Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λευτέρης Γκιωνάκης: «Έφτασα στο σημείο να πίνω τρία γραμμάρια κοκαΐνη τη μέρα – Είμαι ένα χρόνο καθαρός»

OPINION

Κάποιοι μάλλον έχουν γίνει πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον Σκουρλέτη και τον Σταθάκη

Υπάρχει μία μερίδα πολιτών που δεν έχει ασκήσει κριτική ούτε καν για αυτό και ζητά επιλεκτική σιωπή

Δυσκολεύουν τα πράγματα. Διαβάζω τη δήλωση-καρφί Σκουρλέτη προς Τόσκα πως ”είναι προκλητικό να λέμε ότι όλα έγιναν καλά με τόσους νεκρούς”. 

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης

Ο δε Σταθάκης αναφέρει ότι ”δε μπορεί η τραγωδία να αποδοθεί στα αυθαίρετα” (κάποιος εκ των ενόντων πήγε να τον μπλέξει με δημοσίευμα επικοινωνιακής υφής).

Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη κυβέρνηση δείχνει ότι βρίσκεται σε κρίση και προκύπτει ένα εσωτερικό ”blame game”, απότοκο των πολιτικών αλλά και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Ο κεντρικός σχεδιασμός που επιχειρεί η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εμπόδια διότι κάποιοι θα καλεστούν -δικαίως-να πληρώσουν τη νύφη. Αυτός είναι και ο λόγος που επιδιώχθηκε ένα νέο κέντρο ισορροπίας (περιφέρεια, Υπ.Εσ, Υπ.Ασφ), προσπαθώντας μάλιστα αρχικώς να μετακυλίσουν ευθύνες στους ίδιους τους πολίτες, κάτι που δεν έκανε ούτε ο Καραμανλής το 2007 (προφανώς υπάρχουν συνολικά ευθύνες, οι οποίες ιεραρχούνται και αποδίδονται με το σωστό τρόπο, στο σωστό χρόνο, με πλήρη σεβασμό προς τους νεκρούς και τις οικογένειές τους και με γνώμονα τη βελτίωση των υπαρχουσών συνθηκών).

Τότε μάλιστα, ο Καραμανλής μίλησε για εμπρησμούς και οργανωμένο σχέδιο, δεν κατηγόρησε τα θύματα!

Τούτο καθιστά απολύτως δικαιολογημένη την άμεση σκληρή κριτική του κάθε ενεργού πολίτη για απόδοση ευθυνών, ανεξάρτητα από το μέτρο αυτής που είναι σίγουρα υποκειμενικό (προφανώς υπήρξαν σκοπιμότητες και αποκλίνουσες συμπεριφορές). Η συνολική επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης αποτελεί ύβρη και θα έπρεπε να είναι αδιακρίτως καταδικαστέα.

Σήμερα, ο Σκουρλέτης λέει το αυτονόητο, αυτό που θα έπρεπε να έχει ειπωθεί από την πρώτη ημέρα (”είναι προκλητικό να λέμε ότι όλα έγιναν καλά με τόσους νεκρούς”).

Η αρχική αλαζονική διαχείριση της κυβέρνησης ήταν ότι δεν φταίει πουθενά, όρισε εχθρούς-εμπρηστές και κατηγόρησε μέχρι και τα θύματα.

Υπάρχει βέβαια και μία μερίδα πολιτών που δεν έχει ασκήσει κριτική ούτε καν για αυτό και ζητά επιλεκτική σιωπή περιμένοντας τον πλήρη απολογισμό, ενώ ασχολείται με τον ΣΚΑΙ και τους μηχανισμούς προπαγάνδας της αντιπολίτευσης που προφανώς υφίστανται και είναι κατακριτέοι αλλά ήσσονος σημασίας.

Κάποιοι μάλλον έχουν γίνει πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον Σκουρλέτη και τον Σταθάκη.

Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι δήθεν είναι αναχρονιστική η πολιτική διάκριση ανάμεσα στην Δεξιά και στην πραγματική Αριστερά
Κι όμως, η Μάνια Τέκου ήταν ειλικρινής – A Tribute
Πολιτική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα
Κοινωνίες των «ευτυχισμένων» άξιων ή της αξιοπρέπειας;
Μετά το 2023 η ανάκαμψη… και ΕΑΝ
Παγκόσμια Ημέρα στο “Φάσμα του αυτισμού”