Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τι πρέπει να αποφασίσουν οι Έλληνες

Πράγματι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν δύο πράγματα:

Πράγματι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν δύο πράγματα:

ΓΡΑΦΕΙ Ο Θεόδωρος Ορκόπουλος

Πρώτον να πάνε όλοι να ψηφίσουν και να μην αφήνουν άλλους να αποφασίζουν γι αυτούς! Και δεύτερον να ψηφίσουν προοδευτικά!

Να ψηφίσουν όχι τα ψεύτικα τα λόγια και τις φιοριτούρες, αλλά τον ένα και μοναδικό διαχρονικά προοδευτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ ή όπως λέγεται σήμερα το ΚΙΝΑΛ. 

Η στρατηγική ήττα του Σύριζα συναρτάται με την στρατηγική νίκη του ΚΙΝΑΛ που μοιάζει να επιστρέφει δυναμικά!

Οι αναποφάσιστοι που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, προέρχονται κύρια από το ΠΑΣΟΚ που στο ενδιάμεσο, στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ θυμωμένοι και απογοητευμένοι από το κόμμα τους και την συγκυρία, και τους πριν το 2014, ασυχώρετους  χειρισμούς!

Έχοντας όμως ζήσει στο μεταξύ την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είδαν τα απείρως χειρότερα, υπέστησαν την πλήρη απαξίωση αξιών και ιδεολογημάτων, εξαθλιώθηκαν και στερήθηκαν τα πιο αυτονόητα αγαθά της καθημερινότητας τους και ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ «σιωπηλά» στο σπίτι τους γυρνώντας, -επίσης σιωπηλά- την πλάτη σ όσους τον εξαπάτησαν με ψέματα, φρούδες υποσχέσεις, θεατρινισμούς και εικονική πραγματικότητα.

Επιστρέφουν ενοχλημένοι και ένοχοι και για αυτό σιωπηλά! Την στροφή τους αυτή έχει καταγράψει από καιρό βέβαια η ομάδα επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και προσάρμοσε την πολιτική τους στην προσωρινή διάσταση από τους ΑΝΕΛ (ο καθένας για την ώρα στο σπίτι του) αναζητώντας γέφυρες προς το ΠΑΣΟΚ.

Οι γέφυρες δεν μπόρεσαν να θέλξουν κόσμο και απέτυχαν, κυρίως γιατί δεν τις πίστεψαν ούτε οι αρχιτέκτονες τους και φυσικά, λόγω της απόλυτης αναξιοπιστίας των προσώπων που τις έχτισαν ένθεν κι ένθεν και αντ αυτού, δημιούργησαν δυνατές φυγόκεντρες δυνάμεις. (Ονόματα δεν λέω γιατί οι περισσότεροι είναι  «καλοί παιδικοί» μου φίλοι!)

Γιατί να ακολουθήσει ο πολίτης κάποιον που είναι εικονικά προοδευτικός και να μην επιστρέψει στο δοκιμασμένο δικό του -από παλιά- λαϊκό Κίνημα!?

Γιατί ν ακολουθήσει κάποιος ένα αρχηγό, που την μια βρίσκεται μυστικά στα κότερα απολαμβάνοντας την -παρεχόμενη πλουσιοπάροχα από τους ολιγάρχες- χλιδή, και την άλλη ανατριχιάζει με τον Άρη Βελουχιώτη για «ξεκάρφωμα» ???

Γιατί να ακολουθήσει κάποιος ένα συρφετό που παίζει τη χώρα στα ζάρια και στις θεωρίες των παιγνίων, με συνεχείς, πολλαπλές και απανωτές υποχωρήσεις και την άλλη παραχωρεί με εσωτερικά ανταλλάγματα  το όνομα και την  ταυτότητα της Μακεδονίας ελπίζοντας στην λήθη των «σανοφάγων»?

Γιατί να ακολουθήσει κάποιος όσους του αφαίρεσαν τα οικονομικά του μέσα και του δίνουν απλόχερα ψέματα και στενάχωρα, ψίχουλα και ελεημοσύνη, της ξευτίλας?

