Αθήνα

 

15 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

tzolakis olympiacos 190424
Ο Τζολάκης αποκρούει και Τούρκος οπαδός κλωτσάει ό,τι βρίσκει μπροστά του – Δείτε βίντεο

OPINION

Το Κρητικό αγουρέλαιο και ο άγουρος πρωθυπουργός

Στις 9 Δεκεμβρίου 2016, ο Υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Παπαδημητρίου είπε πως “η υψηλή φορολογία για τις επιχειρήσεις δεν είναι πρόβλημα”. Ο κύριος Παπαδημητρίου εκτός από υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι και καθηγητής οικονομικών.

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαγαπίου

Όπως είναι και ο Βαρουφάκης του παράλληλου ψευδονομίσματος αλλά και ο καθηγητής κ. Δημήτρης Μάρδας που έψαχνε επενδυτές ανάμεσα σε πρόσφυγες. Όπως και ο κ. Αλογοσκούφης που  παλιότερα επί των ημερών του μας έλεγε πως «η κρίση δεν αγγίζει την Ελληνική Οικονομία». Προφανώς πρέπει και στη χώρα μας, κάποια στιγμή, να αναθεωρήσουμε το τι πιστεύουμε για τον τίτλο “καθηγητής” σε σχέση με την πραγματική επάρκεια κάποιου να αποφασίζει και να διοικεί. Μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει τιμηθεί (χωρίς καν να έχει σχετικές σπουδές ή εμπειρία) λαμβάνοντας το βαθμό του επίτιμου διδάκτορα πολιτικής οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης…Μπορεί τυπικά να διδάξει πολιτική οικονομία αυτός ο τύπος.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι στην παρουσία του “τίτλου” αλλά στην έλλειψη σύνδεσης με αυτό που λέγεται “αγορά” ή “παραγωγή”.

Η διαφορά μεταξύ του τίτλου και της επάρκειας, είναι η εμπειρία και οι προγενέστερες επιδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες. Και για αυτό ακούμε “καθηγητάδες” να αραδιάζουν θεωρίες που στην πράξη αναιρούνται και αποτυγχάνουν. Εδώ κρίνεται απαραίτητη η εμπλοκή τεχνοκρατών με εμπειρία. Όχι απλά θεωρητικών συμβούλων.

Αλλά ένας συνεξαρτώμενος λαός που συνεχίζει να πιστεύει σε σωτήρες, σε μαγικά μνημονιακά σκισίματα, σε από μηχανής θεούς και στον πολιτικό που θα του διορίσει το παιδί ακόμα και αν αυτό σημαίνει να πεινάσουν τα εγγόνια του, δεν παύει να έχει τις ευθύνες των επιλογών του. Έχει τις ευθύνες του επειδή αρνείται πεισματικά να κοιτάξει στον καθρέφτη να κοιτάξει τον εαυτό του αλλά και να βγει στον κόσμο, να τον περπατήσει, να συγκριθεί και να βελτιωθεί.

Ο κόσμος αλλάζει διαρκώς και εμείς βρισκόμαστε στο έλεος ανθρώπων με ιδιεοληψίες και παντελή έλλειψη επάρκειας και εμπειρίας στη διαχείριση των προβλημάτων της χώρας. Μας κυβερνούν άνθρωποι που έζησαν μια ζωή σε μια ιδεολογική γυάλα χωρίς επαφή με το οξυγόνο της παγκόσμιας αγοράς. Άνθρωποι που έχουν αναπτύξει επικίνδυνη τοξικότητα από την παραμονή στο ίδιο περιβάλλον με ομοίους τους με τους οποίους παραμένουν ακόμα και σήμερα κοντά – δεν είναι τυχαίο που ο Αλέξης έχει διορίσει ολόκληρη την “παρέα της ταβέρνας”. Άνθρωποι στενόμυαλοι και παντελώς άχρηστοι οι περισσότεροι, που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον τόπο, βασίστηκαν στο κοινό της “διαφορετικότητας απέναντι στο κακό σύστημα” για να κλέψουν την εξουσία. Μέχρι να αναλάβουν θέση μέσα στο ίδιο σύστημα που πολεμούσαν ήταν οι καλοί, φιλικοί επαναστάτες. Τώρα που κυβερνάνε, γίνανε επιθετικοί και ξεσπάνε σε αγρότες, σε δημοσιογράφους και συνταξιούχους. Οτιδήποτε και οποιοσδήποτε τους αμφισβητεί, οτιδήποτε που θα μπορεί να τους εξέθετε την ανεπάρκεια και την διαφορετικότητα προς τα κάτω, τους είναι απεχθές. Μην κοιτάτε που για να κρατήσουν την εξουσία, το παίζουν ξαφνικά καλοί Ευρωπαίοι. Δε μαθαίνουν ακόμα και αν έγιναν (και μας έκαναν) για άλλη μια φορά ρεζίλι με τον τρόπο που το χειρίστηκαν. Στην ιδεολογική τους ατζέντα, παραμένουν Γουατεμάλες, Κούβες και ένα σωρό άλλα τρανταχτά παραδείγματα πολιτικο-οικονομικής οπισθοδρομικής καθεστωτικής παράνοιας. Σε αυτά τα καθεστώτα, ο κόσμος παραμένει ο ίδιος. Δεν αλλάζει. Δείτε την Κούβα που έχει μείνει στο 1950. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τυχαία έτσι. Δεν είναι όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται οι “ρομαντικοί της πολιτικής”. Είναι οι «ανίκανοι στην  προσαρμογή».  Και αυτό είναι το καταστροφικό για τη χώρα. Αυτοί το κάνουν για να συντηρηθούν, γιατί γνωρίζουν πως δε μπορούν να εξελιχθούν και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την εξουσία τους. Πρόκειται για κοινωνικά και πολιτικά αποσάρμοστους, που για να τραβήξουν την προσοχή πάνε χωρίς γραβάτες και με κόκκινα σακίδια για να ικετέψουν τους «κουστουμάτους» δανειστές για δανεικά. Πόση αξιοπρέπεια έχει αυτό για τον Ελληνικό Λαό;

