Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

OPINION

Με το Σχέδιο «να βάλει ο θεός το χέρι του»;

Προφανώς και για να εφαρμόζουμε, στην χειρότερη στιγμή της πανδημίας, προοδευτική χαλάρωση μέτρων (πες το και σταγόνες αποσυμπίεσης), συνιστά παραδοχή ή ότι τα μέτρα που εφαρμόζονταν, έως χθες, δεν απέδωσαν ή ότι τα λεφτά τελειώνουν ή ότι έπρεπε να καλύψουμε χαιρετισμούς και εορτασμούς με όποιο κόστος ή όλα μαζί.

Προφανώς, ο συνοδευτικός ισχυρισμός ότι «αν δεν είχαμε πάρει όμως τα μέτρα αυτά, θα είμασταν σήμερα πολύ χειρότερα σε επίπεδο δημόσιας υγείας» είτε είναι άτοπος είτε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την χαλάρωση των μέτρων που αποφασίσαμε. Εκτός κι αν έχει αλλάξει ο πολυδιαφημισμένος πρωτεύον στόχος της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Προφανώς και αν τα νέα μέτρα αποδώσουν, αποδεικνύεται ότι τα προηγούμενα μέτρα βύθισαν, περισσότερο από το αναγκαίο, την οικονομία και την ψυχική υγεία και φτάσαμε σε αδιέξοδο. Λογοδοσία;

Προφανώς και αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, θα έχει γίνει ένα τεράστιο λάθος και… βοήθα παναγία ! (τώρα που ξεκίνησαν και οι χαιρετισμοί).

Προφανώς και πλέον ούτε οι ειδικοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους, ούτε οι πολιτικοί ακόμα και εντός της κυβερνητικής παράταξης, ούτε και οι ειδικοί με τους πολιτικούς που πλέον προκαταβάλουν τις γνωμοδοτήσεις τους και μάλιστα δημόσια, με αποτέλεσμα την αύξηση της κοινωνικής δυσπιστίας.

Προφανώς και πλέον είμαστε μπροστά σε αδιέξοδα όποιες και να είναι οι εξελίξεις γιατί έχουν διαψευσθεί όλες οι «ευσεβείς», αντί για ρεαλιστικές, προβλέψεις.

Προφανώς και ακόμα δεν συζητάμε τα όσα έρχονται για να μείνουν στην Οικονομία και την Ψυχική Υγεία, αλλά συνεχίζουμε να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε.

Προφανώς τα πρωτόγνωρα που συμβαίνουν εδώ, συμβαίνουν, παρόμοια, και αλλού αλλά αυτό δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι. Διότι αφενός υπάρχει «και αλλού» που δεν συμβαίνουν τα ίδια και αφετέρου όσο διατηρείς το δικαίωμα λήψης αποφάσεων χωρίς να παραιτείσαι από αυτό, επικαλούμενος έκτακτες καταστάσεις, κάτι που σου επιτρέπει το σύνταγμα, συνεπάγεται ότι διατηρείς την πίστη και την γνώση ότι ξέρεις τι κάνεις και αναλαμβάνεις την ευθύνη γι’ αυτό χωρίς δικαιολογίες.

Προφανώς σε αντίθετη περίπτωση, είτε αναλαμβάνει κάποιος άλλος που είναι έτοιμος να πάρει την ευθύνη, είτε όλοι μαζί μοιράζονται την ευθύνη.

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα!

Ps:
Προφανώς και είναι πολύ σωστά, το περισσότερα test καθημερινά και δωρεάν rapid test για όλους και μπράβο, αλλά μπράβο και στο #ΚίνημαΑλλαγής πχ γιατί αυτά είναι στις σταθερές του προτάσεις, εδώ και μήνες, που ουδέποτε, όμως, προβλήθηκαν αφού δεν πρόκειται για εσωκομματικές εξελίξεις βεβαίως βεβαίως…

Προφανώς και δεν είναι όλα μαύρα ούτε έχουν γίνονται όλα λάθος, αλλά αν συνεχίσουμε να αποστρέφουμε το βλέμμα μας από την πραγματικότητα…
… προφανώς κι «ας βάλει ο θεός το χέρι του»

Πολιτική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα
Κοινωνίες των «ευτυχισμένων» άξιων ή της αξιοπρέπειας;
Μετά το 2023 η ανάκαμψη… και ΕΑΝ
Παγκόσμια Ημέρα στο “Φάσμα του αυτισμού”  
Το δηλητήριο του διχασμού
Στο Κέντρο αδέλφια, στο Κέντρο