• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:26

Αθήνα

5 oC

αίθριος καιρός

Κοτζιάς vs Παπαχρήστου: Για ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο ρε γαμώτο

Με αφορμή το χρυσό που πήρε η Παπαχρήστου στους Πανευρωπαϊκούς στίβου, αναδείχτηκε πάλι το μέγεθος της υποκρισίας που διακατέχει την κοινωνία μας και δυστυχώς μεγάλο μέρος όσων δραστηριοποιούνται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο.

Γράφει ο Γιάννης Σουλαδάκης

Δεν υπερασπίζομαι καμιά Παπαχρήστου, παρά το ότι και τιμωρήθηκε όταν έπρεπε και την ποινή της εξέτισε, αηδιάζω όμως με αυτούς που σήμερα καταγγέλλουν συλλήβδην και την Παπαχρήστου και όσους της έδωσαν συγχαρητήρια.

Αηδιάζω με αυτούς τους ασπόνδυλους αρουραίους, που όφειλαν εάν διαφωνούσαν, να καταγγείλουν εκ προοιμίου εκείνους που την έστειλαν στους Πανευρωπαϊκούς, δηλαδή πριν την στείλουν, τον ΣΕΓΑΣ, το υφυπουργό αθλητισμού, τους σπόνσορες της αθλήτριας.

Δηλαδή για τους κυρίους αυτούς τώρα που κέρδισε, κακώς πήγε και αν δεν κέρδιζε όλα μέλι γάλα, ούτε γατιά ούτε ζημιά, η υποκρισία στο μεγαλείο της!!

Με αφορμή αυτό, παρά το ότι φαίνονται εντελώς διαφορετικά θέματα, επισημαίνω την σχεδόν πλήρη απουσία στα περισσότερα Μ.Μ.Ε και το διαδίκτυο, της εξελισσόμενης σύγκρουσης Τσίπρα- Κοτζιά με την Ρωσία και φυσικά αυτό το καλύπτουν με το θέμα Παπαχρήστου, για τον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, θέμα που ελάχιστα τους απασχολεί, παρά το ότι αφορά στρατηγικές σχέσεις δεκαετιών και της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπερασπίζομαι καμιά Ρωσία, κανέναν Πούτιν, η Ελλάδα με ενδιαφέρει και οι στρατηγικές της σχέσεις, απορώ και ανησυχώ.

Ο κύριος Κοτζιάς που τον έχω σε ελαχιστότατη, η και καθόλου πολιτική εκτίμηση, στην ουσία σε μια μέρα ανατρέπει στρατηγικές σχέσεις της Ελλάδας που διαμορφωθήκαν και διατηρήθηκαν σε όλη την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου μέχρι και πρόσφατα από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις, ακόμη και σε περιόδους ακραίας έντασης στις σχέσεις Ανατολής Δύσης, ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα του ψυχρού πολέμου.

Ο κύριος Κοτζιάς πλήρως επικοινωνιακά και πολιτικά προστατευμένος μαζί με τον Τσίπρα, έχουν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις, να κλείσουν το Σκοπιανό, να ολοκληρώσουν την οικονομική ακόμη και την πολιτική αποικιοποίηση της Ελλάδας, η Γερμανία να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο πάει και μάλιστα αν μπορεί να επανεκλεγεί.

Δεν είναι τυχαίο το ότι οι σχεδιαστές του νέου πολιτικού χάρτη, στο θυσιαστήριο έχουν βάλει το ΠΑΣΟΚ, διότι προσδοκούν στον πολιτικό του θάνατο, για να επιβιώσει και να κυριαρχήσει στην κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θέμα μου σήμερα δεν είναι αυτό.

Επανέρχομαι στον κύριο Κοτζιά.

Κύριε Κοτζιά, αναφέρεστε σε δημοσίους λειτουργούς που τους προσέγγισαν οι Ρώσοι οι οποίοι φαίνεται ότι και ενέδωσαν.

Μα τότε κύριε Κοτζιά, αυτοί οι δημόσιοι λειτουργοί, είναι με τα κριτήρια σας πράκτορες, τι τους κρατάτε αυτούς τους εχθρούς της πατρίδας; δώστε τα ονόματά τους και στην δικαιοσύνη τώρα.

Κύριε Κοτζιά, με πιο δικαίωμα προχωρείτε σε πλήρη ανατροπή στρατηγικών επιλογών της χώρας, χωρίς συνεννόηση με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, η χώρα δεν ανήκει ούτε σε σας, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Κύριε Κοτζιά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παίζετε με την Ελλάδα, δεν έχετε κανένα δικαίωμα, στην προσπάθεια σας να δημιουργήσετε αναχώματα για το Σκοπιανό κι επειδή προ ημερών που επικαλεστήκατε τον «Ρωσικό δάκτυλο» και δεν σας βγήκε, χθες βάλατε μέσα στο άθλιο παιγνίδι αποπροσανατολισμού και τον «Τουρκικό δάκτυλο» για να αξιοποιήσετε την αντιτουρκική προκατάληψη του Ελληνικού Λαού.

Κύριε Κοτζιά και Τσίπρα, μήπως ο Ερντογάν που πριν λίγους μήνες δεχθήκατε μετά βαΐων και κλάδων στην Ελλάδα και του κάνατε μάλιστα όλα τα χατίρια, ήταν ένας άλλος Ερντογάν και ήταν μια άλλη Τουρκία;

Κύριε Κοτζιά δεν αγνοείτε βέβαια το καθεστώς του Αγίου Όρους με το λεγόμενο Ρωσικό Μοναστήρι, το Σερβικό Μοναστήρι, το Βουλγάρικο, το Ρουμάνικο και τις ειδικές σχέσεις τους με τα αντίστοιχα Πατριαρχία, ούτε βέβαια αγνοείτε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, αυτούς που ορισμένοι ονομάζουν Ρωσοπόντιους με ότι σημαίνει αυτό για την νομική και ουσιαστική βάση παραμονής τους στην Ελλάδα και τις σχέσεις τους με τις περιοχές της Ρωσίας από όπου ήλθαν.

Κύριε Κοτζιά μπορείτε να ενημερώσετε κι εμάς τους αδαείς, πιο είναι τώρα το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας ποιες είναι οι συμμαχίες για το Κυπριακό, την ΑΟΖ κ.λπ

Κλείνοντας, λυπάμαι για την κατάστασή της χώρας,. λυπάμαι για το μιντιακό της σύστημα που έχει μπει στην υπηρεσία των δανειστών και της στρατηγικής της Γερμανίας, σε συνδυασμό με την στρατηγική της Αμερικής και πολύ δευτερευόντως με την στρατηγική της λοιπής Ευρώπης και βεβαίως της Ελλάδας .

Λυπάμαι για πολλούς από όσους λειτουργούν στο πολιτικό σύστημα, που σιωπούν και με την σιωπή γίνονται συνεργοί και λυπάμαι ακόμη περισσότερο, διότι τέτοιοι φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Έτσι ερμηνεύω εγώ την αιδήμονα σιωπή και τις αμφίσημες τοποθετήσεις των περισσοτέρων προσώπων και κομμάτων.

Λυπάμαι ακόμη περισσότερο για την εξέλιξη της χώρας και το ερώτημα «που πάμε» με βασανίζει και με ανησυχεί όλο και περισσότερο…

Send this to a friend