Αθήνα

 

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

Προφανώς διαφέρει το ενδεχόμενο ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να αποφάσισε να «ψωνιστεί» στη Μολδαβία με κάποιον άνδρα, που αποδείχτηκε στην πορεία κάτω των 18, από το να επικοινώνησε συνειδητά με κύκλωμα τράφικινγκ ζητώντας έναν ανήλικο για τη «δουλίτσα». Όλα αυτά θα τα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη. Πρωτόδικα, βέβαια, η ελληνική δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι η ουσία της υπόθεσης. Δυστυχώς, το φαινόμενο πλούσιων δυτικών που ταξιδεύουν σε φτωχές χώρες για να ανακαλύψουν τις χαρές του πληρωμένου έρωτα, μακριά από συζύγους, συντρόφους και φώτα δημοσιότητας δεν είναι ούτε πρωτοφανές ούτε πρόσφατο. Αυτό που προκαλεί –κυριολεκτικά- τρόμο είναι πως από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» η είδηση για την καταδίκη Γεωργιάδη στήθηκε ένας γιγαντιαίος μηχανισμός ξεπλύματος του. Όχι, δεν αναφέρομαι στην Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου και άλλα στελέχη της Ν.Δ. που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Σε μια δημοκρατική χώρα είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη να υπερασπίζεται κάποιον στα δικαστήρια. Ασχέτως βέβαια αν η ίδια Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να θεωρεί τρομοκράτες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Μανιός και ο Παναγιώτης Λάμπρου μόνο και μόνο επειδή, πριν από 16 χρόνια, είχαν καταθέσει υπέρ της 17Ν.

Όσο και αν η Νέα Δημοκρατία κράτησε επίσημα αποστάσεις τονίζοντας πως ο Γεωργιάδης δεν έχει καμία σχέση πλέον με το κόμμα, δεκάδες χαμηλόβαθμα αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της (όπως οι κ.κ. Αυγενάκης και Βλάχος) έσπευσαν να υπερασπιστούν με σθένος τον πρώην νεοδημοκράτη βουλευτή. Τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ αποσιώπησαν επιδεικτικά το γεγονός ενώ στον έντυπο και διαδικτυακό Τύπο γράφτηκαν ουκ ολίγα άρθρα που στο ύφος θύμιζαν το θρυλικό «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά. Όπου τη θέση του λοχαγού Άλφρεντ Ντρέιφους έχει πάρει ένας τύπος που κατηγορείται ότι πλήρωνε νταβατζήδες για να «κανονίζει» ανήλικα αγοράκια.

Στα δε σόσιαλ μίντια επικράτησε κακός χαμός. Κανένας νεοδημοκράτης που σέβεται τον εαυτό του δεν παρέλειψε να δηλώσει δυναμικά την στήριξή του στον άτυχο πολιτευτή. Τα επιχειρήματα; Στην συντριπτική τους πλειοψηφία αίολα, ψεκασμένα, επικίνδυνα.

Τι διαβάσαμε… Θεέ μου τι διαβάσαμε!

Πως δεν είναι κακό να πηγαίνεις με ανήλικα αγοράκια, αρκεί να είναι άνω των δεκαπέντε. Ασχέτως, αν αυτά εξαναγκάζονται στην πορνεία.

Πως ένας πελάτης στριπτιζάδικου κάνει ακριβώς το ίδιο με αυτό που φέρεται να έκανε ο Γεωργιάδης.

Πως μια κοπέλα 17 ετών η οποία (με τη θέλησή της) έχει έναν πλούσιο γκόμενο βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση με τα 16χρονα αγόρια που βιάζονται επί πληρωμή.

Πως κανείς δεν δικαιούται (δια) να ομιλεί περί Γεωργιάδη γιατί ο πρέσβης της Βενεζουέλας έβαζε κωλόχερα.

Πως ο Γεωργιάδης αθωώθηκε στη Μολδαβία άρα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου είναι άδικη. Εδώ φυσικά αποκρύπτεται το γεγονός πως η αθώωση αυτή προήλθε από τη διπλωματική ασυλία του νεοδημοκράτη πολιτικού και άρα δεν διαθέτει καμία ηθική αξία.

Και φυσικά η απαραίτητη συνομοσιωλογία: Ο Νίκος Γεωργιάδης, λέει, είναι παντελώς αθώος και θύμα σκευωρίας, ενορχηστρωμένης από τον Βλαδίμηρο τον Πούτιν για να παταχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το αφήγημα που διεδόθη ευρέως από τα μπλε παπαγαλάκια ήταν πως ο Γεωργιάδης καταδικάστηκε απλώς επειδή ο (εξαιρετικά αντιπαθής σε μένα) Βαξεβάνης είπε πως είναι ένοχος. Το επιχείρημα που έπεσε στο τραπέζι είναι πως τα «θύματα» της αποπλάνησης δεν προσήλθαν στο δικαστήριο. Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και απειροελάχιστα με θέματα τράφικινγκ γνωρίζει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο (για 1001 λόγους) για τα θύματά του να καταθέσουν δημοσίως. Επαναλαμβάνω πως μιλάμε για γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, θύματα κυκλωμάτων, που βιάζονται κάθε μέρα για να βγάζουν φράγκα οι αδίστακτοι κακοποιοί  που τα έβγαλαν στο κλαρί…

[inline_article order=”1″]

