Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

ΚΙΝΑΛ SOS! O ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι ante portas – Άμεσα γεύμα συμφιλίωσης με Παπανδρέου, Σημίτη και Βενιζέλο

Καλώ δημόσια την Φώφη Γεννηματά να καλέσει σε γεύμα συμφιλίωσης τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Βαγγέλη Βενιζέλο και όποιον άλλον κρίνει ότι μπορεί να συμβάλει.

Καλώ δημόσια την Φώφη Γεννηματά να καλέσει σε γεύμα συμφιλίωσης τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Βαγγέλη Βενιζέλο και όποιον άλλον κρίνει ότι μπορεί να συμβάλει.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Θεόδωρος Ορκόπουλος

Ένα γεύμα συμφιλίωσης ελπίζω με εξηγήσεις, που όμως θα σηματοδοτήσει το «ειρήνη ημίν» και την ενότητα, και θα ανοίξει τον δρόμο στο συνέδριο να κάνει την δουλειά του! Δηλαδή να ανοίξει δημιουργικά όλα τα θέματα και να αναζητήσει αλήθειες και λύσεις για την χώρα! Να ανοίξει τις πόρτες της παράταξης και με όποιο όνομα επιλεγεί δίπλα στο ΠΑΣΟΚ, να ξαναγίνει το φιλόξενο σπίτι που ήταν πάντα, ανοιχτό σε νέες ιδέες και στους νέους, αλλά και ανεκτικό στα λάθη του παρελθόντος υπέρ του μέλλοντος!

Την στιγμή που τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ και η τάση του εκλογικού σώματος να τον επαναφέρει στην θέση του (στα έδρανα της αντιπολίτευσης) Το ΚΙΝΑΛ κάνει καθυστερημένα ένα περιορισμένου κύρους και αποτελεσμάτων συνέδριο και σ αυτό πρέπει να διευκρινίσει ορισμένα ζητήματα:

Υπάρχει σήμερα ΚΙΝΑΛ με την έννοια της διεύρυνσης του δημοκρατικού χώρου? Η αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ αλλά και ορισμένων προσώπων-κινήσεων που το ίδρυσαν το διέλυσαν και υπάρχει μόνο η βασική συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου του ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ! Και αν δεν υπάρχει το ΚΙΝΑΛ, μήπως ήρθε η ώρα να ανεβεί πάλι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ;

Ακούγεται ότι το όνομα θ αλλάξει από ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ουσιαστικά όμως το όνομα θα σημαίνει ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ. Δηλαδή ΠΑΣΟΚ-ΓΑΠ και μερικοί φίλοι του που τον ακολούθησαν!

Ας γίνει λοιπόν μια θαρραλέα δήλωση από τον ΓΑΠ επανένταξης του στο ΠΑΣΟΚ όπως τον ταυτίζουν και τον εντάσσουν όλοι οι έλληνες, και ταυτόχρονα μια τίμια δήλωση του τύπου MEA CULPA ώστε να δοθεί μια λύση στο εσωτερικό μέτωπο! «Λάθος μου που διέγραψα τον Κώστα Σημίτη», «λάθος μου που αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ διχάζοντας τότε το εκλογικό σώμα». Μια τέτοια -έστω πολύ κομψά διατυπωμένη δήλωση που θα είναι όμως τίμια και ειλικρινής, πιστεύω ότι θα γίνει με ανακούφιση δεκτή από τον κόσμο της παράταξης, αλλά και από τους υπόλοιπους συντελεστές στο ηγετικό επίπεδο.

Έτσι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να ενοποιηθεί ξανά και θα λείψουν οι διχογνωμίες και οι ένθεν και ένθεν αψιμαχίες που στερούν από την δημοκρατική παράταξη την ενιαία έκφραση. Ακούγοντας «οπαδούς» του Γ. Παπανδρέου να εκφέρουν άποψη για τον Κώστα Σημίτη και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην λαϊκή αγορά όπου ακούγονται και αγοραίες εκφράσεις!

Την στιγμή που η Ελλάδα είναι εκτός θέματος και στενάζει από την ποικιλότροπη κρίση και κυρίως από την κρίση πολιτικής, είναι μεγάλη πολυτέλεια να «μισούνται» στην Δημοκρατική παράταξη και ν αφήνουν την χώρα να παραπαίει και τους Έλληνες να αναζητούν λύση σε περιθώρια και δεξιές ή ακροδεξιές λύσεις.

Ο χώρος πρέπει να ενοποιηθεί πριν το συνέδριο, να ελευθερωθεί το ένστικτο της παράταξης, και να αναζητηθούν λύσεις για την Ελλάδα και όχι λύσεις για το βόλεμα και διανομή ρόλων στο εσωτερικό μέτωπο!

Καλώ δημόσια την Φώφη Γεννηματά να καλέσει σε γεύμα συμφιλίωσης τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Βαγγέλη Βενιζέλο και όποιον άλλον κρίνει ότι μπορεί να συμβάλει. Ένα γεύμα συμφιλίωσης ελπίζω με εξηγήσεις, που όμως θα σηματοδοτήσει το «ειρήνη ημίν» και την ενότητα, και θα ανοίξει τον δρόμο στο συνέδριο να κάνει την δουλειά του! Δηλαδή να ανοίξει δημιουργικά όλα τα θέματα και να αναζητήσει αλήθειες και λύσεις για την χώρα! Να ανοίξει τις πόρτες της παράταξης και με όποιο όνομα επιλεγεί δίπλα στο ΠΑΣΟΚ, να ξαναγίνει το φιλόξενο σπίτι που ήταν πάντα, ανοιχτό σε νέες ιδέες και στους νέους, αλλά και ανεκτικό στα λάθη του παρελθόντος υπέρ του μέλλοντος!

Φυσικά και να εκλέξει ελεύθερα και τελείως δημοκρατικά όργανα χωρίς λίστες και εσωτερικές γραμμές που υποσκάπτουν την ενότητα. Να μπορέσει ανεπηρέαστα να εκλέξει νέους, δίνοντας τους χώρο να δημιουργήσουν το μέλλον τους.

Το συνέδριο να γίνει συνέδριο ενότητας και το ΚΙΝΗΜΑ, να ξαναγίνει κίνημα της κεντροαριστεράς και των Ελλήνων.

Είναι αδιανόητο όταν ακόμη και ένα κλασικό δεξιό κόμμα όπως η ΝΔ, μπορεί να λύνει τις διαφορές του σε ανάλογες καταστάσεις όπως έκανε με τον Αβραμόπουλο, τον Σαμαρά τον Μητσοτάκη και τον Καραμανλή, αφήνοντας πίσω τις έριδες μπροστά στο συμφέρον του κόμματος τους και το ΠΑΣΟΚ να μένει πίσω και να σέρνεται σε μονοψήφια μικρά ποσοστά από έριδες, κυρίως με προσωπικά χαρακτηριστικά!

Αυτές τις μέρες που οι επιθέσεις άλωσης της παράταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ είναι ante portas, δεν έχει κανείς πια το δικαίωμα να διχάζει τον χώρο, γιατί οι έλληνες θα αναζητήσουν τις λύσεις παραπέρα, και το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει πλέον λόγος ύπαρξης!

Send this to a friend