Αθήνα

30 oC

σποραδικές νεφώσεις

"Μια Ελλαδίτσα ψέμματα"! Ο Josef Kapa κατεδαφίζει καλοκαιριάτικα τους δραχμοηδονιστές

"Μια Ελλαδίτσα ψέμματα"! Ο Josef Kapa κατεδαφίζει καλοκαιριάτικα τους δραχμοηδονιστές

josefΤα ψυχολογικά των τρολ είναι είναι μια ολόκληρη συζήτηση που δεν θα κάνουμε καλοκαιριάτικα. Έτσι λοιπόν ο Josef Kapa μετονομάστηκε, μάλλον ελληνοποιήθηκε... σε Ιωσήφ Βλαντιμήρ Κάπας . Βρείτε τον εδώ με το νέο του όνομα. Σε νέα του ανάρτηση και μετά από διακοπή λόγω κούρασης και όχι ξεκούρασης (βλέπε Καραμανλής) αποδομεί όλους τους μύθους των δραχμοηδονιστών και των νοσταλγών της "Ελλαδίτσας". Δεν τους κακίζει όμως μιας και όπως λέει "σε μια χώρα που ο Λεουτσάκος ως απόφοιτος της σχολής εμπορικού ναυτικού χαράσσει νομισματική πολιτική,είναι λογικό να υπάρχουν και υποστηρικτές του Grexit". Αφορμή για το νέο σχόλιο ένα άρθρο στο Κουτί της Πανδώρας που έκανε σύγκριση μισθών και τιμών ανάμεσα στο 1999-2015.

[adsense]

Στον αγώνα ταχύτητας προπαγάνδας και παραπληροφόρησης,με στόχο την εξυπηρέτηση μέσω της δραχμής των συμφερόντων συγκεκριμένων οικογενειών, συμμετέχουν εσχάτως αρκετοί νέοι περιφερειακοί σφουγγοκωλάριοι όπως ο συγκεκριμένος που αναμεταδίδει το ανεξάρτητο Κουτί.

[adsense]
Οι μικροί γκαιμπελίσκοι που ενδημούν στις υπόγες γνωστών οικογενειών και βγάζουν την γραμμή για την δραχμή, δημιουργούν εν γνώση τους ψευδείς εντυπώσεις,βασιζόμενοι σε ονομαστικούς και όχι σε πραγματικούς όρους χρήματος, αγνοώντας την πραγματική αξία του αλλά και τις συνέπειες των πληθωριστικών πιέσεων που καθημερινά μείωναν την αξία του χρήματος των εργαζομένων στις μαύρες δεκαετίες φτώχειας προ ευρωπαικής πορείας...