Γιατί να ακολουθήσει κάποιος την «μαιμού» κεντροαριστερά, όταν έχει γνωρίσει αυτοπροσώπως και σε διάρκεια, την πραγματική προοδευτική κενροαριστερά?

Γιατί να ακολουθήσει κάποιος αυτούς που δήθεν είχαν αυταπάτες και να μην πάει σ αυτούς που δεν είχαν αυταπάτες και του είπαν από την αρχής της κρίσης την αλήθεια?

Πολλά και άπειρα τα ερωτήματα και τα γιατί!

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αναποφάσιστοι, υπάρχουν πολίτες που αυτήν την φορά με επίγνωση θα επαναφέρουν με την ψήφο τους την κανονικότατα!

Οι αναποφάσιστοι που καταγράφονται, είναι κυρίως οι σιωπηλά επιστρέφοντες πολίτες, που νοιώθουν άσχημα να δείξουν με δύναμη την οργή τους, με γιαούρτια, δημοκρατικές απρέπειες και φωνασκίες.

Επιζητούν συζητήσεις εντός θέματος και επιστροφή σε γνώριμα λιμάνια, επιζητούν λύσεις και όχι κοροϊδία, αλήθειες και όχι χοντροειδή ψέματα!

Πράγματι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν δύο πράγματα: Πρώτον να πάνε όλοι να ψηφίσουν και να μην αφήνουν άλλους να αποφασίζουν γι αυτούς! Και δεύτερον να ψηφίσουν προοδευτικά!

Να ψηφίσουν όχι τα ψεύτικα τα  λόγια και τις φιοριτούρες, αλλά τον έναν διαχρονικά προοδευτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ ή όπως λέγεται σήμερα το ΚΙΝΑΛ. 

Είμαι σίγουρος ότι όσοι έμειναν ακόμη αναποφάσιστοι, θα επιστρέψουν  -μετά από ένα τρικυμιώδες πολλαπλά βλαβερό και θλιβερό ταξίδι- στην Ιθάκη τους! Συμβολικά και άθελα του, τους την υπέδειξε και ο ίδιος κύριος Τσίπρας που την επισκέφθηκε για λίγες ώρες, ίσα-ίσα για να απευθυνθεί  σε κάποιους που ακόμη νομίζει σανοφάγους και να επιστρέψει λίγο μετά στην χλιδή του σκάφους  των μυστικών διακοπών του.

Στο ΠΑΣΟΚ τους περιμένει πάντα ο έμπειρος Κώστας Σημίτης με την σοφία του, ο ετοιμοπόλεμος Βαγγέλης Βενιζέλος με την γνώση του και τον δυναμισμό του, η Φώφη Γεννηματά με την ευαισθησία της και τις αγωνιστικές παρακαταθήκες του πατέρα της, ο Γιώργος Καμίνης με την ανεξαρτησία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καιλή με την νιότη τους και την αγωνιστικότητα τους, ο Γιάννης Μανιάτης με την αριστοτεχνική του αναζήτηση ενεργειακών πόρων, θα ξεχάσω πολλά ονόματα που δεν χωράνε σε δυο γραμμές!

Θα τους περιμένουμε κυρίως εμείς οι 200.000 χιλιάδες νέοι και παλιοί σύντροφοι που δεν ήρθαμε για να φύγουμε ούτε μείναμε για να φύγουμε, αλλά μείναμε και φυλάμε τις Θερμοπύλες!

Μείναμε για να τους καλωσορίσουμε  στο σπίτι τους ,τους  περιμένουμε να ξανα-ενταχθούν στις γραμμές μας , ανάμεσα σε χιλιάδες  επώνυμα και ανώνυμα στελέχη που είναι έτοιμα να πέσουν στην μάχη και να σηκώσουν τον πράσινο  Ήλιο πάνω από την Ελλάδα από το βάραθρο  που τον βύθισαν οι ιδεοληψίες του Τσίπρα της ομάδας του και των φαιδρών γεφυροποιών του!

Send this to a friend