Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

«Να μην προχωρήσουν σε πολιτική απρέπεια»

Διαβάζω ότι την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη που σε λίγες μέρες έχουμε, επέτειο αποκλειστικά του ΠΑΣΟΚ, θα την οργανώσει και τελικά θα επιχειρήσει να την καπηλευτεί ένα άλλο νέο κόμμα.

Γράφει ο Γιάννης Σουλαδάκης

Ελπίζω αυτή η πολιτική απρέπεια να σταματήσει τώρα και μην τολμήσουν να ισχυριστούν ότι το νέο κόμμα, στην ουσία είναι ένα μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ, τέτοιες αποφάσεις δεν έχει πάρει με τις δίκες του διαδικασίες, το ΠΑΣΟΚ κρατείται καθηλωμένο και άφωνο, χωρίς να σημαίνει τίποτα το ότι στελέχη που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν στο νέο κόμμα, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πρέπει θεσμικά να πάρει θέση και αποφάσεις, το ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ να τιμήσει την επέτειο της ίδρυσης του.

Και μια ρητή πρόκληση και πρόσκληση προς τους ενεργούς ακόμη πολιτικά τέως και νυν Προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώφη Γεννηματά .

Επειδή και οι τρεις συμμετέχετε στο νέο κόμμα όπως το εμφανίζετε και μάλιστα ενεργά, χωρίς κανένας από σας επώνυμα και γραφτά να έχει αναλάβει τις ευθύνες του, να τεκμηριώσει το γιατί περιθωριοποιείτε το ΠΑΣΟΚ, στην ουσία το εξαφανίζετε, σας ρωτώ και απαιτώ δημόσια πειστική και τεκμηριωμένη τοποθέτηση, που μπορεί να πείσει και μένα όπως και χιλιάδες άλλους.

Η γραφτή και επώνυμη δέσμευση είναι αναγκαία, για λόγους ιστορικούς της χώρας, διότι αφορά ένα κόμμα, ένα λαϊκό κίνημα,  το ΠΑΣΟΚ,  με την μεγαλύτερη κυβερνητική θητεία και με τεράστια και ανεξίτηλη προσφορά προς την χώρα.

Τελικά ερωτώ: Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να κάμει τον δικό του απολογισμό;

Εδώ σημειώνω ότι και άλλοι επώνυμοι του χώρου του ΠΑΣΟΚ  εξακολουθούν να σιωπούν και η στάση της σιωπής, δεν είναι στάση πολιτικής ευθύνης, οφείλουν να πάρουν θέση.

Ρητή ερώτηση που απαιτεί ρητή απάντηση:

Γιατί θεωρείτε ότι η πολιτική μάχη κατά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική με το νέο κόμμα όπως ισχυρίζεστε και όχι με το ΠΑΣΟΚ; και μην ισχυριστείτε ότι εν δυνάμει το νέο κόμμα ουσιαστικά είναι ΠΑΣΟΚ, αυτός είναι φορμαλισμός.

Ακόμη όμως πιο απλά, γιατί δεν δίνετε την πολιτική μάχη με το ΠΑΣΟΚ επώνυμα και καθαρά, με τα σύμβολα και το όνομα του;

Θεωρείτε ότι το ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει αποτελεσματικά νικηφόρες πολιτικές μάχες;

Ζητώ απάντηση τεκμηριωμένη.

Το ότι για το θέμα έχω γράψει δημόσια και επανειλημμένα χωρίς μέχρι σήμερα να πάρω οποιαδήποτε απάντηση από οπουδήποτε, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω και δηλώνω ότι όσο δεν παίρνω δημόσιες και πειστικές απαντήσεις εγώ θα συνεχίσω.

Send this to a friend