• Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου
  • 14:50

Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Και όμως, η νέα αλλαγή είναι το βασικό κοινωνικό αίτημα

To Kίνημα Αλλαγής δομείται ουσιαστικά σε μια ενιαία πολιτική οντότητα εν μέσω κρίσιμων και δύσκολων εξελίξεων για τη χώρα, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα είναι εγκλωβισμένη στους επικίνδυνους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος*

Παράλληλα, ο διχαστικός λόγος και η λαϊκίστικη προσέγγιση σε κάθε ζήτημα, ακόμη και σε λεπτά εθνικά θέματα καταδεικνύουν πως το παρόν κυβερνητικό προσωπικό έχει μόνο ένα στόχο και μάλιστα στρατηγικό. Την παραμονή στην εξουσία πάση θυσία, δημιουργώντας ένα άκρως τοξικό πλαίσιο για την πολιτική. Και όλα αυτά στις πλάτες του ελληνικού λαού και ακόμη χειρότερα ποδοπατώντας την προοπτική, τα όνειρα, τις ευκαιρίες των νέων.

Αυτό το ολέθριο μείγμα -κατ επίφαση μόνο- πολιτικής πρέπει να βρει απέναντι δυνάμεις υπεύθυνες που κοιτούν τον πολίτη στα μάτια, εκφράζουν κοινωνικές πλειοψηφίες και μιλούν με ρεαλισμό, ενώ εργάζονται με κεντρικό γνώμονα την προώθηση προοδευτικών πολιτικών. Δυνάμεις που δεν φοβούνται να επωμισθούν το πολιτικό κόστος για το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας, έχοντας ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής τους τα κοινωνικά αιτήματα και όχι τα κομματικά βολέματα. Με πρωτοβουλίες που θα επανασυσπειρώσουν πλειοψηφίες σε ένα νέο, ελκυστικό πολιτικό φορέα σηματοδοτώντας μια νέα πορεία της χώρας με διαφάνεια παντού, αξιοκρατία και την δημοκρατία να λειτουργεί σε κάθε έκφανση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Όλα αυτά καλείται να εκφράσει το Κίνημα Αλλαγής με δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο. Στοιχεία πολιτικής ταυτισμένα με την δημοκρατική παράταξη. Την παράταξη των μεγάλων αλλαγών. Της παράταξης του ΕΣΥ του Γεννηματά, του ΑΣΕΠ του Πεπονή, και πιο πρόσφατα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Άλλωστε το dna της δημοκρατικής παράταξης είναι και πρέπει να είναι ανεξίτηλα χαραγμένο στα θεμέλια του Κινήματος Αλλαγής. Διαπνέει κάθε λειτουργία του και είναι οδηγός για την εφαρμογή των πολιτικών εκείνων που θα αλλάξουν την πορεία της χώρας σε ένα μονοπάτι δημοκρατίας και ελπιδοφόρων λύσεων στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

*O Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος είναι σύμβουλος επικοινωνίας

Send this to a friend