Αθήνα

31 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

OPINION

Οι Magistri, οι μαθητευόμενοι μάγοι και το plan A

Η έπαρση της νίκης, η μέθη του θριάμβου, η ύβρις έναντι του ηθικού επισύρει αργά ή γρήγορα την νέμεση.

Δείτε επίσης

Τραγωδία στις Σέρρες: Δύο νεκροί από σύγκρουση αυτοκινήτων- Το πρώτο ΙΧ «τούμπαρε» σε χωράφι
Handelsblatt: H Eλλάδα τολμά να βγει ξανά στις αγορές

Εκείνη τη στιγμή, τη στιγμή της απόλυτης ηδονής, που έχεις απολέσει την ανθρώπινη σου φύση και αισθάνεσαι υπέρτατο ον, ακριβώς εκείνη τη στιγμή θα διαπιστώσεις την ταπεινότητά σου.

Οι Magistri της διπλωματίας απεφάνθησαν. Διπλωματική επιτυχία μοναδική. Και κατέθεταν την επιχειρηματολογία τους, την διαλαλούσαν και την διακοινωνούσαν. Αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει…

[the_ad id=”493520″]

Μας πληροφόρησαν ότι οι προεργασίες για τη σύναψη της συμφωνίας είχαν ήδη εκκινήσει από τον Ιανουάριο του 2015. Άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας τότε διακυβέρνησης, δηλαδή, οι magistri έθεσαν προς υλοποίηση το μέγα σχέδιο τους. Ήδη διέβλεπαν τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις που εκείνη τη χρονική περίοδο συντελούνταν στη γείτονα χώρα και προέβλεπαν ότι ο τωρινός πρωθυπουργός, τότε διωκόμενος από τον Γκρουέφσκι , όχι μόνο θα απαλλασσόταν από τις βαριές κατηγορίες, αλλά λίαν συντόμως θα ανακηρυσσόταν πρόεδρος του «αδελφού» κομματικού σχηματισμού και έπειτα από δύο έτη θα αναλάμβανε και τη διακυβέρνηση της χώρας του. Τέτοια think tank θα τα ζήλευαν και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί.

Και οι μαθητευόμενοι μάγοι προσέτρεξαν, περιχαρείς, να συνυπογράψουν τη «συμφωνία». Δεν δίστασαν, δεν αμφισβήτησαν την «πατριαρχική φυσιογνωμία». Άλλωστε ελλείψει πατρικού προτύπου, η παρουσία των magistrorum λειτουργεί καθαρτικά για τη συναισθηματική ισορροπία τους.

Και το plan A είχε, ήδη τότε, δρομολογηθεί και συμφωνηθεί με τους «θεσμούς» εντός και εκτός γηραιάς ηπείρου προκειμένου να «εξέλθει η χώρα από τον βραχνά των μνημονίων». Βάσει προγραμματισμού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν και είναι η μοναδική κυβέρνηση που, ιδεολογικά, θα μπορούσε να προβεί στη σύναψη της σχετικής «συμφωνίας» ανταλλάσσοντάς την με την περίφημη έξοδο.

Τώρα καταλαβαίνεις για ποιον λόγο η χώρα σου δεσμεύτηκε από τα μνημόνια. Τώρα καταλαβαίνεις για ποιον λόγο δεν εγκρίθηκε το περίφημο «email Χαρδούβελη».

Η μερική συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ αφήνει κερκόπορτες στον Τουρκικό αναθεωρητισμό
«Με πόσες απώλειες μετριέται η ευθύνη;»
Δεν φταίει μόνο η Κλιματική Αλλαγή
Προβληματισμοί με αφορμή το Ενδιάμεσο Σχέδιο Ανάπτυξης
Πρώτες σκέψεις για την Συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου
Ένα βήμα μπροστά… δύο βήματα πίσω