Αθήνα

11 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Μεταμελημένοι δύο ταχυτήτων

Δεν μας φτάνουν οι μεταμελημένοι Αριστεροί που ψήφισαν με έξυπνο – στρατηγικό τρόπο την ΝΔ για να σώσουν την χώρα, έχουμε τώρα και τους μεταμελημένους Μακεδονομάχους. Οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Δεν μας φτάνουν οι μεταμελημένοι Αριστεροί που ψήφισαν με έξυπνο – στρατηγικό τρόπο την ΝΔ για να σώσουν την χώρα, έχουμε τώρα και τους μεταμελημένους Μακεδονομάχους. Οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Νίκος Μπίστης

Στους υποκριτές μεταμελημένους με πρώτη την ηγεσία της ΝΔ που «ανακαλύπτει» πόσο καλή είναι η προδοτική- επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και στους μεταμελημένους για την ψήφο τους στην ΝΔ. Οι δεύτεροι είναι αυτοί που διάβαζαν τον τίτλο του συμβολαίου της ΝΔ για την Μακεδονία, και δεν πρόσεχαν τα ψιλά γράμματα. Που φώναζαν στα συλλαλητήρια ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και οι βουλευτές της ΝΔ τους κτυπούσαν πατρικά στην πλάτη. Που δεν παραχωρούσαν στους γείτονες εθνότητα και γλώσσα και σύσσωμη η ΝΔ τους κανάκευε. Που πίστεψαν ότι τα εννοεί αυτά και της έδωσαν την ψήφο τους.

Και για όσους είχαν προσέξει τα ψιλά γράμματα- οι διεθνείς συνθήκες δεν αλλάζουν, δεσμεύουν και την επόμενη κυβέρνηση- είχαν βρεί άλλο παραμύθι: Θα την βελτιώσουν, θα φτάσουν μέχρι και στο βέτο όταν θα συζητηθεί η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Προσπαθήσαμε να αποκαλύψουμε την προεκλογική απάτη, το ανέφικτο της «βελτίωσης» μιας τόσο καλής συμφωνίας, ζητήσαμε να μας πουν, εν πάσει περιπτώσει, συγκεκριμένα που θα την βελτιώσουν. Και προβλέψαμε ότι θα εφαρμόσουν εις ολόκληρον την συμφωνία και ότι τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το κομμάτι των εθνικιστών που ενσωμάτωσαν στο κόμμα τους και οι οποίοι πήραν τοις μετρητοίς τα ψεύτικα τα λόγια τα υπερπατριωτικά.

Δύο βδομάδες μετά τις εκλογές έχουμε φτάσει ακριβώς σε αυτό το σημείο. Σε χρόνο μηδέν η πατριδοκαπηλία κατέρρευσε, τα παράγωγα της όμως εντός και πέριξ της ΝΔ είναι στα κάγκελα. Τώρα θα δυσκολέψουν τα πράγματα για την ΝΔ και όχι μόνο πάνω από την Λάρισα. Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής. Γι' αυτό και δεν θα ακούσουμε όσους- κυρίως μεταμελημένους αριστερούς χορηγούς της ΝΔ- μας καλούν να ξεκολλήσουμε από τις Πρέσπες, να ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε. Γιατί είναι πολλά που πρέπει να παραβλέψουμε και δεν έχουμε κανένα λόγο να τους κάνουμε το χατίρι. Πρέσπες, μεταναστευτικο, ΣΔΟΕ, ΣΕΠΕ, μείωση φορολογίας στις καλένδες. Και έπεται συνέχεια.

Στο θέμα των Πρεσπών εκκωφαντική όσο και ένοχη είναι η σιωπή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Συμμετέχοντας στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Συμφωνίας. Διακίνησαν το δηλητήριο του εθνικισμού.Τώρα που η ΝΔ τα γυρίζει , σιωπούν. Αλλά και τι να πουν; Οι μισοί ήσαν υπέρ της Συμφωνίας και σιώπησαν και οι άλλοι μισοί ακολούθησαν απρόθυμοι την ηγεσία.

Τελικά καταλήγω ότι μόνο η κ. Γεννηματά πίστευε αυτά που έλεγε για την Συμφωνία. Και ειλικρινά δεν ξέρω τί είναι χειρότερο: η υποκρισία του κ. Μητσοτάκη ή η πίστη της κυρίας Γεννηματά.

Send this to a friend