Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

OPINION

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΜΠΡΟΣΤΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ

“Την Κυριακή 5 Ιουλίου αποφασίζουμε αν η χώρα μας θα μείνει στις ράγες του δυτικού κόσμου ή θα εκτροχιαστεί έξω από αυτόν”. Με αυτή την χαρακτηριστική φράση στο ξεκίνημα της ανακοίνωσής της, η πολιτική κοινότητα “ΜΠΡΟΣΤΑ”  απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα που θα σηματοδοτήσει το μεγάλο ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Επίσης , καλεί […]

“Την Κυριακή 5 Ιουλίου αποφασίζουμε αν η χώρα μας θα μείνει στις ράγες του δυτικού κόσμου ή θα εκτροχιαστεί έξω από αυτόν”. Με αυτή την χαρακτηριστική φράση στο ξεκίνημα της ανακοίνωσής της, η πολιτική κοινότητα “ΜΠΡΟΣΤΑ”  απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα που θα σηματοδοτήσει το μεγάλο ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Επίσης , καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση , την Τρίτη, 30 Ιουνίου,  στην πλατεία Συντάγματος αλλά και την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Ιουλίου στη Γενική Συνέλευση* του ΜΠΡΟΣΤΑ η οποία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “μετατρέπεται σε ένα θετικό, ανοιχτό κάλεσμα για να οργανωθούμε για το μεγάλο ΝΑΙ. Πείτε το σε φίλους, σε γνωστούς και ελάτε να πάμε ένα βήμα μπροστά”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ

Για το μεγάλο ΝΑΙ

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Την Κυριακή 5 Ιουλίου αποφασίζουμε αν η χώρα μας θα μείνει στις ράγες του δυτικού κόσμου ή θα εκτροχιαστεί έξω από αυτόν. Και αν θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την αλλαγή της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη ή θα ακολουθήσουμε μια σκοτεινή πορεία απομόνωσης, ταπείνωσης και μακράς εξαθλίωσης.

Δυστυχώς, οδεύουμε προς το δημοψήφισμα μέσα σε συνθήκες φανατισμού. Η αντίθετη άποψη μεταφράζεται από την Κυβέρνηση σε «συνεργασία με τους δανειστές». Ενώ αυτή αναζητά άλλους ‘δανειστές’ σε λαϊκές δημοκρατίες και ολιγαρχίες στην Ανατολή. Παράλληλα, το ακροδεξιό εξαπτέρυγο ΑΝ.ΕΛ. δημιουργεί συνθήκες εμφυλιακού διχασμού μέσα από το παραλήρημα ανοησίας και ανευθυνότητας του αρχηγού του. Ξέρουν μόνο να διχάζουν και να αποποιούνται την ευθύνη. Αυτό έκαναν ως αντιπολίτευση, το ίδιο κάνουν ως κυβέρνηση.

Με διαχρονική ευθύνη όλων μας, οι φωνές του ορθολογισμού, της ανοχής και της συναίνεσης έγιναν η εξαίρεση, όχι ο κανόνας στη δημόσια πολιτική ζωή. Ενώ η χώρα έπρεπε να τρέξει αγώνα ταχύτητας με δίκαιες αλλαγές και πολιτική γενναιότητα, καταδικάστηκε σε έναν επώδυνο μαραθώνιο εξαιτίας της απροθυμίας όσων, μέσα και έξω από τα σύνορα, μεταρρύθμιζαν ‘στα λόγια’. Στο τέλος, δεν έμειναν πολλές ‘μεταρρυθμίσεις’ και αρκετή “Ευρώπη” για να υπερασπιστεί κανείς.

Όλα αυτά μας προσβάλλουν ευθέως και ξαναβάζουν τις ζωές μας σε μια νέα δοκιμασία: άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, τις παραγωγικές δυνάμεις, όλους όσοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Απομακρύνουν την οικονομικά χρεοκοπημένη χώρα μας από τη μόνη κοινότητα, που σήμερα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά της σε μια αβέβαιη και επικίνδυνη διεθνή πραγματικότητα: την Ευρώπη.

“Υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες”. Για τις μέρες που έρχονται, ως μια πολιτική πρωτοβουλία που μάχεται για την αλληλεγγύη των γενεών, για δημοκρατία, για λογοδοσία, για ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος, σας καλούμε να πάρετε στα χέρια σας την πραγματική δημοκρατία. Αυτήν που δεν υψώνει τείχη, αλλά ενώνει, αγωνίζεται για την ουσία και όχι για δημαγωγικά τεχνάσματα.

Κάθε λέξη, κάθε μήνυμα, κάθε συζήτηση χρειάζεται να εξηγήσει στους φίλους και στις οικογένειές μας ότι Ευρώπη είναι το σπίτι μας και μόνο μέσα σε αυτό μπορούμε να αλλάξουμε την εύθραυστη σήμερα Ελλάδα. Η Ελλάδα που μεγαλώσαμε, σπουδάσαμε, μορφωθήκαμε, ανοίξαμε τους ορίζοντές μας, χρηματοδοτήσαμε κοινωνικά προγράμματα, φτιάξαμε υποδομές, δημιουργήσαμε επιχειρήσεις, ορθοπόδησε χάρις στην Ευρώπη. Την Ευρώπη, που δεν αξιοποιήσαμε όσο θα μπορούσαμε.

Σήμερα, αύριο, κάθε μέρα μέχρι την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ στην Ελλάδα που δεν ψάχνει για εχθρούς αλλά τιμά τις συμμαχίες της και συνεργάζεται για το καλό των Ελλήνων. Δεν θα κλειστούμε ο καθένας στο καβούκι του ούτε θα κρυφτούμε πίσω από κατασκευασμένους εχθρούς.

Αντίθετα, την Τρίτη, 30 Ιουνίου, θα συναντηθούμε στην πλατεία Συντάγματος. Την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Ιουλίου η Γενική μας Συνέλευση* μετατρέπεται σε ένα θετικό, ανοιχτό κάλεσμα για να οργανωθούμε για το μεγάλο ΝΑΙ. Πείτε το σε φίλους, σε γνωστούς και ελάτε να πάμε ένα βήμα μπροστά.

*Η Γενική Συνέλευση του Μπροστά θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 1η Ιουλίου στα γραφεία της “ΧΕΝ Ελλάδος”, Αμερικής 11 (κέντρο Αθήνας) στο 2ο όροφο

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Η αβάστακτη φτώχεια και ελαφρότητα της τομής λαϊκισμός-αντιλαϊκισμός βλάπτει σοβαρά
Η χώρα των πανηγυρισμών
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ – Δεν χρειάζεται τον κολοβό δικομματισμό η χώρα
Κυκλική Οικονομία: Η Αθόρυβη Κοσμογονική Αλλαγή
Η κρίση μέσα στην κρίση
Δένδιας -Τσαβούσογλου: Ο σκοπός της επίσκεψης και ο τουρκικός αναθεωρητισμός