Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

OPINION

Μια πολιτική αίρεση…

Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται το τέλειο άλλοθι, προκειμένου να συντηρηθούν αναλλοίωτες  οι βασικές δομές του κράτους , της οικονομίας και της κοινωνίας, που μας κρατάνε κολλημένους στην υστέρηση και τον αναχρονισμό. Γράφει ο Νίκος Καραγιάννης Κρατώντας το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα και επαναστατώντας δήθεν κατά του φθαρμένου πολιτικού συστήματος, τελικά το αντικατέστησε όπως φαίνεται […]

Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται το τέλειο άλλοθι, προκειμένου να συντηρηθούν αναλλοίωτες  οι βασικές δομές του κράτους , της οικονομίας και της κοινωνίας, που μας κρατάνε κολλημένους στην υστέρηση και τον αναχρονισμό.

karagiannisΓράφει ο Νίκος Καραγιάννης

Κρατώντας το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα και επαναστατώντας δήθεν κατά του φθαρμένου πολιτικού συστήματος, τελικά το αντικατέστησε όπως φαίνεται ομαλά και επάξια, χρησιμοποιώντας ήδη την ίδια ρητορεία, τις ίδιες μεθόδους, τα ίδια εργαλεία, τις ίδιες δομές και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τα ίδια πρόσωπα.

Μια ανιστόρητη, αλλά πολιτικά αποτελεσματική συμμαχία, της πιο συντηρητικής δεξιάς σε θέματα δικαιωμάτων και ελευθεριών του ΚΑΜΜΕΝΟΥ και των ΑΝΕΛ, αλλά και της λαϊκιστικής, δήθεν κοινωνικής δεξιάς του ΝΕΟΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΥ  που χρεοκόπησε το κράτος, έχει βάλει τις προοδευτικές δυνάμεις τόσο της φιλελεύθερης δεξιάς, όσο και της σύγχρονης μεταρρυθμιστικής αριστεράς, στο περιθώριο της πολιτικής συζήτησης και επικοινωνίας.

Δεν γνωρίζω αν όσοι προσδοκούσαν την νέα μεταπολίτευση , ή γενικά την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, είχαν στο μυαλό τους τον ΚΑΜΜΕΝΟ υπουργό εθνικής άμυνας, τους ΑΝΕΛ ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων, τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρόεδρο της δημοκρατίας και τον Κώστα Καραμανλή προνομιακό συνομιλητή του αριστερού πρωθυπουργού.

Αυτό όμως που σίγουρα γνωρίζω, είναι ότι υπάρχει μια κρίσιμη μάζα πολιτών, κυρίως της ιδιωτικής οικονομίας και των παραγωγικών ηλικιών, που στην δημόσια συζήτηση και στους χώρους που δραστηριοποιούνται, καταθέτουν την αγωνία τους και τις προσδοκίες  τους  για μια σειρά  αλλαγών στις δομές του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, που θα καταστήσουν την χώρα μας , μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή οντότητα.

Οι πολίτες αυτοί, θεωρούν ότι ο λαϊκισμός και η ξενοφοβία, έχουν εμποτίσει τον επίσημο δημόσιο λόγο περισσότερο από ποτέ, ότι έχουν γίνει η μητρική γλώσσα της πολιτικής αντιπαράθεσης και ότι αποτελούν την πολιτική δοξολογία του συντηρητισμού, του διχασμού , της άκριτης σκέψης και της δογματικής συμπεριφοράς.

Αυτή η κρίσιμη μάζα πολιτών, που ξεκινάει από την φιλελεύθερη δεξιά και καταλήγει στην σύγχρονη μεταρρυθμιστική αριστερά, αναζητά εναγωνίως την επίσημη πολιτική της έκφραση.

Φυσικά μέχρι να συμβεί αυτό, όσοι ανήκουμε σε αυτή την κρίσιμη μάζα, θα είμαστε απλά μια πολιτική αίρεση στον αστερισμό της πολιτικής ορθοδοξίας του  ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

«Με πόσες απώλειες μετριέται η ευθύνη;»
Δεν φταίει μόνο η Κλιματική Αλλαγή
Προβληματισμοί με αφορμή το Ενδιάμεσο Σχέδιο Ανάπτυξης
Πρώτες σκέψεις για την Συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου
Ένα βήμα μπροστά… δύο βήματα πίσω
Καλωσορίζουμε τους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά…