του δείκτη της οικονομίας στη χώρα αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός, ότι “βίασε” την πολιτιστική και πολιτισμική εικόνα της Αθήνας.

Σήμερα, η ΝΔ  δεν ήθελε να προσλάβει γιατρούς στο ΕΣΥ γιατί απλά ήθελε να μπούνε τώρα και με τη μορφή κατεπείγοντος ιδιώτες γιατροί εν μέσω πανδημίας και να αλλάξει νομικά τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Σήμερα, η ΝΔ δεν ήθελε να δημιουργήσει νέες κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία στο βαθμό και στον αριθμό που έπρεπε γιατί επέλεξε την μέθοδο της μίσθωσης ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών έναντι υψηλών αποζημιώσεων βέβαια προς τους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες κι όχι επίταξης ΜΕΘ, όπως μπορεί να γίνει σε καιρούς έκτακτης ανάγκης.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν προσωπικά αλλά μόνον πολιτικές πράξεις που γίνονται πάντοτε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο από όλα τα κόμματα.

Και πρέπει να κρίνονται για το λόγο αυτόν και μόνον.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βέβαιον, ότι μέσα από τις πολιτικές της πράξεις έχει απωλέσει πλέον την πολιτική αξιοπιστία της!

*H Σπυριδούλα Γεωργίου είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω / Mediator, Συντονίστρια Τομέα Δικαιοσύνης ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Η καπνοβιομηχανία Καρέλια θα πληρώσει 4.681.318 ευρώ για λαθρεμπορία μέσω εικονικών εξαγωγών

Γιάννης Μητρόπουλος: Κατέληξε από κορονοϊό ο γιατρός της Βουλής- Ήταν μόλις 52 χρονών

Σοκ στη Λαμία: Αυτοκτόνησε 23χρονος – Η γιαγιά του τον βρήκε κρεμασμένο στο δωμάτιό του

Βία κατά των γυναικών
13033 στο ΚΚΕ και πάρε ασυλία
Γιατί αντέχουν οι αρνητές και ο Τραμπισμός;
Τι θα γίνει με την Δεξιά του Κυρίου;
Τι θα γίνει τους επόμενους μήνες με τις μικρές επιχειρήσεις;
Εδώ που φτάσαμε 3 προϋποθέσεις και 10 ενέργειες