Αθήνα

 

13 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

xtapodi 180324
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

OPINION

Επιστροφή στη λογική

Το κίνημα αυτό σαρώνει όλους τους παλιούς πολιτικούς διαχωρισμούς. Πλέον δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί, δεν υπάρχουν σοσιαλιστές και θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να διαλύσουν την λειτουργία των παλιών πολιτικών συστημάτων και αυτοί που προσπαθούν να τα υπερασπιστούν βλέποντας ίσως και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτή την αμφισβήτηση για την ίδια την Λειτουργία της Δημοκρατίας.

Στην χώρα μας αυτό το κοινωνικό φαινόμενο το ζήσαμε σαν μνημόνιο – αντιμνήμονιο με τον πιο έντονο τρόπο και πραγματικά οδηγηθήκαμε σε κοσμογονικές πολιτικές αλλαγές. Κραταιά κόμματα διαλύθηκαν και κόμματα που προηγούμενες δεκαετίες έδιναν μάχη για την είσοδο τους στην βουλή ξαφνικά βρέθηκαν να κυβερνούν με παράταιρους πολιτικούς συνεταιρισμούς χωρίς καμία ιδεολογική βάση. Στην πορεία τους προς την άνοδο στην εξουσία ο λόγος τους ήταν πάντα διχαστικός και έντονα λαϊκίστικος, υποσχόμενοι σε μία κοινωνία γεμάτη φόβο και ρημαγμένη από την οικονομική κρίση, εύκολες λύσεις σε όλα τα προβλήματα, και τιμωρία των «προηγούμενων».

Η συμπεριφορά των λαϊκιστών σε όλες τις χώρες είναι παρόμοια και πάντα στοχεύει στα αρνητικά ανθρώπινα ένστικτα που είναι αυτά που τους έδωσαν δύναμη και πολλές φορές την εξουσία. Ποτέ δεν θα παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθη, πάντα θα επιτίθενται στους πολιτικούς τους αντιπάλους με μίσος και χωρίς λογικά επιχειρήματα, ποτέ δεν μπορούν να δείξουν συμπάθεια στο ανθρώπινο δράμα αν δεν ταυτίζεται με τα συμφέροντα τους και βέβαια με συνέπεια θα υπονομεύουν όλους τους Δημοκρατικούς Θεσμούς που έχουν φτιαχτεί ακριβώς για να προστατεύουν τον λαό από την αυταρχικότητα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Στην χώρα μας ο Πρωθυπουργός και το πρωτοπαλίκαρο του ο Υφυπουργός Υγείας (με τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί λίγο πιο πίσω) εκπροσωπούν με απίστευτη συνέπεια αυτό το κίνημα του Λαϊκισμού όσο και αν ο Πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών προσπαθεί υποκριτικά να δείξει ένα πιο ήπιο προσωπείο.

Τα παραδείγματα ατελείωτα και συμβαίνουν με τόσο καταιγιστικό ρυθμό, που συμπεριφορές που παλαιότερα θα οδηγούσαν σε παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών, σήμερα ξεχνιόνται σε μία μέρα μπροστά στην επόμενη εξωφρενική συμπεριφορά. Τι να πρωτοθυμηθούμε από αυτή την τετραετία:

  • Εκατόμβη νεκρών στο Μάτι και ανθρώπινες ιστορίες που έκαναν κάθε φυσιολογικό άνθρωπο να χάσει τον ύπνο του;

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσαν να βρουν σοβαρά επιχειρησιακά λάθη, ρίχνοντας το φταίξιμο στα αυθαίρετα. Όταν μετά από μήνες υπήρξε ανακοίνωση των κατοίκων ότι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση των ζημιών η θέση του υπουργείου ήταν ότι πίσω από τις διαμαρτυρίες κρύβονται οικονομικά συμφέροντα.

  • Τόλμησαν κάποιοι να στηλιτεύσουν την χαλάρωση κάποιων αδικημάτων από τον νέο ποινικό κώδικα;

Δεν θυμάμαι να έχει πεθάνει κανείς από μολότωφ δήλωνε ο κος Κυρίτσης δείχνοντας και αυτός πόσο μακριά είναι η αριστερά που αντιπροσωπεύει, όχι μόνο από τις οικογένειες των νεκρών που όντως έχουν υπάρξει, αλλά και από τους αναρίθμητους πολίτες που έχουν χάσει περιουσιακά στοιχεία σαν αποτέλεσμα της έκφρασης των εκάστοτε μπαχαλάκηδων.

