Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η κακοποίηση του όρου "Προοδευτικός" από τον Τσίπρα

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μάνος Επιτροπάκης

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με αυτό το δογματάκι, για να τελειώνουμε με τα τυφλά παβλοφικά αντανακλαστικά κάποιων που με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών θεωρούν πως τίθεται και μια τομή μεταξύ δήθεν προοδευτικών και... Μακεδονομάχων, θα τα ακούσετε τώρα.

Γράφει ο Μάνος Επιτροπάκης* 

Προοδευτικός δεν είναι αυτός που φέρνει δήθεν διαχωρισμό Εκκλησίας κράτους για να διορίσει 10.000 εκτός ΑΣΕΠ. Ο Παβλοφικος όμως τσιμπάει, γιατί έχει μείνει στο αναγνωστικό της εποχής του...

Ποτέ ένας Προοδευτικός πολιτικός δεν θα ξεκινούσε να επιλύσει ένα εθνικό θέμα, χωρίς διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς μια στοιχειώδη συνεννόηση των κομμάτων, και φυσικά χωρίς κάποια στοιχειώδη ενημέρωση δική του για την ιστορία της υπόθεσης.

Εδώ και το Μακεδονία του Ίλιντεν που πήγε να φέρει ο Τσίπρας, κάποιοι παβλοφικα πάλι θα το υπερασπιζονταν από κόμπλεξ μην τους κατατάξουμε στους Μακεδονομάχους...

Κανένας Προοδευτικός πολιτικός δεν θα επιδίωκε να περάσει μια τέτοια συμφωνία, με απίστευτες αποστασίες και "εξαγορές" βουλευτών.

Θα μου πείτε, οι βουλευτές ψηφίζουν ελεύθερα, κατά συνείδηση. Σωστά. Αλλά ποιος τολμά να ισχυριστεί πως ο ακροδεξιός Κουίκ, η Μακεδονομάχισα Κουντουρά και η παλαιοδεξιά Παπακώστα, είδαν το φως το αληθινό και έχουν πράγματι αλλάξει άποψη για το ζήτημα; Ουδείς σοβαρός! Για την διατήρηση της εξουσίας αλλάζουν άποψη. Και αυτήν την συναλλαγή μανατζάρει ο "Προοδευτικός" Τσίπρας.

Ποιος Προοδευτικός Πολιτικός θα επέλεγε την στρατηγική των "υπερπλεονασμάτων" ως τέχνασμα για να μοιράσει ψηφοθηρικά επιδόματα φτώχειας διαλύοντας την πλάτη της κοινωνίας και καταδικάζοντας την χώρα στην στασιμοχρεοκοπία;

Ποιος Προοδευτικός θα χρησιμοποιούσε την δικαιοσύνη για να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους;

Προοδευτικός σημαίνει πάνω απ'όλα υπεύθυνος, προοδευτικός σημαίνει πάνω απ'όλα σεβασμός στην Δημοκρατία.

Προοδευτικός σημαίνει κυρίως να μπορώ να είμαι ΠΘ όλων των Ελλήνων.

Προοδευτικός σημαίνει να αισθάνομαι πάντα πως λειτουργώ με αίσθηση της Ιστορίας και όχι της συγκυρίας, όπως εύστοχα λέει και ο Βενιζέλος.

Ο Τσίπρας λοιπόν δεν είναι Προοδευτικός, όχι επειδή συγκυβερνά με τον Καμμένο, αλλά επειδή δεν διαθέτει καμία από τις παραπάνω προοδευτικές ποιότητες ο ίδιος και το κόμμα του.

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καμιά τομή Προοδευτισμου, είναι άλλο ένα κόλπο του Τσίπρα για να προσποιηθεί έναν νέο βολικό ρόλο για το ψευδοαφηγημα του, μια συμφωνία που στήθηκε εν κρυπτώ, άτσαλα, ελλιπώς και με εκβιαστική εσωτερική μηχανική, που σερβιρίστηκε στον Ελληνικό λαό μετά από δέκα χρόνια οικονομικής ταλαιπωρίας και ταπείνωσης όχι απλά αιφνιδιαστικά, αλλά ψυχαναγκαστικά και απειλητικά!

Έχει κάθε λόγο το ΚΙΝΑΛ, να μιλήσω για το κόμμα μου, όχι μόνο να μην μπορεί να στηρίξει αυτήν την συμφωνία, αλλά και να την επιδεικνύει ως απόδειξη του πόσο κακοποιητική του όρου "Προοδευτικός" είναι όλη αυτή η υπόθεση.

Θα αντισταθούμε στον Μαραντζιδισμό, θα περιφρονούμε τον Μπιστισμό και θα αποστρεφόμαστε τον Ραγκουσισμό, όσο γνωρίζουμε ποιος είναι ο γνήσια Προοδευτικός και ποιος ο βιαστής της Προόδου στην χώρα.

*Ο Μάνος Επιτροπάκης είναι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, υποψήφιος βουλευτής στην Α' ΑΘΗΝΩΝ και το κείμενο είναι απο το προσωπικό του προφίλ στο FB.

Send this to a friend