Ας δούμε ένα ένα τα ψεματάκια :
Εισαγωγικό ψέμα: To 1999 η Ελλαδίτσα ήταν μέλος της Ε.Ε. (ή της Ε.Ο.Κ παλιότερα) και είχε ρουφήξει αρκετά δισ. από τα διάφορα πακέτα στήριξης ( Ντελορ κτλ), τα οποία είχαν συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας. Άρα το σωστό θα ήταν να συγκριθεί η σχέση δραχμής ευρώ με το 1979 που η Ελλάδα δεν είχε ενταχθεί στην ΕΟΚ για να δουν τι εστι βερίκοκο.Το '99 δε η Ελλάδα πληρούσε μια σειρά από όρους για την νομισματική ενοποίηση,σε συνεργασία με την Ε.Ε. και ΠΘ ήταν ο Σημίτης και όχι ο Μπρέζνιεφ. Πράγματι τους τιμά η αναγνώριση του Σημίτη ως σοβαρού διαχειριστή της ελληνικής οικονομίας. Βρισίες μην ξανακούσω μόνο για τον καταλληλότερο...
Ψέμα # 1 ) Βασικός μισθός το '99 ήταν οι 170.000 δρχ περίπου και σήμερα είναι 480 ευρώ.Ψέμα διότι σήμερα ο κατώτατος μισθός ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ είναι 580 και αφορά μόνο το 20 % των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.Ο κατώτατος μισθός στο δημόσιο είναι 680 ευρώ και αφορά ελάχιστους καθώς ο μέσος μισθός είναι κοντά στα 930 ευρώ.
Ψέμα # 2) Δεν ξέρω που αγοράζει πατάτες ο jo di αλλά η τιμή της πατάτας στο χωράφι πέρυσι ήταν 9 λεπτά και στα σούπερ μάρκετ δεν ξεπέρασε τα 50-60λ.Φέτος δεν ξεπερνά τα 70λ. Το 1,5 ευρώ μπορεί να αφορά στα γκουρμέ μανάβικα που αγοράζει λαχανικά αυτός και οι φίλοι του, αληθές πάντως δεν είναι.Καφέδες και τυρόπιτες δεν κοστίζουν πάνω από 1-1,5 ευρώ μαζί με νερά δώρο κτλ και μεγάλες ή μικρότερες εταιρίες δημιουργούν καθημερινά προσφορές ελκυστικότατες.Αν τον θες στο Φλοράλ ή στο Νάμμος να τον πληρώσεις αδερφέ.Το φρέσκο γάλα, ήταν χρηματιστηριακό προ πορείας ενοποίησης και οι τιμές του κυμαινόταν καθημερινά ενώ η τιμή του τα τελευταία χρόνια έχει μείνει απαράλλαχτη κοντά στο ευρώ.Η τιμή του νερού δε σήμερα είναι 22 λ. και όχι 50 λ. Αυτή είναι τιμή σφαγείου, αν είσαι μαλάκας την επιλέγεις.Πάντα υπήρχαν τιμές για μαλάκες.
Ψέμα # 3) Η τιμή του πετρελαίου ήταν χαμηλότερη την περίοδο της δραχμής..Για να μπουν τα πράγματα σε τάξη.Το ευρώ υπάρχει για να αγοράζει η Γερμανία με ισχυρό νόμισμα φθηνά πετρέλαιο.Στην ουρά αγοράζει και η ψωροκώσταινα φθηνά την σημαντικότερη πηγή ενέργειας και οι μάγκες αυτό δεν το γουστάρουν. Διότι τα μεγαλοαφεντικά πετρελαιάδες που είναι ανοιχτά υπέρ της δραχμής με το ευρώ οικονομάνε λιγότερα.Ένα εθνικό νόμισμα που θα υποτιμώνταν συχνά θα βοηθούσε στο πλιάτσικο και έτσι οι υποστηρικτές-δημοσιολόγοι της δραχμής θα έγλειφαν κανένα κοκκαλάκι παραπάνω...
Ψέμα #4 ) Οι τιμές αυτοκινήτων.Προ Ε.Ο.Κ και Ε.Ε. η εισαγωγή αυτοκινήτων κόστιζε ένα σκασμό λεφτά και γι αυτό η κάθε οικογένεια έπαιρνε ένα αυτοκίνητο κάθε 20 χρόνια.Το να αγοράσεις δε τηλεόραση ήταν απόφαση που έπαιρνες 6 μήνες πριν και η μέση ντουλάπα GRUNDIG κόστιζε όσο δυο μισθοί.Μην μπούμε στην σύγκριση τιμών εισαγόμενων προιόντων γιατί θα είναι σαν να κλέβουμε εκκλησία....
Όλο το παραμύθι στηρίζεται στην μνήμη ψαριού του neo Έλληνα και σε αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν ψευδαίσθηση του χρήματος (money illusion).

Σε μια χώρα που ο Λεουτσάκος ως απόφοιτος της σχολής εμπορικού ναυτικού χαράσσει νομισματική πολιτική,είναι λογικό να υπάρχουν και υποστηρικτές του Grexit.

Λογικότερο θα ήταν να σκάγαμε στα γέλια αλλά αυτό απαιτεί στοιχειώδη λογική.

Venceremos λοιπόν ας γίνουμε η πρώτη χώρα που θέλει να βγει από το ένα από τα δυο ισχυρότερα νομίσματα του κόσμου!

Γίναμε η πρώτη χώρα που χρεοκόπησε εθελούσια πριν λίγο καιρό, είμαστε θεσμικοί μαλάκες πια, κανείς δεν θα εκπλαγεί!

Send this to a friend