Αθήνα

 

24 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

OPINION

Η κρίση στο ΚΙΝΑΛ, παράπλευρη απώλεια του Μακεδονικού

Ο πραγματικός στόχος ήταν και είναι ο πολιτικός  έλεγχος και υποταγή του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα μετά την άρνηση του να συμβιβαστεί να υποταγεί σε σχέση με το Σκοπιανό.

Γράφει ο Γιάννης Σουλαδάκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και όχι μόνο αυτός αφού έκαναν πολλά σούρτα φέρτα και έξω και μέσα και πολλές επαφές, δεν ξέρω τελικά αν ήσαν μόνο φανερές και αφού απέτυχαν να επιβάλουν το ναι για το Σκοπιανό στο ΠΑΣΟΚ μέσω του ΚΙΝΑΛ οδήγησαν σε κρίση προσδοκώντας πάλι το κόστος να το πληρώσει το ΠΑΣΟΚ.

Η επιτάχυνση εκδήλωσης της κρίσης στο ΚΙΝΑΛΛ που ούτως η άλλως υπέβοσκε ήταν η άρνηση της Φώφης Γεννηματά, η οποία λειτουργώντας ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις να στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό .

Στην ουσία η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε με ανακλαστικά ΠΑΣΟΚ ήταν η επιρροή του D.N.A.του ΠΑΣΟΚ  κίνηση που κράτησε ζωντανό το ΠΑΣΟΚ που και σήμερα στην καμπούρα του διάφοροι μιλάνε για ΚΙΝΑΛΛ .

Αν η Φώφη Γεννηματά έλεγε ναι σήμερα δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ και βέβαια ούτε ΚΙΝΑΛΛ το οποίο υπάρχει όσο υπάρχει επειδή υπάρχει ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί η άρνηση να ήταν κίνηση αυτοσυντήρησης δεν πρέπει όμως να παραμείνει σε αυτά τα όρια πρέπει να γίνει κίνηση νέας αφετηρίας πλήρους πολιτικού ανασχεδιασμού.

Στο κείμενο μου αυτό όσο  πιο κωδικοποιημένα και με ιστορικά πολιτικά στοιχεία θα επιχειρήσω να  τεκμηριώσω και να επανέλθω πάλι με προτάσεις που αν θέλουν έστω ας τις διαβάσουνε .

Στο κείμενο μου επίσης θα τεκμηριώσω γιατί είναι λάθος η επιμονή της Φώφης Γεννηματά για ΚΙΝΑΛΛ ως κόμμα ενιαίο και όχι ένα ΚΙΝΑΛΛ που στην καλλίτερη περίπτωση με την οποία δεν συμφωνώ το ΚΙΝΑΛΛ  να είναι εκλογικός συνασπισμός

Από την στιγμή που η Φώφη Γεννηματά πέρασε τον Ρουβίκωνα ως ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει ως ΠΑΣΟΚ αυτό ας το κατανοήσει επι τέλους αυτή είναι η σωστή επιλογή όχι το ΚΙΝΑΛΛ το οποίο εξακολουθεί να παραμένει διάτρητο

Επίσης θα τεκμηριώσω για ποιο λόγο είμαι απόλυτος για ΠΑΣΟΚ και δεν είναι η επιμονή μου αποτέλεσμα μόνο συναισθηματικού φορτίου λογω των διαχρονικών μου σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ.

Το παρόν κείμενο είναι γραμμένο και χρήσιμο  για την Φώφη Γεννηματά που ας το διαβάσει.

Εκ προοιμίου πάντως ξεκαθαρίζω ότι οι επιθέσεις και οι άμυνες κατά η υπερ. της κυρίας Γεννηματά που έχουν ως βάση το πρόσωπο δηλ το υπέρ ή κατά της Φώφης ως πρόσωπο  είναι λάθος, διότι προσωποποιούν θέματα ενώ στην ουσία αφορούν τον πολιτικό χαρακτήρα και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που επιχείρησαν και επιχειρούν να τις εξαφανίσουν μέσα στην πολιτική αοριστία και αμορφία του ΚΙΝΑΛΛ. Και εδώ ακριβώς ασκώ την κριτική μου σε κάθε κατεύθυνση περιλαμβανομένης και της Φώφης Γεννηματά και πιέζω όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και την φυσιογνωμία του

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛΛ γράφτηκαν διάφορα .

