Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νεποτισμός ad hoc

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και με κίνδυνο εμφάνισης φαινομένων νεποτισμού, αλαζονείας και υπέρμετρης φιλαυτίας ο Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και με κίνδυνο εμφάνισης φαινομένων νεποτισμού, αλαζονείας και υπέρμετρης φιλαυτίας ο Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Νίκος Γαλαρινιώτης

Διαμήνυσε προς άπαντες ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί συμπεριφορές που αντίκεινται  στις αρχές που διέπουν το καταστατικό του ίδιου του κόμματος αλλά και δεν συνάδουν στις γενικότερες ηθικές αρχές.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός αλλά και η Αρχή άνδρα δείκνυσι. Με συνοπτικές διαδικασίες και αναδεικνύοντας την ηγετική του διάθεση ο Μητσοτάκης προκαταλαμβάνει και επαναλαμβάνει ότι έρχεται για να ενώσει και όχι να διαχωρίσει σε ημετέρους και υμετέρους.  Έρχεται για να αντισταθεί σε κάθε μορφή ρεβανσισμού, αντιπαλεύεται παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές. Έρχεται για να αναδείξει την ευρωπαϊκή ταυτότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας. Την ταυτότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας που έβαλαν πλάτη για την άρτια διεξαγωγή του Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο καθείς και η καθεμιά από το μετερίζι τους. Αξέχαστη η εικόνα οδηγού ταξί που κατήλθε από το επιβατικό του όχημα προκειμένου να μαζέψει μια γόπα τσιγάρου από κεντρική λεωφόρο της Αθήνας στο κόκκινο του φαναριού. Ήθελε η πόλη του να είναι καθαρή. Ήθελε να διαφημίσει τη χώρα του. Εκείνη τη στιγμή ή Ελλάδα ήταν ο ίδιος!

Αυτό πρέπει και επιβάλλεται να είναι το όραμα καθώς  και η στόχευση του Μητσοτάκη. Να αποκαταστήσει, πρωτίστως, την διαρρηγμένη σχέση πολίτη και κράτους. Και ο παραδειγματισμός των κρατούντων, των ατόμων που θα κληθούν να κυβερνήσουν τη χώρα μετά την 7η Ιουλίου, αποτελεί a priori προϋπόθεση. Ο κόσμος έχει απολέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς και δεν ανέχεται αμετροεπείς συμπεριφορές ανεξαρτήτου πολιτικού φάσματος.

Και η ευθύνη αυτή βαραίνει όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Από τον απλό στρατευμένο, τον υπαξιωματικό, τον αξιωματικό μέχρι τον ίδιο τον στρατηγό. Η επίκληση στην ένωση και όχι στον διαχωρισμό δεν θα πρέπει να είναι κατ’ επίφαση, αλλά μια ουσιαστική συμπεριφορική στάση. Κοντόφθαλμοι, όσοι προσβλέπουν στην αναπαραγωγή διχαστικών και διαχωριστικών μηνυμάτων.

Ο Μητσοτάκης έδειξε τον δρόμο της πόρευσης. Με γρήγορα αντανακλαστικά, διέγραψε στελέχη που επέδειξαν αλαζονικές συμπεριφορές. Η διαυγής στάση του, από την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί το εχέγγυο για την άσκηση των μελλοντικών κυβερνητικών καθηκόντων του.  Και πιθανότατα, η διαφοροποιημένη εκτελεστική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στο επιτελικό πλέον Πρωθυπουργικό Γραφείο, έτσι ώστε να έχει άμεση και ταχεία εικόνα της πορείας του κυβερνητικού έργου, συντείνει στην προτιθέμενη αμερόληπτη αξιολόγηση της διακυβέρνησής του.

Προέχει η εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη εφαρμογή του κυβερνητικού του προγράμματος. Δεν είναι τυχαία η συνεχής παραίνεσή του στους πολίτες αλλά και στα ίδια του τα στελέχη ότι οι κάλπες της 7ης Ιουλίου είναι διαφορετικές κάλπες από αυτές της 26ης Μαΐου.  Δείγμα και αυτή της μετριοπαθούς και έλλογης συμπεριφοράς του.

Send this to a friend