Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

Διαβάστε πώς σχολιάζει ο Josef Kapa το παραλήρημα του Χρήστου Θηβαίου

Διαβάστε πώς σχολιάζει ο Josef Kapa το παραλήρημα του Χρήστου Θηβαίου

josefΠώς σχολίασε ο  Josef Kapa το απίστευτο επεισόδιο on air, με τα όσα είπε ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος σε ραδιοφωνική παραγωγό που τον φιλοξενούσε σε εκπομπή στο ΔημοτικόΡαδιόφωνο Θεσσαλονίκης..  ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ JOSEF KAPA ΣΤΟ FACEBOOK ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

 

 

Όπως οι κατώτεροι ζωικοί οργανισμοί, έτσι και οι μέτριοι καλλιτέχνες αντιδρούν με αντανακλαστικές κινήσεις στα εξωγενή ερεθίσματα.

Σε όλα...

Ότι κινείται τρώγεται και κρίνεται,από την πολιτική και την οικολογία μέχρι την μαγειρική και την αστρολογία .

Τοποθετούνται ακαριαία για μείζονα πολιτικά ζητήματα,εξωτερικής πολιτικής ή εθνικής οικονομίας αλλά για να γράψουν ένα δίστιχο σπαταλάνε, μπεκροπίνοντας, ημερόνυχτα.

Θεωρούν ότι η πολιτική είναι προέκταση του εαυτού τους, του μήκους των μαλλιών ή του εθνικοαπελευθερωτικού tatoo τους και τοποθετούνται όσο άτσαλα γράφουν απροσδιόριστα στιχάκια.

Το κακό θα ήταν μικρό αν τα έλεγαν μόνο στα καπνισμένα τους στούντιο.

Τα λένε δημόσια και επηρεάζουν. Και δεν είναι ο αλλοπρόσαλλος Θηβαίος το πρόβλημα.

Πρόβλημα είναι οι ''σοβαροι΄΄.

Είναι τα δήθεν στρατευμένα νεφελώματα τύπου Μάλαμα και Ιωαννίδη που σύρονται σε κομματικές ομιλίες - όπως αυτή του Τσίπρα στο Σύνταγμα προ λίγων ημερών- προδίδοντας το καλλιτεχνικό κοινό τους για να τσιμπήσουν εκτίμηση από το οπαδικό, το φασαριόζικο, αυτό που κόβει εισιτήρια ντε...

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν γράφουν κείμενα με αρχή μέση και τέλος όπως ο Χατζιδάκις ή ο Κουν.

Φλυαρούν σε φίλια μέσα εκπέμποντας θυμό και ιερή αγανάκτηση που είναι και πιασάρικα,λένε μια ασύντακτη μαλακία πριν αρχίσουν την συναυλία και όποιον πάρει ο Χάρος.

Από τον Σφακιανάκη μέχρι τον Μάλαμα,από τον Σόμμερ μέχρι τον Θηβαίο η ίδια ασυνάρτητη μπουρδολογία η ίδια έκσταση για απροσδιόριστες υψηλές αναζητήσεις,αυτό που ο Καντ ονόμαζε ''αρνητική ηδονή''.

Αναπαράγουν την ίδια φρίκη με αυτή που παράγει η εποχή τους αντί να την υπερβαίνουν.

Δεν αρνείται κανείς την πολιτική τους τοποθέτηση,κάθε άλλο. Θα περιμέναμε όμως αυτούς να το κάνουν με αισθητική και ευγένεια.

Όχι στο γόνατο.Όχι σαν τον Κλέωνα Γρηγοριάδη και τον Χρήστο Θηβαίο.

Για να μην καταστούν πρόβλημα επείγον όπως λέει ο Βασίλης Ραφαηλίδης παρακάτω αλλά συνιστώσα της ελπίδας.

Όχι του ΣΥΡΙΖΑ,αυτός έχει συνιστώσες.Της ελπίδας μόνο.

'''Επειδή η πολιτική στερείται αισθητικής διότι στερείται ηθικής, επειδή πολλοί καλλιτέχνες στερούμενοι ουσιαστικής αισθητικής παιδείας επιχειρούν να ασχοληθούν με την πολιτική για να χάσουν και τη λιγοστή αισθητική παιδεία που είχαν, επειδή θέλουμε να τους προφυλάξουμε απ’ αυτή τη συμφορά, για όλα αυτά τα επειδή και για πολλά άλλα η ενασχόληση με την τέχνη στην Ελλάδα καθίσταται πρόβλημα επείγον.''(Β.Ραφαηλίδης)

Send this to a friend