Ο κόσμος αλλάζει. Αλλάζει όχι επειδή το λέω εγώ. Αλλάζει όταν μαθαίνεις για έναν Κινέζο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, που αποφάσισε να μεταφέρει την επιχείρησή του από την Κίνα στην Αμερική για να γλυτώσει τη φορολογία που στη χώρα του (Κίνα) είναι 35% υψηλότερη. Ο κόσμος αλλάζει αλλά εμείς δε θέλουμε να αλλάξουμε. Περιμένουμε να αλλάξει πρώτα ο Σόϊμπλε. Μάλλον κάποιοι για να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, περιμένουν να πάρουν κουράγιο είτε όταν σηκωθεί από την καρέκλα του και περπατήσει ο σκληρός και αγέλαστος Γερμανός, είτε όταν πεθάνει. Μέχρι τότε, παραμένουμε έρμαιο των πνευματικά ανάπηρων.

Ανθρώπων που εύκολα χαρακτηρίζονται, πολιτικοί εγκληματίες όταν αποποιούνται συνεχώς τη δική τους ευθύνη και την επιρρίπτουν ΠΑΝΤΑ σε άλλους. Και ο Ναρκισσισμός έχει όρια. Άλλο να έχεις ψυχικές διαταραχές και άλλο αυτές οι διαταραχές να είναι καταστροφικές για ένα λαό. Για να τον διατηρήσουν σε έλεγχο που τοξικοί αυτοί τύποι, βάζουν συνεχώς και πιο βαθειά στη θέση του θύματος τον Ελληνικό Λαό. Ο Ελληνικός Λαός δεν είναι θύμα. Αυτοί τον θυματοποίησαν για να κυβερνήσουν.

