Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιούλικα Σκαφιδά: «Ήμουν η πρώτη που έκανα δοκιμαστικό για τον ρόλο της Ελένης στις Άγριες Μέλισσες»

OPINION

Ο αυταρχισμός δεν τού βγήκε

Αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με όποιον τρόπο και αν σχεδίαζε το κάθε ένα να τιμήσει το Πολυτεχνείο, είχαν θέσει σαν προτεραιότητα τους την προστασία της δημόσιας υγείας και την αυστηρή τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δείτε επίσης

Μπογδάνος: «Επίδοξοι δολοφόνοι οι 1.500 του ΚΚΕ που κατέβηκαν στους δρόμους» (ΒΙΝΤΕΟ)
Διπλή μάσκα δεν σημαίνει μεγαλύτερη προστασία

Οι εικόνες από τις πρωτοβουλίες που πήραν, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για αυτό.

Αποκαλύφτηκε ότι το σύνολο των αυταρχικών συμπεριφορών, αποφάσεων και μέτρων και όλο το κλίμα έντασης που καλλιεργήθηκε από την πλευρά του Μητσοτάκη, της κυβέρνησης και της αστυνομίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν είχαν σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά την πρόκληση αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και από τους πολίτες με σκοπό την απόδραση τους από το διπλό Βατερλό της πανδημίας και της οικονομίας και τη μεταφορά της ατζέντας στην επιβολή του Νόμου και της Τάξης.

Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να κάνουν και κατά τη μέρα της επετείου με τις αναίτιες, αχρείαστες και απαράδεκτες επιθέσεις της αστυνομίας, ενώ δεν παραβιάστηκε κανένα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα των επιστημόνων, από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις.

Όμως η ψύχραιμη και νηφάλια διαχείριση της έκρυθμης κατάστασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη του Μητσοτάκη, επεφύλαξε ένα ακόμα Βατερλό στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση του, ακόμα πιο πικρό και επώδυνο από τα άλλα δυο, γιατί το υπέστησαν στο θέμα που θεωρούν προνομιακό για αυτούς, έχασαν με πολλά γκολ στην έδρα τους.

Αντίθετα, αν κάποιος παραβίασε και καταπάτησε τα υγειονομικά μέτρα, αυτός ήταν η κυβέρνηση με τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των αστυνομικών που αναγκάστηκαν να βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις στον ίδιο χώρο χωρίς να τηρούν τα μέτρα και με τα προβλήματα που δημιούργησε μετά από τις επιθέσεις τους στους ανθρώπους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Οι εικόνες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι ότι αν κυβέρνηση επέλεγε άλλο τρόπο διαχείρισης της επετείου και προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων τιμής του Πολυτεχνείου, αντί να επιδιώκει την ένταση, θα είχαμε ίσως για πρώτη φορά τη χαρά να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε όλοι με τον τρόπο μας, έστω και από μακριά, σε μια πρωτόγνωρη για τη χώρα μας διαδικασία, μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης και ενότητας που τόσο έχουμε ανάγκη με τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε.

Η απώλεια αυτής της ευκαιρίας, χρεώνεται αποκλειστικά στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.

Το μόνο που έμεινε στον Μητσοτάκη και στους κυβερνητικούς, είναι τα αστεία και έωλα επιχειρήματα περί παραβίασης του νόμου, γιατί για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν τολμούν να μιλήσουν.

Για ποιον όμως νόμο μιλάνε;

Για μια δική τους αχρείαστη, υπερβολική, εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, αυταρχική απόφαση της τελευταίας στιγμής που πήραν για να προκαλέσουν ένταση και πόλωση.

Να τη χαίρονται και να την υπερασπίζονται, αν και είναι βέβαιο ότι θα κάνουν μεγάλες προσπάθειες να την απωθήσουν πολύ βαθιά στο υποσυνείδητο τους.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Κατερίνη: Θρήνος για την 53χρονη δασκάλα που «έφυγε» μέσα σε δύο ημέρες από κορονοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μανώλης Κωστίδης: Θετικός στον κορονοϊό ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ

Τα μέλη της ΠΑΣΠ μαζί με την Μάγδα Φύσσα ανοίγουν τη σημαία του Πολυτεχνείου στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος

Τι θα γίνει με την Δεξιά του Κυρίου;
Τι θα γίνει τους επόμενους μήνες με τις μικρές επιχειρήσεις;
Εδώ που φτάσαμε 3 προϋποθέσεις και 10 ενέργειες
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επαληθεύει με κάθε τρόπο τα χειρότερα στερεότυπα που πολλοί περίμεναν ως αυτονόητα
Εκείνοι που θα συνεχίσουν να υπάρχουν
Όχι άλλες ανοησίες