Αθήνα

25 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

(ΒΙΝΤΕΟ) Ατύχημα σοκ στον ποδηλατικό γύρο της Πολωνίας – Σε κώμα 23χρονος ποδηλάτης

OPINION

Η «μικρά Αγγλία» και η πιο μικρά, πολύ μικρά Ελλάς!

Το ίδιο κύριε Πρωθυπουργέ, το ίδιο ρε Κυριάκο, ισχύει και με την Ιωάννα  Καρυστιάννη. Θα έχεις ίσως μια αποδεκτή από την αριστερά Πρόεδρο, αλλά δεν θα χωρέσει ο μύθος της μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, και η ίδια θα ασφυκτιεί μέσα στον θεσμό του πρώτη πολίτη της χώρας.

Δείτε επίσης

Τέλος το χτύπημα κάρτας στο Δημόσιο: Πώς θα ελέγχεται το ωράριο
Σοκ στο Χόλιγουντ: Αυτοκτόνησε ο ηθοποιός Σταν Κιρς

Την Ιωάννα Καρυστιάννη την θυμάμαι από τα χρόνια της δικτατορίας! Μια πολύ αγαπητή, δυνατή και θαρραλέα αγωνίστρια κατά της δικτατορίας,  με τσαμπουκά και τσαγανό! Ήταν μια ηρωίδα φίλη τότε και συντρόφισσα!

Δεν εξαργύρωσε ποτέ τις περγαμηνές της όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης αντίθετα, ιδιώτευσε με μεγάλη σεμνότητα  και ήθος και μάλιστα αξιώθηκε μεγάλων επιτυχιών στο λογοτεχνικό της έργο!

Πράγματι, θα ήταν μια πολύ δυνατή πρόταση υποψηφιότητας που δύσκολα θα μπορούσαν ν αρνηθούν ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ αλλά και πολλοί από εμάς που την γνωρίζουμε (αν ψηφίζαμε)

Είναι μεγάλη κυρία, είναι βαθειά αριστερή -με την ανθρωπιστική διάσταση της έννοιας- και χωρίς ιδεοληψίες. Θα ήταν μια πολύ άξια υποψήφια για πολλά δημόσια αξιώματα: Από  υπουργός πολιτισμού ή πρόεδρος της ΕΡΤ  έως και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Για πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως ΟΧΙ με κεφαλαίο (με συγχωρείς Ιωάννα, έτσι είναι!)

Το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μας έχει τελείως διαφορετικές απαιτήσεις που δεν καλύπτονται βέβαια από προσωπικότητες υψηλού συμβολισμού. Θυμίζω στον Κυριάκο Μητσοτάκη  ότι και ο Σαρτζετάκης ήταν υποψηφιότητα υψηλού συμβολισμού , δεν ήταν όμως ακριβώς ο καλλίτερος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για μένα καλλίτερα να έμενε στην μνήμη μας και στην ιστορία σαν τον θαρραλέο, δίκαιο και αδέκαστο δικαστικό της υπόθεσης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το ίδιο κύριε Πρωθυπουργέ, το ίδιο Κυριάκο, ισχύει και με την Ιωάννα  Καρυστιάννη. Θα έχεις ίσως μια αποδεκτή από την αριστερά Πρόεδρο, αλλά δεν θα χωρέσει ο μύθος της  μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, και η ίδια θα ασφυκτιεί μέσα στον θεσμό του πρώτη πολίτη της χώρας.

Θα είναι μια υποψηφιότητα που θα συνομιλεί με το παρελθόν, ενώ αλλάξαμε εδώ και είκοσι χρόνια χιλιετία!

Ο υποψήφιος σου πρέπει να συμβολίζει το αύριο, να συνδέει το παρελθόν με το μέλλον. Να αναφέρεται στο ΜΕΤΑ, εκκινώντας από τις δύσκολες συγκυρίες του σήμερα!

Σε διαβεβαιώνω μάλιστα Κυριάκο –αν συνεχίζει να είναι η ίδια Ιωάννα που εγώ τότε γνώριζα, ότι ούτε καν θα αποδεχθεί να συζητήσει επί αυτού!

Δες μπροστά Κυριάκο Μητσοτάκη, και αποφάσισε όχι με αναζητήσεις που θ αρέσουν στους άλλους (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) αλλά με τα κριτήρια που εσύ επαγγέλθηκες και σου εμπιστεύτηκε το εκλογικό σώμα στις 7 Ιουλίου…

Καλωσορίζουμε τους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά…
Επιλογές στελεχών στην Εκπαίδευση: Μια καινούρια παλιά ιστορία…
Ας ξανασκεφτούν τι θέλουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ
Ατομική ευθύνη part2
Οι συμψηφισμοί είναι ο καλύτερος δρόμος για την απαξίωση της πολιτικής
Το ολίσθημα της Προέδρου