Περιμένουμε να αλλάξουν “άλλοι” και να “μας αφήσουν να ανοίξουν τα φτερά μας” όπως είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός που τόνισε πως “είμαστε έτοιμοι ώστε να φέρουμε την ανάπτυξη στη χώρα”. Δε χρειάζεται να είσαι καθηγητής οικονομικών ούτε καν πολιτικής οικονομίας όπως ο εθνικός μας ψεύτης, για να γνωρίζεις πως ανάπτυξη σημαίνει ΜΟΝΟ να έρθουν χρήματα στην Ελληνική Αγορά. Όχι με δάνεια όμως. Τα δάνεια είναι το προσάναμα στο τζάκι. Εμείς χρειαζόμαστε τόνους ξύλα…Πως; Mε επενδύσεις, τουρισμό και εξαγωγές. Απλά αλλά όχι εύκολα. Αλλά αυτά είναι. Δεν υπάρχει τέταρτη λύση, όπως π.χ παίρνω εκτυπωτή και τα τυπώνω σπίτι. Το πρώτο από αυτά, οι επενδύσεις, απαιτούν σταθερό και ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς. Ελεύθερη παγκόσμια αγορά, σημαίνει, πως επενδυτής (ο επιχειρηματίας πχ.) έχει επιλογές. Ας δούμε/ακούσουμε τον Κινέζο. Ας μην “κάνουμε τον Κινέζο”. Ο τουρισμός, απαιτεί Εθνική πολιτική ενίσχυσης του τουριστικού προορισμού “Ελλάδα”. Ελλάδα δεν είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη και φυσικά Ελλάδα δε σημαίνει μόνο καλοκαίρι. Έχω να δω σημαντική (όχι στρατηγική αλλά έστω σημαντική) πρωτοβουλία για τη χώρα στο χώρο του τουρισμού, εδώ και περίπου 4 χρόνια. Σε ότι εκδήλωση έχω πάει τα τελευταία δύο χρόνια στην οποία έχει παρευρεθεί η υπουργός κα. Κουντουρά, έχω διαπιστώσει από τις σύντομες ομιλίες της, πως δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Ίσως αυτό σχετίζεται και με τα πραγματικά δικαιωματικά ποσοστά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε μια Ελληνική Κοινωνία που δε ψηφίζει θυμικά ή αντιδραστικά…. Το ότι δεν υπάρχει Εθνική Τουριστική Οργάνωση, φαίνεται μεταξύ άλλων και από το πως (δεν) έχουμε εκμεταλλευτεί την έκρυθμη κατάσταση της Τουρκίας αλλά και πως αφήσαμε τα νησιά μας ανοργάνωτα να υποδέχονται πρόσφυγες. Και τέλος, για τις εξαγωγές και να καταλάβετε τι εννοώ για την αν-επάρκεια των γνώσεων και των ικανοτήτων του Έλληνα πρωθυπουργού, θα σας παραπέμψω στην πρώτη του γνωριμία (!!!;;;) και τον ενθουσιασμό του με το Κρητικό ελαιόλαδο στα 42 του χρόνια. Όταν το δοκίμασε (στην περιοδεία του στην Κρήτη) έκανε όπως πέρυσι που πήγε στην Κίνα για να δοκιμάσει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που στο Πολυτεχνείο (από το οποίο αποφοίτησε) υπάρχουν από το 1987. Δε μπορεί να έχεις τον Έλληνα πρωθυπουργό σαν τον γύφτο στο παζάρι να κοιτάει σαν χάνος μια από τις βασικές κληρονομίες της Ελληνικής Γης. Εντάξει ενθουσιάζεσαι με την εικονική πραγματικότητα, παίρνεις ηρεμιστικά για να συναντήσεις τον Obama, αλλά ούτε αγουρέλαιο δεν έχεις δοκιμάσει ρε φίλε; Είσαι πρωθυπουργός στη χώρα της ελιάς!

Δεν πιστεύω πως οι ευχές αρκούν, αλλά κακό δεν έκαναν ποτέ. Χρόνια Πολλά με υγεία και λογική. Όλα τ’ άλλα θα έρθουν μόνο με περίσσια λογική και το προνόμιο της καλής υγείας.

Ροή Ειδήσεων

7c4878b2 9ec7 424a bb8e 283824af8c28

19/04/2024 | 23:59

Μαθητικό Συνέδριο για τον Ρίτσο στην Πόλη με σημαντική συμμετοχή από εκπροσώπους των γραμμάτων και τεχνών

19/04/2024 | 23:53

Standard & Poor’s: Αναβάθμιση σε θετικό outlook για το ελληνικό αξιόχρεο

19/04/2024 | 23:50

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα
sotiropoulou1904

19/04/2024 | 23:40

Τόνια Σωτηροπούλου: “Μόνο στον σκύλο μου δεν πρότειναν να κατέβει για δημοτικός σύμβουλος”

19/04/2024 | 23:30

Κακουργηματική δίωξη σε 43χρονο για ενδοοικογενειακή βία

19/04/2024 | 23:30

Χ. Δούκας: Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό – Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς
pasok kinal

19/04/2024 | 23:20

Βουλή: Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την κυβερνοασφάλεια και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

19/04/2024 | 23:20

Κ.Χατζηδάκης: Η λέξη – κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα

19/04/2024 | 23:13

Παναθηναϊκός AKTOR: «Καθάρισε» στο φινάλε κόντρα στο Περιστέρι
ergazomenoi

19/04/2024 | 23:10

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

19/04/2024 | 23:01

Μαλέσκου για Περρή: «Μιλάει για μένα με τα χειρότερα λόγια, χωρίς καν να με γνωρίζει»

19/04/2024 | 23:00

Τέλος Επιτηδεύματος: Βαρύς ο λογαριασμός για τις επιχειρήσεις με βραχυχρόνιες μισθώσεις  
uefa

19/04/2024 | 22:50

Πιο κοντά στην 16η θέση η Ελλάδα

19/04/2024 | 22:45

Νίκος Παππάς: «Θέλω να παλέψω για μια Ελλάδα, μία Ευρώπη της αλληλεγγύης ρε γ@@@το»

19/04/2024 | 22:45

Τόνια Σωτηροπούλου: “Κάνω δύο χρόνια kick boxing – Είναι σημαντικό για την αυτοάμυνα μίας γυναίκας”
maria mosxopoulou 160424
Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών: Αναγκαίος αλλά όχι Επαρκής
milliordos
«Καιρός να ζήσουμε παιδί μου, ξημερώνει..»
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
280699874 2173598039475106 5681344062880807178 n
Στέλλα Μπελιά: «Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα»
231204123225 01 gaza attack 120323
Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ, στη νότια Γάζα