  • Τόλμησε να πει κάποιος κουτόφραγκος Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας ότι δεν είναι δυνατόν ο Υφυπουργός Υγείας να καπνίζει μέσα στο Υπουργείο και τα νοσοκομεία;

Το κάπνισμα θα το κόψω όταν θέλω εγώ, ok guy; Ήταν η απάντηση του αψύ Σφακιανού.

  • Τόλμησε άτομο ΑΜΕΑ να εκφράσει πολιτική θέση αντίθετη με την δική μας;

Μετά την αρχική επίθεση με το γνωστό ύφος του κου Πολάκη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προσφέροντας του αμέριστη κάλυψη, έκανε λόγο για άνθρωπο που δέχεται να τον περιφέρει η αντιπολίτευση σαν γλάστρα.

  • Βάζουμε υποψήφια Ευρωβουλευτή κάποια που δημοσίως έβριζε τα θύματα της τρομοκρατίας και εξέφραζε την συμπάθεια της για τους τρομοκράτες;

Η επίσημη θέση του Πρωθυπουργού ήταν και εδώ να προσφέρει αρχικά πλήρη κάλυψη. Δεν βρήκε τίποτα στις παραπάνω συμπεριφορές που να μην συνάδει με τις αρχές της Αριστεράς.  Έπρεπε να έρθει από τα «κίτρινα» ΜΜΕ στην επιφάνεια ότι η συγκεκριμένη υποψήφια είχε καταδικαστεί από δικαστήριο για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης της νεκρής μητέρας της για να ενεργοποιηθούν τα ανακλαστικά του φιλότιμου του Πρωθυπουργού.

Τα παραδείγματα πραγματικά αμέτρητα και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν και μία κωμική πλευρά.    Αυτό όμως που δεν είναι καθόλου αστείο είναι η υπονόμευση κάθε θεσμού σχεδιασμένου από το Σύνταγμα για να προστατεύσει την Δημοκρατία. Οι επιθέσεις στην Δικαιοσύνη όταν δεν αρέσουν στους κυβερνώντες οι αποφάσεις της καθημερινές, όπως και η προσπάθεια ελέγχου της με διορισμούς μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα ΜΜΕ που ασκούν κριτική χαρακτηρίζονται ως κίτρινα. Η κριτική τους για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στις τραγωδίες του Ματιού και της Μάνδρας σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό είναι τίτλος τιμής για την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής.  Και που να αναφερθεί κανείς στην προσπάθεια ελέγχου των τηλεοπτικών καναλιών η στην Βορειο-Κορεατικού τύπου διοίκηση της ΕΡΤ.

Η δικαιολογία για όλη αυτή την διάβρωση της πολιτικής και των Θεσμών;

Εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους τους διεφθαρμένους, που σας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Εμείς αγωνιζόμαστε για το καλό του πολλών και το βρώμικο σύστημα μας πολεμάει. Πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία!!

Αυτή η τελευταία τοποθέτηση είναι πολύ διαδεδομένη στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν την έχει αναφέρει μόνο η σύντροφος του Πρωθυπουργού στην περίφημη συνέντευξη της, ήταν και η απάντηση του κου Παπαγγελόπουλου όταν ο κος Πολάκης δήλωνε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ότι για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές πρέπει να βάλουμε και κανέναν φυλακή, το έχει αναφέρει δημοσίως και ο κος Φίλης. Προφανώς σύμφωνα με την λογική τους, παίρνω την κυβέρνηση ισοδυναμεί με έλεγχο των ΜΜΕ και φυλάκιση των πολιτικών μας αντιπάλων χωρίς αποδείξεις, με διαδικασίες παρωδία σταλινικής έμπνευσης.

Δεν θα φτάσω καν στο σημείο να αξιολογήσω το πόσο ο Πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι κυβερνώντες θέλουν πραγματικά το καλό μας και αν οι προσπάθειες τους έχουν επιφέρει έστω και την παραμικρή βελτίωση στην καθημερινότητα μας. Προσωπικά όπου και αν κοιτάξω γύρω μου σε παιδεία, υγεία, οικονομία, ασφάλεια και πολλούς άλλους τομείς της καθημερινότητας δεν βλέπω βελτίωση, το αντίθετο μάλιστα.

