Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Παραλήρημα Σπίρτζη για Ιόνια Οδό- Έκανε το «άσπρο μαύρο»

Αφού για μιαν ακόμα φορά διέπρεψαν τα προπαγανδιστικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ( left.gr για Βενεζουέλα : «Η ειρήνη θριάμβευσε ξανά εναντία στις προσπάθειες της δεξιάς να σπείρει την τρομοκρατία στη χώρα» και ΑΥΓΗ «Ξεπουλάει την ΔΕΗ ο Μητσοτάκης»), έτρεξε κι ο Υπουργός Σπίρτζης να κάνει την απαραίτητη καταγγελία υπέρ της  κυβέρνησης Τσίπρα: Οι «μονταζιέρες» των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι … «έστησαν» τις ουρές των εκδρομέων στην Ιονία οδό!

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Το θέμα ξεφεύγει από τα παραδοσιακά πολιτικά ή ιδεολογικά πλαίσια. Πρόκειται για ανθρώπους που απλά δεν μπορούν να αρθούν ούτε κατά διάνοια στο ύψος των περιστάσεων. Με ποιόν τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί ένας σημαντικός κυβερνητικός παράγοντας που εκστομίζει αυτή την ανοησία; Είναι πολύ δύσκολο και επώδυνο να υπερασπίζεσαι το αυτονόητο, το προφανές, αυτό που είναι ταπεινωτικό να ερμηνεύεις …

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, με τον Καμμένο των ΑΝΕΛ και κάτι απίστευτους πολιτικάντηδες πρώην ΠΑΣΟΚους, η δημόσια ζωή βάλλεται κατά ριπάς σε καθημερινή βάση από μια σειρά παραλογισμών και ψεμάτων, δημιουργώντας μια τεράστια σύγχυση.

Αυτός ο ανελέητος λαϊκισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων ένθεν κακείθεν, είναι ο κοινός τους παρονομαστής. Με αυτόν τον τρόπο εξοστρακίζουν την κοινή λογική, εκτρέπουν τον διάλογο, καταλύουν την δημοκρατία.

Η αρχή έγινε με την ποινικοποίηση της διαφορετικής γνώμης. Η ριζοσπαστική κυβέρνηση με τις «μονταζιέρες» της - που είναι οι μόνες που γνωρίζουμε με ονοματεπώνυμο σ ‘ αυτή την χώρα – στρέφει μονίμως το θέμα στην αντιπολίτευση και στα πρόσωπα: Ποιοί το λένε; Τι έχουμε εναντίον τους ( όλο κάτι εφευρίσκεται); Με ποιους έχουν πάρε δώσε; Πόσο «καθαροί» είναι που τολμάνε να αμφισβητούν και να υποβάλουν ερωτήσεις;

Ήδη το επιχείρημα έχει παρακαμφθεί (όσα στοιχεία κι αποδείξεις κι αν υπάρχουν) και η προσοχή του κοινού έχει στραφεί αλλού: Σε αυτούς που  αποκαλύπτουν, ρωτούν, αμφισβητούν…. Αυτοί που κάνουν αυτά μετατρέπονται σε βέβηλους, διάτρητους, συνωμότες. Έτσι, ο οποιοσδήποτε, από εγκαλών γίνεται εγκαλούμενος .

Η κυβέρνηση Τσίπρα – μην το ξεχνάμε- δεν μπορεί να καταστεί αντικείμενο κριτικής! Όποιος τολμά να παραβλέψει αυτήν την αρχή, θα λάβει αυτό που του αξίζει: έναν Παππά, έναν Πολάκη , έναν Παπαδημούλη… και τώρα πια και έναν Σπίρτζη! Ο οποίος ( τί περίεργο)… περίμενε να γίνει Υπουργός των Τσίπρα – Καμμένου για ν’ ασπασθεί την τύπου Μαδούρο αριστερή ιδεολογία!