Αθήνα

5 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες – Στη δημοσιότητα τα πρόσωπα τους δίνει η ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

OPINION

Οι προκλήσεις

Οι εποχές αλλάζουν κι εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν θα μείνουμε δέσμιοι μιας εποχής και μιας νοοτροπίας που μας οδηγούν σε προσωπικές

Μιας κοινωνίας ταλαιπωρημένης, μπερδεμένης και πολλές φορές εξαπατημένης, χωρίς να απαλλάσσεται από τις δικές της ευθύνες.

Οι εποχές έχουν ήδη αλλάξει και μας έχουν φέρει αντιμέτωπους, σε πολλές περιπτώσεις, με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Εποχές που έχουν φέρει νέες προκλήσεις κι εμείς πρέπει να φανούμε καινοί και όχι κενοί. Χρειάζεται να κάνουμε οι ίδιοι την υπέρβαση εκείνη που θα μας οδηγήσει στις διαχρονικές μας αξίες.  Τις αξίες εκείνες που ο δημοκρατικός μας χώρος υπηρέτησε πιστά.  Χρειάζεται να επαναφέρουμε τις αξίες και την αγωνιστικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, τον ανένδοτο αγώνα του Γεωργίου Παπανδρέου και την  αλλαγή του Ανδρέα  Παπανδρέου.  Αρχές και αξίες που οδήγησαν την Ελλάδα μας στην κορυφή και την κατέστησαν ισότιμο μέλος της Ευρώπης και του κόσμου. Κυρίως όμως που  χάρισαν προκοπή,  ανάπτυξη της κοινωνίας και εθνική συμφιλίωση.

Επιβάλλεται να συνεργήσουμε στο κοινό όραμα με λόγο ισότιμο αλλά και ισήγορο, όπου ο λόγος θα έχει την ίδια αξία αλλά και την ίδια ευθύνη.  Στο κοινό όραμα όπου η ηθική και η εντιμότητα θα είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες και όχι το ζητούμενο. Για να το πετύχουμε επιβάλλεται η συμμετοχή και όχι ο απρόσωπος και εκ του ασφαλούς σχολιασμός, καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Η εποχή μας έχει προκλήσεις, κι όπως λέει και ο στίχος που λίγο ως πολύ έχουμε σιγοτραγουδήσει, σχεδόν όλοι «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα».

Είναι στο χέρι μας πραγματικά να αλλάξουμε την πολιτική, να αλλάξουμε την καθημερινότητα και να προσδιορίσουμε το μέλλον μας και των επόμενων γενεών με τόλμη και βλέμμα ελπιδοφόρο.

Το 2009 δεν αλλάξαμε και δυστυχώς βουλιάξαμε.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο φυσικός εκφραστής του προοδευτικού χώρου του Κινήματος και της Αλλαγής.

Σε λίγες μέρες θα τιμήσουμε την επέτειο της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης.

Η 3η Σεπτέμβρη πρέπει να σηματοδοτήσει ξανά τον αγώνα, τη συμμετοχή μας, την επιμονή μας και την επιστροφή στις αξίες μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να φανούμε μικρότεροι των περιστάσεων και της ιστορίας μας.

Αντίστροφη μέτρηση για τις οριστικές αποφάσεις για την αγορά – Σύγκρουση αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία
Σύγχρονη Αριστερά και Εκκλησία
Η Κυβέρνηση, η Προεδρία της κι ένας ανασχηματισμός
Αυτά έπρεπε να κάνει ένας πολιτικός αρχηγός, που θέλει να καταστεί ηγέτης του προοδευτικού χώρου μετά τα την εισβολή στο Καπιτώλιο
Γιατί η δημοκρατία χρειάζεται τη διάκριση Αριστερά – Δεξιά
Τραμπισμός, Χιτλερισμός και… Αποχαρακτηρισμός