Έγραψα και εγώ επιβεβαιώνοντας και τεκμηριώνοντας το γιατί το εγχείρημα ΚΙΝΑΛΛ ως προσπάθεια δημιουργίας νέου Κόμματος στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι αδιέξοδή και είναι αδιέξοδή διότι επιχειρείται να γίνουν εις πολιτική σάρκα μια διαφορές όχι πολιτικού χαρακτήρα αλλά στρατηγικού χαρακτήρα.

Και τώρα κάποια ιστορικά πολιτικά στοιχεία:

1)Το ΠΑΣΟΚ και ο Αντρέας παρά το ότι είχε μεγάλη στήριξη στην περίοδο του Π.Α,Κ από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας τo S.P.D. δηλ. και όχι μόνο, αρνήθηκε να γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τότε που ήταν κάτω από τον πλήρη έλεγχο του S.P.D.και τούτο για να μην χάσει την αυτονομία του αλλά κυρίως λογω του ρόλου της Διεθνούς στις χώρες του τρίτου κόσμου και τα εθνικοαπελευθερωτικά τους κινήματα.

Είχε σχέση και με τα εθνικο-ανεξαρτησιακα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε στην Διεθνή επί Ανδρέα όταν πλέον τα διεθνή χαρακτηριστικά είχαν πλήρως αλλάξει με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

2) Η σημερινή διεθνής κατάσταση  έχει αλλάξει ριζικά και δεν είναι δόκιμο στο παρόν κείμενο να γράψω περισσότερα για να μην πλατειάσω.

 Αν χρειαστεί θα γράψω αναλυτικότερο κείμενο αργότερα.

3) Όλες οι άλλες κινήσεις και κόμματα στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της παραδοσιακής Αριστεράς λειτουργούσαν σε  άμεση σχέση και εξάρτηση με αντίστοιχους φορείς και κόμματα άλλων χωρών. Το ίδιο βέβαια αφορούσε και συντηρητικά ελληνικά κόμματα που όμως δεν είναι του παρόντος .

4 Στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας π.χ. υπήρχε το κόμμα του Μπαμπη Πρωτοπαπά που εντάχθηκε αργότερα στον ΣΥΝασπισμο .Του Κ.Κ.Ε. ήταν γνωστός ο προσανατολισμός του προς την Σοβιετική Ένωση  Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου τα συνθήματα της Κ.Ν.Ε. όταν ο Αείμνηστος  Καραμανλής πήγε στην Μόσχα και οι λεγεώνες της ΚΝΕ στους δρόμους της Αθήνας κραύγαζαν: “Πάρτε βοήθεια από την Μόσχα, η Μόσχα μας δίνει βοήθεια” .

Σας θυμίζει αυτό κάτι από τους πρώτους μήνες του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ;

5) Στο χώρο της λεγόμενης ανανεωτικής Αριστεράς  που προέκυψε ως διάσπαση του Κ.Κ.Ε. το 1968 μην ξεχνάμε την σχέση με Ρουμανία και το Βουκουρέστι του Τσαουσέσκου.

6) Στον χώρο λοιπόν της λοιπής Αριστεράς πέραν του ΠΑΣΟΚ η σχέση εξάρτησης και αναφοράς ήταν και είναι δομημένη μέσα στον χαρακτήρα τους

7) Ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου τα βασικά στελέχη είτε προέρχονται από το ΚΚΕ είτε προέρχονται από την λεγομένη Ανανεωτική Αριστερά του ΚΚΕες έχουν κουλτούρα εξαρτωμένου και ετεροκαθοριζόμενου κόμματος με ευκολία μπήκαν στην χωρία της εξάρτησης  από την Γερμανία καθοριζομένης πολιτικής σε σχέση με την οικονομική κρίση από μια κυβέρνηση Μέρκελ Σοσιαλδημοκρατών

8) Ας μην εκπλήσσονται λοιπόν σήμερα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 4 τοις εκατό που ουσιαστικά κυβερνά την χώρα είχε και έχει κουλτούρα επιβίωσης μέσα από την εξάρτηση και τον ετεροκαθορισμό και ότι σημαίνει αυτό για το σήμερα και την συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με τα συνεχή σε όλα ναι .

