Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

ΠΑΣΟΚ: Μπορεί να κάνει Restart;

Παρακολουθώντας από τη θέση αυτή του  Γραμματέα στενά τις εξελίξεις στο χώρο τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη των πραγμάτων αφήνει στο τέλος μια γλυκόπικρη γεύση και πολλά ερωτηματικά.

Παρακολουθώντας από τη θέση αυτή του  Γραμματέα στενά τις εξελίξεις στο χώρο τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη των πραγμάτων αφήνει στο τέλος μια γλυκόπικρη γεύση και πολλά ερωτηματικά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Δημακόπουλος

Πολλά ερωτηματικά και ένα μεγάλο Γιατί...

‘’Γιατί δεν μπόρεσε ποτέ η παράταξη μας να επιστρέψει ξανά ως πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων;’’

Η παράταξη των χιλιάδων στελεχών, των εκατομμυρίων ψηφοφόρων και της μακροχρόνιας διακυβέρνησης έχει μπει πλέον, σε ένα μεγάλο κύκλο εσωστρέφειας. Και έχει μπει διότι, ποτέ δεν βρήκε απαντήσεις στο παραπάνω κυρίαρχο ερώτημα.

Όπως και δεν βρήκε απαντήσεις και στο ιδεολογικό αφήγημα. Οι πολίτες έχουν μπερδευτεί, θεωρούν ότι βαδίζουμε μία προς τα αριστερά και μια προς τα δεξιά.

Επίσης ενώ όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί έρχονται προς τον χώρο που ουσιαστικά πρεσβεύουμε, αυτό του κέντρου, για να κερδίσουν ενίοτε τις εκλογές, εμείς τους τον αφήνουμε απλόχερα. Το συμπέρασμα είναι ότι απαιτείται πλέον πιο ξεκάθαρο επαναπροσδιορισμό των πολιτικών μας θέσεων και εκεί πρέπει πλέον να δοθεί η προσοχή.

Το θέμα της ονομασίας. Μεγάλο θέμα που πλέον όμως απαντάται και αυτό μέσα από την βοή της κοινωνίας. Η κοινωνία θέλει να επιστρέψει ξανά η ονομασία ΠΑΣΟΚ και δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Διάφορα θέματα φορολογικής φύσεως ή και οποιαδήποτε άλλα θέματα, πιστεύω λύνονται αρκεί να το θέλουμε.

Ανανέωση έγινε, αλλά χρειάζεται σε μεγαλύτερο βαθμό. Πολλά έμπειρα στελέχη πρέπει να αποτραβηχτούν από τις μπροστινές θέσεις και να δώσουν βήμα σε νεότερα και να παρέχουν απλόχερα τις συμβουλές τους και την εμπειρία τους.

Χρειάζεται να αλλάξουν όλα τα επιτελεία και τα πρόσωπα; Όχι δεν χρειάζεται. Αλλά το καμπανάκι κινδύνου πρέπει να ακουστεί και να χαράξουμε ξανά και σωστά τη διαδρομή που μας αρμόζει. Δημοκρατικά, με δουλειά μέσα στη κοινωνία και από τη βάση.

Η παράταξη μας μπορεί να κάνει restart. Πως όμως;

Εκμεταλλευόμενη την μεγάλη εμπειρία διακυβέρνησης μπορεί να μετεξελιχτεί σε ένα σύγχρονο πολιτικό φορέα , ο οποίος θα έχει ως στόχο της διακυβέρνησης ένα νοικοκυρεμένο κράτος, με απώτερο σκοπό ένα υγιές πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον για τους πολίτες.

Χρήστος  Δημακόπουλος

Πολιτικός  Μηχανικός

Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Send this to a friend