Όπως είπα όμως δεν θα φτάσω καν μέχρι εκεί. Θα κάνω όμως μία έκκληση σε όσους παρασύρθηκαν από αυτό το κύμα του λαϊκισμού τα προηγούμενα χρόνια και στήριξαν τα κόμματα που κυβέρνησαν:

Είναι δυνατόν να περιμένουμε ότι η ζωή μας θα βελτιωθεί από ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από παντελή έλλειψη τόσων σημαντικών ανθρώπινων χαρακτηριστικών;

Όταν κάποιος δεν είναι ικανός να ψελλίσει μία συγγνώμη ακόμα και όταν ολοφάνερα έχει λάθος,  όταν δεν μπορεί να παραδεχτεί ποτέ ότι έσφαλε, όταν του λείπει ακόμα και η παραμικρή ένδειξη συμπάθειας για ανθρώπους που έχουν πληγεί από ανείπωτες τραγωδίες ή είναι ανάπηροι, όταν δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους, είναι δυνατόν να περιμένουμε ότι θα είναι αποτελεσματικός στην διακυβέρνηση της χώρας; Ότι θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες;

Η απάντηση είναι ολοφάνερη για οποιονδήποτε έχει ακόμα λίγη ανθρωπιά και λογική μέσα του.

Κλείνοντας λοιπόν θα ήθελα να παρακαλέσω τους ανθρώπους του κεντροαριστερού χώρου να δουν πέρα από τον λαϊκισμό, τα ψέματα και τα αρνητικά συναισθήματα της οργής και του διχασμού στα οποία επένδυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει και να διατηρήσει την εξουσία. Το ΚΙΝΑΛ σαν συνέχεια του ΠΑΣΟΚ επωμίστηκε μεγάλο μέρος της ευθύνης για την οικονομική κρίση ακόμα και όταν δεν του αναλογούσε, ποτέ όμως δεν επένδυσε σε όλες αυτές τις πρακτικές προκειμένου να σωθεί εις βάρος της χώρας.   Η στήριξη σας αυτή την στιγμή στο ΚΙΝΑΛ και η καταδίκη των όσων έχουμε ζήσει τα τελευταία 4 χρόνια είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση  για την επιστροφή στην λογική και την κανονικότητα προκειμένου να μπορέσει επιτέλους η χώρα να κάνει τα βήματα προς τα εμπρός που τόσο έχει ανάγκη.

*Η Μαρία Τσέλιου είναι υποψήφια Βουλευτής Β3 Αθηνών – Νότιος Τομέας με το Κίνημα Αλλαγής

Ροή Ειδήσεων

kate m2

18/03/2024 | 23:04

Κέιτ Μίντλετον: Βίντεο από την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την επέμβαση

18/03/2024 | 22:40

Marseaux: «Η Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι θα πάει τάπα στη Eurovision»

18/03/2024 | 22:30

Μάκης Δελαπόρτας: Η αποκάλυψη για το πανάκριβο άρωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη – «Αυτό φορούσε μέχρι το τέλος»
screenshot 11

18/03/2024 | 22:05

MasterChef: Επέστρεψε στο παιχνίδι και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό – «Έχω παγώσει αυτή τη στιγμή»

18/03/2024 | 21:50

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Γαύδο

18/03/2024 | 21:40

Kρήτη: Η παρέα είχε πυροδοτήσει 20 ναυτικές φωτοβολίδες πριν σκοτωθεί ο 33χρονος
erdogan 75 1

18/03/2024 | 20:56

Παραλήρημα Ερντογάν για Κύπρο: Εάν είχαμε πιέσει περισσότερο το 1974 θα την είχαμε πάρει ολόκληρη

18/03/2024 | 20:12

Καθυστερήσεις στις εθνικές οδούς – Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

18/03/2024 | 19:51

ΝΒΑ: Η τεχνητή νοημοσύνη επέλεξε την κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών – Τζόρνταν ή ΛεΜπρόν ο κορυφαίος;
screenshot 9

18/03/2024 | 19:37

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

18/03/2024 | 19:16

«Καταπέλτης» η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η κυβέρνηση προσβάλει την μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

18/03/2024 | 18:57

Μαρία Γεωργιάδου: Ο κόσμος μου έλεγε ατάκες από το Κωνσταντίνου και Ελένης
screenshot 6

18/03/2024 | 18:39

Έξαλλος ο Γιώργος Τσαλίκης: «Τι ρωτάς ρε φίλε την άποψη του Οικονομόπουλου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Σε τι θα βοηθήσει αυτό τον κόσμο;»

18/03/2024 | 18:18

Γάζα: Συνελήφθη δημοσιογράφος του Al Jazeera από τον ισραηλινό στρατό

18/03/2024 | 17:51

Δημήτρης Σαμόλης: «Δεν είναι σε θέση να φτάσουν στην προσωπική τους αλήθεια, πολλές φορές είναι εσωτερικευμένη ομοφοβία»
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
280699874 2173598039475106 5681344062880807178 n
Στέλλα Μπελιά: «Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα»
231204123225 01 gaza attack 120323
Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ, στη νότια Γάζα
Η πρώην καγκελάριος και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη
salteri
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο- Ασκήσεις κοινωνικού αυτοματισμού