Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

Σήμερα και κάθε 8η Μαρτίου

Σήμερα και κάθε 8η Μαρτίου, μας δίνεται η ευκαιρία να αναλογιστούμε και να επιβραβεύσουμε το ρόλο της γυναίκας στη διαμόρφωση και διατήρηση των αξιών μας, στην πρόοδο και εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Σήμερα και κάθε 8η Μαρτίου, μας δίνεται η ευκαιρία να αναλογιστούμε και να επιβραβεύσουμε το ρόλο της γυναίκας στη διαμόρφωση και διατήρηση των αξιών μας, στην πρόοδο και εξέλιξη της κοινωνίας μας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Ρόλος διαρκής και αδιάκοπος αφού είναι ορατός σε κάθε έκφανση της ζωής μας καθημερινά.

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, μιας και διανύουμε το 10ο, ήδη, έτος της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, είναι σημαντικό να σταθούμε σε ένα νέο πρότυπο γυναίκας που διαμορφώθηκε μέσα σε αυτή την σκληρή δεκαετία, το οποίο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δύναμης, αντοχής και αξιοπρέπειας που επιδεικνύει , είναι βέβαιο ότι θα φωτίσει και θα εμπνεύσει και πολλές επόμενες γενιές.

Είναι η Ελληνίδα γυναίκα που ζει και εξελίσσεται μέσα στα χρόνια της κρίσης. Η γυναίκα που άφησε πίσω τα στερεότυπα του άνδρα-κουβαλητή και όρμησε στην αγορά για να στηρίξει το οικογενειακό εισόδημα, η γυναίκα που παράλληλα καλείται να ανταπεξέλθει στο ρόλο της μητέρας, μέσα σε εξαντλητικά ωράρια και απαιτήσεις χρόνου και δυνάμεων, η γυναίκα που είδε τα εργασιακά της δικαιώματα να συρρικνώνονται, το δικαίωμά της στη μητρότητα να περιορίζεται με την περικοπή του συνόλου σχεδόν των προνομίων   και κινήτρων που το Κράτος της διασφάλιζε. Είναι κυρίως η γυναίκα που δεν το βάζει κάτω και αγωνίζεται για την προσωπική της αξιοπρέπεια ,για την οικογενειακή της επιβίωση, για την κοινωνική της θέση.

Νιώθουμε περήφανοι που η παράταξή μας από την καθοριστική δεκαετία του 1980, σηματοδότησε την εγκαθίδρυση θεμελιωδών δικαιωμάτων της γυναίκας στη χώρα μας, εγκαινιάζοντας μία ολότελα νέα εποχή για την έως τότε υποβαθμισμένη θέση της γυναίκας.

Σήμερα, είμαστε εδώ να εγγυηθούμε,  ότι αγώνας μας για την στήριξη των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή, συνεχίζει να είναι παρών, διαρκής και ουσιαστικός.

Send this to a friend