9)Και για το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν επιχειρήθηκε να μπει υπό έλεγχο και το γνωρίζω άμεσα .Το γνωρίζω διότι ήταν χώρος δικής μου ευθύνης τα συνδικαλιστικά του ΠΑΣΟΚ Σε κάποια φάση επιχειρήθηκε  να χειραγωγηθεί το συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ και μέσω αυτού να ελεγχθεί το Συνδικαλιστικό κίνημα από εξωγενείς παράγοντες εκτός Ελλάδας. Δεν είναι του παρόντος αναλυτικότερες αναφορές.

Το βέβαιο είναι ότι αναζητήθηκαν προσβάσεις με πολλούς τρόπους στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι με πλήρη ενότητα παρά τα κίνητρα και τις προσφορές αρνήθηκαν να μπουν στο παιγνίδι ώσπου στο τέλος όλοι αυτοί οι κύριοι οι από το εξωτερικό ορμώμενοι με μερικούς εγχώριους συνεργάτες αναγκάστηκαν να κλείσουν και τα γραφεία τους και μας παρέδωσαν και τον εξοπλισμό τους.

Και με αυτό τον τρόπο απέκτησε για πρώτη φορά προηγμένο για την εποχή του μηχανογραφικό σύστημα το συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ και στην ουσία το ΠΑΣΟΚ

10) Ερχόμαστε στο σήμερα και στο ΚΙΝΑΛΛ.

 Ποια σαν τα δεδομένα του χώρου της κεντροαριστεράς .

Πολυδιάσπαση του χώρου μετά από ήττα, προσωπικές στρατηγικές αλλά και ευρύτεροι πολιτικοί σχεδιασμοί για την αναδιάταξη και έλεγχο του πολιτικού χάρτη από δυνάμεις και εντός και εκτός Ελλάδας

11) Με αυτά τα δεδομένα το αίτημα της ενότητας της επανένωσης της κεντροαριστεράς ήταν και λογικό και πιασάρικο .

12) Πίσω από το αίτημα όμως υπήρχαν και υπάρχουν ετερόκλητα κίνητρα και συμφέροντα καταρχήν πολιτικά και τελικά βλέπουν το τι μέλλει γενέσθαι.  Το κίνητρο της προσωπικής πολιτικής διάσωσης, το κίνητρο του πως ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα καθορίζει το πολιτικό του μέλλον,  τον πολιτικό του βηματισμό και οι σχεδιασμοί για τον πολιτικό του ρόλο σε σχέση με τις ευρύτερες προοπτικές της Ελλάδας και τις δεσμεύσεις που η χώρα έχει αναλάβει είναι στοιχεία που επηρεάζουν τους όποιους σχεδιασμούς

13) Από το αίτημα και την πίεση για την επανένωση του χώρου που είτε μέσω πιέσεων είτε και από αγαθές προθέσεις προέκυψε το ΚΙΝΑΛΛ .

Ο  πραγματικός στόχος όμως πολλών ήταν ο έλεγχος του ανυπότακτου ΠΑΣΟΚ αυτός ήταν και είναι ο στόχος. Θέλουν να εξοντώσουν κάθε εστία αντίστασής κάθε σημείο πολιτικής αναφοράς με αιτήματα όπως η εθνική ανεξαρτησία η κοινωνική δικαιοσύνη η λαϊκή κυριαρχία η δημοκρατία διότι επιχειρείται πλήρης έλεγχος του πολιτικού μας συστήματος από τις ίδιες δυνάμεις που έχουν επιβάλει πλήρη έλεγχο και στην οικονομία την οικονομική πολιτική αλλά και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που την θέλουν πλήρες προτεκτοράτο ένα σύγχρονο Μπατουστάν.

14) Αυτός είναι ο στόχος ο πλήρης έλεγχος του χώρου της κεντροαριστεράς που  θέλουν να καταληφθεί πλήρως από τον υπάκουο και πλήρως ελεγχόμενο από τους δανειστές  ΣΥΡΙΖΑ.

 Αυτός είναι ο λόγος που Θεοδωράκης και όχι μόνο αυτός αφού έκαναν διάφορες επαφές και κρυφές και φανερές και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και αφού προβοκάρισαν καταστάσεις και δεν κατάφεραν να επιβάλουν στο ΚΙΝΑΛΛ στην ουσία στο ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει με τις συμφωνίες για τα Σκοπιανά άρχισε το ξήλωμα του πουλόβερ του ΚΙΝΑΛΛ  και οι άγριες επιθέσεις κατά Γεννηματά

Από εδώ και μετά η πίεση θα ενταθεί και ως δούρειος ίππος συνεχούς αμφισβήτησης θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο το ΚΙΝΑΛΛ με τις εσωτερικές του αντιφάσεις έχοντας ως κύριο στόχο τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ.

