Αθήνα

33 oC

ελαφρές νεφώσεις

O λαός επέλεξε ποια αριστερά θέλει και θα την λουστεί μέχρι τέλους...

O λαός επέλεξε ποια αριστερά θέλει και θα την λουστεί μέχρι τέλους...

Ο Φίλης από το '14 ,αλλά και σε παλιότερα κείμενα του έβαζε σε εισαγωγικά την Γενεοκτονία των Ποντίων,θεωρούσε πολιτική σκοπιμότητα την απόφαση αναγνώρισης της από το ελληνικό κοινοβούλιο και γενικώς δεν πολυγούσταρε τον όρο για τους δικούς του προσωπικούς λόγους .

josefΓράφει ο Josef Kapa

Δεν είναι εύκολο ζήτημα να τοποθετείσαι πάνω σε όρους διεθνούς Δικαίου,διότι είναι αφενός πολύπλοκοι, αφετέρου η σωστή ή λάθος χρήση τους γίνεται κυρίως από διπλωματικό δόλο.

Κατά την προσφιλή τακτική του Συριζα,η άποψη αυτή του ανιστόρητου Φίλη ήταν μια ακόμη τουφεκιά στο αέρα, μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η λαικομπάνικη διαφοροποιήση από την ''αστική μάζα''.

Ο Φίλης προφανώς δεν έχει την επάρκεια να το αναπτύξει το θεματάκι αλλά ούτε και την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραθέσει τις πηγές του όταν ας πούμε λέει '' η οθωμανική διοίκηση διακρίθηκε για ωμότητες, αν και αγριότητες σφράγισαν και την ιμπεριαλιστική πολιτική της Αγγλίας και της Γαλλίας εκείνη την εποχή εις βάρος όλων των πληθυσμών της Μικράς Ασίας'' .

Η ελαφρύτητα με την οποία προσεγγίζει το θέμα,είναι ενδεικτική της προχειρότητας που διακρίνει το ασύντακτο κυβερνητικό ασκέρι.

Με την ίδια ελαφρύτητα ψευδολογούσαν προεκλογικά,εντελώς χαλαρά εξαπάτησαν τους πάντες( με το δημοψήφισμα,τον ΕΝΦΙΑ,τον ΦΠΑ,τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κ.ο.κ.) γιατί να απορεί κανείς με την κατά ριπάς εκτόξευση ανοησιών από τον Υπουργό Παιδείας;

Σύντροφοι Πόντιοι λοιπόν,όσοι εκπλήσσεστε δυσάρεστα με την αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης αλλά την έχετε ψηφίσει, μην διαμαρτύρεστε.

Όσοι ψηφίσατε τον Γενάρη Συριζα,προφανώς εξαπαταθήκατε ,οκ.'Οσοι όμως επιμείνατε στην ψήφο σας μετά την απάτη του δημοψηφίσματος , μη μας ζαλίζετε τον έρωτα και το TL.

Αντί να κράζετε την υπουργάρα σας, σκύψτε λίγο το κεφάλι, ζητήστε συγνώμη από τους τεμέτερους σας και μην ελπίζετε σε συμπάθειες από πρώην ''γερμανοτσολιάδες''.

Είσαστε μόνοι πλέον απέναντι στις ιστορικές ευθύνες της ψευτοεπαναστατικής σας πενταετούς μέθης.

Αν δε, η αμετροέπεια σας δεν έπληττε ζωτικά εθνικά συμφέροντα της χώρας θα έπρεπε το ζήτημα της Γενεοκτονίας να έμπαινε θέμα δημοψηφίσματος, αλλά τέλος πάντων...

Ε όχι Ρεπούση και Φίλης το ίδιο πράγμα

Η σύγκριση της Ρεπούση με τον Φίλη δεν είναι παρά ένας άθλιος συμψηφισμός.

Η κ.Ρεπούση συμφωνείς-διαφωνείς μαζί της,είναι διακεκριμένη επιστήμονας με συγκροτημένη άποψη,δημοσιευμένη και αξιολογημένη σε διεθνή περιοδικά.

Ο Φίλης είναι ένας αργόμισθος πολυλογάς,κριτής των πάντων από το πολυτελές περιθώριο της Αυγής,χωρίς τυπικά προσόντα αλλά με υπέρμετρη αλαζονεία η οποία τον οπλίζει με το θράσος να αναλύει ανερυθρίαστα από το θέμα του ΦΠΑ εως τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η διαφορά των δυο πολιτικών είναι και ένας δείκτης του χάσματος μεταξύ πραγματικής και λαικίστικης αριστεράς.

Με την πρώτη όσο κι αν διαφωνείς ,την σέβεσαι γιατί είναι στοιχειοθετημένη.

Με την δεύτερη όσο κι αν συμφωνείς καμιά φορά , ξέρεις ότι δεν είναι παρά ένα τυχοδιωκτικό νεφέλωμα με απόψεις του ποδαριού, εκπεφρασμένες κατά κύριο λόγο από αστοιχείωτες μετριότητες.

Ο λαός βέβαια επέλεξε ποια αριστερά θέλει.

Δεν μένει παρά να την λουστεί μέχρι τέλους.

 

Send this to a friend