Το πιο ανατριχιαστικό είναι πως όλα αυτά αναπαρήχθησαν (και) από άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. Από ανθρώπους μορφωμένους καλλιεργημένους, «προοδευτικούς»,  κατά τα άλλα αξιόπιστους. Από άτομα που (πριν χιλιάδες χρόνια) διαδήλωναν πλάι μας για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Η (σημερινή) Νέα Δημοκρατία είναι ένα εξαιρετικά συντηρητικό κόμμα που έχει καταψηφίσει μετά βδελυγμίας σχεδόν όλα τα νομοσχέδια που αφορούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός μίλησε για εξωγήινους από τα βουνά που θα οδηγήσουν τα 15χρονα παιδιά μας σε αλλαγή φύλου. Ένα κόμμα του οποίου τα μισά και βάλε στελέχη κράζουν κάθε χρόνο τα Pride που γίνονται στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ένα κόμμα του οποίου επιφανείς εκπρόσωποι υιοθέτησαν με ενθουσιασμό την άποψη πως ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένα gay πρεζόνι που μπήκε σε ένα μαγαζί για να ληστέψει και τιμωρήθηκε όπως του άξιζε.

Αυτό λοιπόν το κόμμα εν μία νυκτί μετετράπη σε σούπερ ελευθεριακό. Βουλευτές, στελέχη του αλλά και απλοί ψηφοφόροι άρχισαν ουσιαστικά να υποστηρίζουν πως το σεξ επί πληρωμή με ανήλικα αγοράκια είναι έως έναν βαθμό θεμιτό. Παράξενο, έτσι;

Δεν ξέρω αν έχει ξαναϋπάρξει παγκοσμίως φαινόμενο ένα κόμμα εξουσίας να στηρίζει σε τόσο μεγάλο βαθμό (έστω και αν αυτά γίνεται υπογείως) ένα ανθυποστέλεχός του (γιατί αυτό είναι ο Νίκος Γεωργιάδης) που βαρύνεται με μια τόσο σοβαρή και αποκρουστική κατηγορία. Αυτό που εντυπωσιάζει δε είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας γενικότερα. Το λογικό θα ήταν να μην ασχοληθεί καθόλου, αφήνοντας το θέμα να ξεθυμάνει και να ξεχαστεί. Ένα τεράστιο κομμάτι του κόμματος της Πειραιώς όμως επέλεξε να ανεβεί στις πολεμίστρες και να δώσει μάχες σώμα με σώμα. Αδιαφορώντας ουσιαστικά αν ο Γεωργιάδης είναι αθώος ή ένοχος. Με μοναδικό κριτήριο πως είναι «δικός τους».

Μια εξήγηση είναι πως ένα σημαντικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί πως βρίσκεται σε πόλεμο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τους κομμουνιστές; Τους «προδότες»; Θα σας γελάσω. Στον πόλεμο πάντως δεν περισσεύει κανένας. Το θέμα είναι να ηττηθεί ο οχτρός.

Γενικότερα άλλωστε η συντηρητική παράταξη εσχάτως ψάχνει για «ήρωες». Στους μακεδονομάχους των συλλαλητηρίων, στον «πατριώτη» Κωνσταντίνο Κατσίφα και τώρα στο θύμα παγκόσμιας συνομωσίας Νίκο Γεωργιάδη. Τι να κάνουμε; Λαμπράκηδες και Φύσσες δεν υπάρχουν στη συγκεκριμένη ιδεολογική πλευρά της ιστορίας. Ο καθένας με τα όπλα του.

*Ο Θανάσης Χειμωνάς είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού

Ροή Ειδήσεων

screenshot 20

29/03/2024 | 14:00

Ο Δημήτρης Κόκοτας υπεβλήθη σε αξονική εγκεφάλου: Σε λίγη ώρα θα προσπαθήσουν να τον “ξυπνήσουν” οι γιατροί

29/03/2024 | 13:51

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά την εκφώνηση της απόφασης – «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»

29/03/2024 | 13:30

Σταμάτης Μαλέλης: Το χειρότερο που υπάρχει και μπορεί να ρίξει τους ανθρώπους στην κατάθλιψη είναι η ματαιοδοξία
screenshot 17

29/03/2024 | 13:14

«Χαμός» με Πέτρο Τατσόπουλο-Ανδρέα Καραγιάννη στην Καινούργιου: «Με διακόπτει, σκ@σε» – «Βρίζεις την αγία φλόγα της Παναγίας. Είναι ντροπή»

29/03/2024 | 13:05

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη – Γιατί δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

29/03/2024 | 12:33

Sin Boy: Άγριος ξυλοδαρμός ενώ έκανε live στο Instagram
pispirigkou2352

29/03/2024 | 12:26

Ομόφωνα ισόβια η Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

29/03/2024 | 12:23

Ελένη Μενεγάκη: Γενέθλια για την κόρη της, Μαρίνα Παντζοπούλου – Η τρυφερή φωτογραφία τους

29/03/2024 | 12:08

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά τo έμφραγμα
6168017

29/03/2024 | 11:57

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

29/03/2024 | 11:45

Το Jeep Compass 4xe Business είναι ετοιμοπαράδοτο

29/03/2024 | 11:45

Oμόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας – Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου
screenshot 11

29/03/2024 | 11:33

Κολωνός: Η πρώτη αντίδραση της 12χρονης στο άκουσμα της απόφασης – Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα

29/03/2024 | 11:08

Χριστίνα Λαμπίρη: «Δε μπορούσα να διαχειριστώ αυτά τα θέματα, πάλευα μέσα μου»

29/03/2024 | 11:02

Κολωνός: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
280699874 2173598039475106 5681344062880807178 n
Στέλλα Μπελιά: «Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα»
231204123225 01 gaza attack 120323
Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ, στη νότια Γάζα
Η πρώην καγκελάριος και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη
salteri
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο- Ασκήσεις κοινωνικού αυτοματισμού