Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

Κατέστρεψε τη Βενιζέλου, εκθειάζοντας τον Βενιζέλο

Η απόφαση του Μητσοτάκη να σταματήσει την κατασκευή της στάσης Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης θα κοστίσει οικονομικά, θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της και δημιουργεί μια αβεβαιότητα για το μέλλον των αρχαιοτήτων που βρίσκονται εκεί. Η αντίστοιχη εμπειρία με τις αρχαιότητες του σταθμού Αγίας Σοφίας, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική.

Η απόφαση του Μητσοτάκη να σταματήσει την κατασκευή της στάσης Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης θα κοστίσει οικονομικά, θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της και δημιουργεί μια αβεβαιότητα για το μέλλον των αρχαιοτήτων που βρίσκονται εκεί. Η αντίστοιχη εμπειρία με τις αρχαιότητες του σταθμού Αγίας Σοφίας, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κώστας Νικολόπουλος

Ο λόγος προφανής: H ακύρωση της βεβαιότητας που υπάρχει διαδεδομένη στην πόλη και στη χώρα, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «ξεκόλλησε» το έργο που είχε σταματήσει, ξεκίνησε πάλι την κατασκευή του και το είχε φέρει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του.

Αν το Μετρό τελείωνε στον χρόνο που έπρεπε ο καθένας θα καταλάβαινε ότι σε μεγάλο βαθμό, αυτό θα οφείλονταν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτού του μεγέθους τα έργα δεν τελειώνουν σε ένα και σε δυο χρόνια.

Στα μάτια των κατοίκων της πόλης, αλλά και όλων των Ελλήνων, η ΝΔ θα ήταν ταυτισμένη με την τρύπα του Κούβελα και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ολοκλήρωση ενός έργου που επί χρόνια είχε καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας.

Πολύ βαρύ για να το αντέξει αυτό «η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» και ο «μεταρρυθμιστής» τωρινός αρχηγός της.

Γι αυτό επέλεξαν τη λύση της σκόπιμης καθυστέρησης, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν βαθμιαία να μιλάνε για καθυστερήσεις και λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, να ακυρώσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα και να φτιάξουν από την αρχή μια καινούρια που θα τους βολεύει.

Εξάλλου είναι ειδικοί σε αυτό.

Ποιος δε θυμάται την απογραφή των Αλογοσκούφη - Καραμανλή που τόσο κόστισε στη χώρα και στην πραγματικότητα ήταν το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την αποδόμηση της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό, αξιοπιστία που με τόσο κόπο είχε χτιστεί τα προηγούμενα χρόνια, μόνο και μόνο για να αμαυρώσει την εικόνα της προηγούμενης κυβέρνησης. Έφτασαν τότε στο σημείο να μαλώνουν τους Ευρωπαίους που μας έβαλαν στο Ευρώ, επειδή, κατά τη γνώμη τους, δε μετρούσαμε σωστά τους δείκτες.

Τη χαριστική βολή στην αξιοπιστία της χώρας την έδωσαν πάλι οι ίδιοι στα επόμενα χρόνια με τα ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα και την έκαναν παγκόσμιο ανέκδοτο με τα γνωστά greek statistics.

Και ενώ έχουν ψηφίσει τόσους προϋπολογισμούς, στους οποίους φαίνεται το πραγματικό έλλειμμα του 2009, ο σημερινός πρωθυπουργός επιμένει ότι «ο Καραμανλής είπε την αλήθεια».

Όμως η πράξη αυτή του Μητσοτάκη, πέρα από το κόστος για τη χώρα και κυρίως για τη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο προσκήνιο και μια άλλη διάσταση πολύ ανησυχητική.

Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει μόνο η εκτελεστική εξουσία και μάλιστα μόνο ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του.

Δεν υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχουν γεγονότα, δεν υπάρχει αλήθεια.

Όλα είναι θέμα απόφασης του πρωθυπουργού.

Μια απόφαση που είχε παρθεί , σε συνεργασία με τους επιστημονικούς και τοπικούς φορείς, όπως πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και ήδη υλοποιείται, ακυρώνεται χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση από τον σημερινό πρωθυπουργό.

Ο «θεσμικός» κύριος Μητσοτάκης δίνει ένα ακόμα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία του Κράτους και των θεσμών.

Σαν πολλά δεν έχουν μαζευτεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα από έναν «μεταρρυθμιστή»;

Send this to a friend