Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ζώδια: Ο Κώστας Λεφάκης κάνει τις μηνιαίες προβλέψεις Μαρτίου 2021

OPINION

Τις πταίει…;

Κι ακόμα προσπαθούμε να δούμε τι και ποιος φέρει ευθύνη.

Έχουμε φτάσει σε σημείο να αποδεχόμαστε την ύπαρξη του ζητήματος ευθύνης ως έμφυτο χαρακτηριστικό συζήτησης που καταλήγει να είναι αδιέξοδη…με ρητορικής φύσεως το ερώτημα ευθύνης – όπως θα ανέφερε και ο ΑΛ6 μιας και ο καθήλιν αρμόδιος να γνωρίζει και να δίνει καταλυτικές απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήσεις μιας και το έφερε και η κουβέντα! – που συνεχίζει να δεσπόζει και όπως όλοι και πάλι αντικρύσαμε την μπάλα να πηγαίνει στην κερκίδα, κι από τον σκύλο στην ουρά του, κι από τον Άννα στον Καϊάφα.

Πολλές χιλιάδες Ελλήνων και πάλι – τουλάχιστον – ταλαιπωρήθηκαν λόγω έλλειψης ρεύματος και νερού για αρκετά εικοσιτετράωρα και κατά συνέπεια δίχως θέρμανση και όλες τις ευκολίες που παρέχει το ηλεκτρικό ρεύμα. Βέβαια, διαπιστώσαμε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που παρέχεται στην χώρα μας είναι και το ακριβότερο της Ευρώπης – των από αμηχανίας και με τίποτα θεών – παρέχεται κατά κύριο λόγο υπέργεια σε ποσοστό κοντά στο 90% όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη, κατά μέσο όρο, παρέχεται υπογείως κατά 50%.

Προσπάθεια όσον αφορά την υπογειοποίηση των καλωδιώσεων ηλεκτρικού ρεύματος έγινε το 1979 όταν είχε προβλέψει ως Υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων ο Στέφανος Μάνος, με νόμο του 1979 στην περιοχή της Πλάκας. Πέραν δε από το προαναφερόμενο νόμο, υπάρχει ακόμα ένα σχετικό διάταγμα επί δικτατορίας το κλάδεμα δέντρων από το 1967! Και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν άπαντες είναι ότι πέντε δένδρα το ένα δίπλα στο άλλο μπορεί να υπάγονται στην αρμοδιότητα διαφορετικών υπηρεσιών! Κι όλα αυτά  με… Βασιλικό Διάταγμα από την εποχή της δικτατορίας!

Αρχικά, θα πρέπει να παραδεχτεί η κυβέρνηση ότι υπήρξε πολύ τυχερή διότι δε θρήνησε επιπλέον θύματα από αυτά που θρηνεί καθημερινά λόγω πανδημίας. Επιπροσθέτως, βλέπουμε ότι μπάχαλο οι υπηρεσίες και με τον Αλ6 μπάχαλο και τώρα με τον Κούλη.

Συνεπώς, η παθογένεια που χαρακτηρίζει το δημόσιο τομέα της χώρας, των υπαλλήλων που τον απαρτίζουν και των υπηρεσιών που παρέχονται από το συγκεκριμένο τομέα και χρυσοπληρωμένος και απαράδεκτος σε έκτακτες ανάγκες και στον τρόπο διαχείρισης υψηλού κινδύνου.

Δεν επιθυμώ, επ’ ουδενί, να υπερασπιστώ την ‘πρώτη φορά αριστερά’. Οφείλω όμως να συντρέξω και να παραλληλίσω τα δεδομένα διαχείρισης της εκατόμβης στο Μάτι με αυτά της περασμένων ημερών, αναλόγως και να καταλήξω ότι τι είχες Γιάννη τι’ χα πάντα.

Είναι ποτέ δυνατόν να μην γνωρίζουν υποτιθέμενοι προϊστάμενοι των «αρμόδιων» και «αναρμόδιων» γραμματειών υπουργείων τι ακριβώς γίνεται; Είναι δυνατόν να υπάρχει, υποτίθεται τηλέφωνο αναφοράς προβλημάτων το οποίο…δεν ανταποκρίνεται…είτε δε γνωρίζει; Χάος! Αναρχία εκλαϊκευμένη! Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

Ναι, όντως, η Μήδεια επέφερε επιπλέον κακουχίες στο ταλαιπωρημένο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά αυτό που συνέβη ήταν έντονη και πολύωρη χιονόπτωση. Τίποτε παραπάνω. Είναι λοιπόν δυνατόν με έντονη και πολύωρη χιονόπτωση περιοχές να απομονώνονται με διακοπή ρεύματος και νερού και να βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού;!; Σίγουρα υπάρχει άναρχη δόμηση! Επιπλέον δε αναφορά στο ζήτημα χωροταξίας δείχνει ότι ακόμα σε πάρα πολλές περιφέρειες γίνεται ή θα πρέπει να γίνει χαρτογράφηση οικοπέδων για να ψηφιακοποιηθούν…

Αλλά και πάλι ξέρω τις πταίει!

Τα δέντρα που έπεσαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν!

Περί συμμαχιών ο λόγος
«Καλύτερα να κάνει πίσω η Πολιτεία παρά να ηρωοποιήσει τον Κουφοντίνα»
Συσπείρωση για την ανανέωση της Σοσιαλδημοκρατίας
Από την πανδημία ή από τον εαυτό τους κινδυνεύουν οι δημοκρατίες;
Να υπερασπιστούμε την πολιτική ως εγγύηση των ανθρώπινων αναγκών
Κράτη εν κράτει