• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 00:08

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Είναι η ώρα της Νέας Αλλαγής, η ώρα του Κινήματος της Αλλαγής!

Τον Ιανουάριο του 2015, ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού, και κυρίως μεγάλο μέρος των οπαδών της Δημοκρατικής Παράταξης, επέλεξαν να συμπορευτούν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει ο Παντελής Καμάς*

Ήταν μία επιλογή αγανάκτησης, για λάθη, παραλείψεις που είχαν όντως συμβεί τα προηγούμενα χρόνια,. Ήταν μία επιλογή αγανάκτησης, που προκλήθηκε από την αδυναμία μας να αιτιολογήσουμε τις αναγκαστικές επιλογές που έγιναν μετά το 2010. Στη δικαιολογημένη αγανάκτηση του Ελληνικού Λαού, επενδύθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης. Καλλιεργήθηκε μία ψευδεπίγραφη ελπίδα. Δόθηκαν υποσχέσεις, και κυρίως κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι υπήρχε ένας άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση που είχε η χώρα, από εκείνον που εφαρμόστηκε την τελευταία οκταετία.

Σήμερα όμως είναι εμφανές ότι ο κύριος Τσίπρας, απέτυχε. Απέτυχε σε κάθε στόχο που έθεσε. Απέτυχε στο στόχο, που έθεσε τον Ιανουάριο του 2015, να βγάλει τη χώρα από την χώρα από τα Μνημόνια. Υπέγραψε μνημόνιο μέχρι το 2060. Υπόγραψε τη Δέσμευση της Δημόσιας Περιουσίας του Ελληνικού Λαού για έναν αιώνα.

Απέτυχε στο μεταγενέστερο αφήγημά του, όπως το πρόβαλλε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του έτους 2015, να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η κρίση είναι ΜΠΡΟΣΤΑ, και όχι πίσω μας. Το προεξοφλούν οι αγορές, όπου τα επιτόκια δανεισμού είναι τα ίδια με του 2010. Το Ελληνικό Χρηματιστήριο βρίσκεται σε κραχ,. Η αγορά και η κατανάλωση είναι σε ιστορικά χαμηλά. Η χώρα εισέρχεται, στον αστερισμό της στασιμοχρεοκοπίας και ξεπουλιέται.

Ο κύριος Τσίπρας, απέτυχε και πολιτικά. Ο τελευταίος ανασχηματισμός, ακύρωσε το επιχείρημα του « νέου» και άφθαρτου, του άσπιλου και άμωμου, που δεν ευθύνεται για αυτούς που κυβερνούσαν επί 40 χρόνια. Ο κύριος Καμμένος, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, η κυρία Παπακώστα , ο κύριος Μπόλαρης ο κύριος Κουρουπλής, ήταν επίλεκτα στελέχη των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια. Δεκάδες βουλευτές του, στήριξαν εν τοις πράγμασι τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τη χώρα επί 40 χρόνια, και κατά τον κύριο Τσίπρα, την κατέκλεψαν, την χρεοκόπησαν και όλα τα γλαφυρά που καταγγέλλει. Έχει αγκαλιάσει το χθες, στην χειρότερη εκδοχή του και χέρι- χέρι μαζί του, οδηγεί τον τόπο στην καταστροφή. Μας έταξαν αριστερά, και έχουμε βρεθεί να μας κυβερνάει η βαθιά Καραμανλική Δεξιά που χρεοκόπησε τον τόπο

Ο κύριος Τσίπρας, και οι του συνεργάτες, ήθελαν να τους γνωρίσουμε, τους γνωρίσαμε, και είναι καιρός να φεύγουν. Κάθε ημέρα που μένουν κοστίζει. Κοστίζει στον τόπο, κοστίζει στην κοινωνία, κοστίζει στην οικονομία, κοστίζει στον Έλληνα Πολίτη.

Προφανώς και η λύση, για τον τόπο, δεν είναι η επαναφορά μίας αδιόρθωτης και ρεβανσιστικής Δεξιάς. Μίας Δεξιάς, που εμπνέεται από τον Πινοσέτ και φιλοδοξεί να πάρει τη ρεβάνς, από μία ψευδεπίγραφη αριστερά. Η λύση βρίσκεται στην πρόοδο, στην μεθοδική δουλειά για τη χώρα, στους νέους ανθρώπους και τις νέες ιδέες.

Το ΠΑΣΟΚ, σήκωσε την ευθύνη για τη χώρα, και τη χώρα, στις κρίσιμες ώρες μόνο του. Τιμωρήθηκε δυσανάλογα με τις ιστορικές του ευθύνες από τον Ελληνικό Λαό. Πλην όμως καθάρθηκε. Σήμερα είναι ο κορμός του πρώτου Κινήματος της Νέας Εποχής για τη χώρα. Του Κινήματος Αλλαγής. Έχει στην πρώτη γραμμή νέους ανθρώπους που όμως έχουν γνώση, και όρεξη να προσφέρουν στον τόπο. Διαθέτει έντιμα, ηθικά και έμπειρα στελέχη που μπορούν να πλαισιώσουν μία ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο. Έχει για επικεφαλής, μία γυναίκα αποφασιστική και μεθοδική, που έχει ως πρώτη επιλογή της τον άνθρωπο, τη Φώφη Γεννηματά

Είμαστε έτοιμοι, να φέρουμε στην Ελλάδα τη Νέα Αλλαγή. Να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία και την περιουσία των Ελλήνων. Να δημιουργήσουμε τους όρους επανεκκίνησης της οικονομίας,. Να υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Ελληνισμού. Να επαναθεμελιώσουμε το Κοινωνικό Κράτος.

Είναι η ώρα της Νέας Αλλαγής. Είναι η ώρα του Κινήματος της Αλλαγής.

*Ο Παντελής Καμάς είναι δικηγόρος και το άρθρο του δημοσιεύτηκε στον «Έγκυρο Ανταποκριτή»

Send this to a friend