Η άρνηση για την συμφωνία των Πρεσπών θα είναι ένα δεδομένο που θα το μετρούν κάθε μέρα κατά του ΠΑΣΟΚ διότι απλά δεν «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» διότι αναβίωσε στις μνήμες κάποιων του ΠΑΣΟΚ που αντιστέκεται του ΠΑΣΟΚ που έχει άποψη του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα του οποίου η πολιτική παρουσία λειτουργεί σαν εφιάλτης για όλους όσους θέλουν μια υποταγμένη Ελλάδα.

Ένας ακόμη λόγος σε όσους κατά καιρούς έχω αναφέρει της ανασυγκρότησης και πολιτικής παρουσίας είναι το ΠΑΣΟΚ είναι και αυτός που με επιχειρήματα ανέπτυξα .

Με το ΠΑΣΟΚ που έχει αντοχές με το ΠΑΣΟΚ θα γίνει η αντεπίθεση οι Βουλευτές όλοι τους χωρίς εξαίρεση στήριξαν το ΟΧΙ στην Σκοπιανή συμφωνία σε σχέση με τους παράγοντες του ΚΙΝΑΛΛ. Το ΚΙΝΑΛΛ που  μέχρι σήμερα όπου υπήρξαν πολιτικά ζητήματα κρίσιμων  επίλογων ρευστοποιήθηκε, άλλος για Χίο  τράβηξε άλλος για Μυτιλήνη

Όσο πλησιάζουμε μάλιστα σε εκλογές αυτή η ρευστότητα θα ενταθεί και λόγω των προσωπικών στόχων και επιλογών  Το ΠΑΣΟΚ παρέχει ασφάλεια στήριξης επιλογών και όχι το ρευστό και ασταθές ΚΙΝΑΛΛ που μέχρι σήμερα μόνο προβλήματα προσθέτει.

Ροή Ειδήσεων

sexual harasment page 0001

29/03/2024 | 16:26

Πρόγραμμα δράσης του Δήμου Αθηναίων για την πρόληψη και αντιμετώπιση σεξουαλικής παρενόχλησης σε εργασιακό χώρο

29/03/2024 | 16:22

«Lapis Lazuli»: Η νέα ιδιότυπη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη έρχεται στην Στέγη

29/03/2024 | 16:19

Euroleague: «Διπλό» στην Μπολόνια για να παραμείνει 2ος ο Παναθηναϊκός AKTOR
kotopoulo kokkinisto 290324

29/03/2024 | 16:13

Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κοτόπουλο κοκκινιστό

29/03/2024 | 16:06

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αδιανόητη η ευκολία με την οποία εκστομίζει ψέματα ο Κώστας Καραμανλής

29/03/2024 | 16:00

Δ.Κουτσούμπας: Αναγκαίο να παλέψουμε για μια Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη
kasselakis tourta 290324 (2)

29/03/2024 | 15:56

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα μαζί με τον Τάιλερ Μακμπέθ

29/03/2024 | 15:48

Φωτιά σε δασική έκταση στη Λακωνία – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

29/03/2024 | 15:44

Μιχαηλίδου: Το 22% των μισθωτών στον κατώτατο μισθό σήμερα σε σχέση με το 27% το 2019
mixalis xaralampidis kideia 290324 (1)

29/03/2024 | 15:36

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με ποντιακά τραγούδια και τιμητικό άγημα Ποντίων το «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Δείτε εικόνες

29/03/2024 | 15:28

ΓΣΕΕ: Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού και μισθοί αντίστοιχοι των αναγκών μας

29/03/2024 | 15:22

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η μείωση των εμφανίσεων στην Καινούργιου και τα επόμενα τηλεοπτικά βήματα
screenshot 25

29/03/2024 | 15:10

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εκτός τηλεόρασης»

29/03/2024 | 15:04

Στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα ο Ανδρουλάκης για τις συνομιλίες το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών

29/03/2024 | 14:55

Φαίη Σκορδά: «Εγώ δεν είμαι αφεντικό, σας έχω συνεργάτες»
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
280699874 2173598039475106 5681344062880807178 n
Στέλλα Μπελιά: «Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα»
231204123225 01 gaza attack 120323
Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ, στη νότια Γάζα
Η πρώην καγκελάριος και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη
salteri
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο- Ασκήσεις κοινωνικού αυτοματισμού