Αθήνα

16 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έλενα Κρεμλίδου: Αποκαλυπτικό ατύχημα on air – «Τι έγινε παραβγήκε; Σήμερα κερνάω τον… κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

OPINION

Που’ σαι Ανδρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής!

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου επικεφαλής...

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου επικεφαλής πολιτικής συμπαράταξης που εκφράζει την Κεντροαριστέρα στην Ελλάδα.

Πολλές οι συνιστώσες που έλαβαν μέρος και αδιαμφισβήτητα επικροτήθηκαν από τον κόσμο που συμμετείχε. Ας ευχηθούμε, λοιπόν, καλή επιτυχία σε όσα σκοπεύει να προσφέρει στην πατρίδα μας κι όσα φιλοδοξεί να επιτύχει.

Γράφει ο Νίκος Κούτρας

Ανεξαρτήτως της όποιας αρέσκειας ή δυσαρέσκειας προκληθούν από τις παρατηρήσεις, την κριτική αλλά και τους σχολιασμούς του γράφοντος για το συγκεκριμένο δημοκρατικότατο πολιτικό εγχείρημα που διενεργείται τους τελευταίους τρεις μήνες είναι καθαρά προσωπικές εκτιμήσεις και τίποτε παραπάνω. Άλλωστε, η διαφωνία και ο πλουραλισμός απόψεων αποτελεί οξυγόνο της δημοκρατίας. Ακόμα και η λογοκρισία δε, αγκαλιάζεται μετά χαράς στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου.

Αναφερόμενοι στον νέο αυτό πολιτικό φορέα η επερχόμενη Κυριακή (19 Νοεμβρίου) και συγκεκριμένα ο δεύτερος γύρος για την τελική ανάδειξη επικεφαλής απέδειξε ότι από τις συμμετέχουσες συνιστώσες αυτή του ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένη επικρατώντας με δύο υποψηφιότητες. Αρχικά, διακρίνεται ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές προσωπικότητες είναι ικανές να «επαναπατρίσουν» μεγάλο αριθμό πολιτών και να ενεργοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ εκ νέου.

Με απλά λόγια, είναι τα πρόσωπα τα οποία εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη εντός του ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτό και προτιμήθηκαν, γι’ αυτό και επικράτησαν. Επιπροσθέτως, και για να μην εθελοτυφλούμε, προφανώς έχουν και οι δύο αρκετά καλούς πολιτικούς μηχανισμούς οι οποίοι ενίσχυσαν τον προεκλογικό τους αγώνα και βοήθησαν για τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Καλό θα ήταν ορισμένοι βέβαια να μην αφηνιάζουν σχετικά με τον τεράστιο – κατ’ αυτούς – αριθμό συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία. Σίγουρα, ήταν κόσμος αρκετά αδιάφορος τόσο καιρό και αποτελεί επιτυχία αυτή η αρκετά σεβαστή συμμετοχή. Αλλά δεν επήλθε το τέλος της παρούσας κυβέρνησης! Δεν σώθηκε η χώρα μας! Δεν έπαψαν τα μνημόνια! Δεν άλλαξε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα! Δεν έπαψαν οι μίζες και η αναξιοκρατία στην χώρα μας! Δεν επέστρεψαν τα αγάλματα του Παρθενώνα! Δεν λύσαμε το ζήτημα της κατεχόμενης Κύπρου! Δεν επιλύθηκε το ζήτημα των γκρίζων ζωνών με την Τουρκία! Δεν επιδόθηκε συνταγματικά αναγνωρισμένο όνομα για την Π.Γ.Δ.Μ.! Δεν επέστρεψαν οι νέοι Έλληνες μετανάστες! Δεν εκμηδενίστηκε η ανεργία! Ας χαλαρώσουν! Ας ηρεμήσουν!

Πάντως, και οι δύο υποψήφιοι για την θέση του επικεφαλής φέρουν χαρακτηριστικά στοιχεία παραδειγμάτων νεποτισμού και αντινεποτισμού-σωτηρίας από παλαιά κατεστημένα, αντιστοίχως. Δε θα επιθυμούσα να ξεκινήσω να ερευνώ τον αριθμό εργασιακών ωρών και των δύο (κι αν θα βρω…!) όσο και κοινωνικών εισφορών από αντίστοιχα ένσημα… Δε θα το κάνω! Απλά προβληματίζομαι περισσότερο όταν ακούω πως υπόσχονται αγώνες υπεράσπισης των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων, ανάλογων εργασιακών συμβάσεων κ.ο.κ. Ακόμα ένα παράδοξο της διαδικασίας είναι ότι αξιόλογοι άνθρωποι οι οποίοι εμπεριστατωμένα και με ιδιαίτερο σθένος αντιπολιτεύονται την παρούσα κυβέρνηση εντός κι εκτός κοινοβουλίου έλαβαν χαμηλά ποσοστά. Κι όσο για ποταμίσιους διαλογισμούς υποψηφίων που έλαβαν μέρος το συμπέρασμα είναι πως η δημοσιογραφία ήταν είναι και θα είναι δύναμη εξουσίας! Δύναμη που θα πρέπει να υπολογίζουν άπαντες και συνάμα να φοβούνται!

Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ απλά, ίσως κι επισήμως, θα εξαφανισθεί διότι δε λογίζεται σε αυτό τον νέο πολιτικό φορέα και στο νέο καταστατικό που θα συγκροτηθεί να φέρει το ίδιο σήμα όπως και όνομα με αυτό του ΠΑΣΟΚ. Κι αν θα συνεχίζει να υπάρχει εντός του συγκεκριμένου φορέα θα τοποθετείται παραπλεύρως ή στο κάτω μέρος…

Αυτό μάλιστα! Πραγματική και συθέμελη αλλαγή!

Που’ σαι Αντρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής!

Θα αλλάξει o Μπάιντεν την Ευρώπη;
Η απειλητική «σύνοδος» τριών ειδών πληθωρισμού
Ο «εκσυγχρονισμός» της γαλέρας
Διδάγματα και αποφάσεις της πανδημίας Covid-19
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Από το «θαύμα» με την ανεργία στην επίθεση κατά της εργασίας
Πώς θα αναπνεύσουν πάλι οι Δημοκρατίες