Περί άλλων τυρβάζει ο Αλέξης… | TheCaller Περί άλλων τυρβάζει ο Αλέξης... - TheCaller

Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία που τράβηξε η Καρολάιν πριν τη σκοτώσει ο πιλότος

OPINION

Περί άλλων τυρβάζει ο Αλέξης…

Πολλά τα μέτωπα! Αυξημένες οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ελληνική κυβέρνηση! Σαφέστατη δε και η απόπειρα εναλλαγής των όσων ακούγονται και συζητούνται...

Πολλά τα μέτωπα! Αυξημένες οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ελληνική κυβέρνηση! Σαφέστατη δε και η απόπειρα εναλλαγής των όσων ακούγονται και συζητούνται εντός κι εκτός κοινοβουλίου, καθημερινά.

Εναλλαγή που στρέφεται, πρωτίστως, στο τέλος των μνημονίων χωρίς όμως κι αυτή η θεματική να είναι άμεσα ορατή κι επιτεύξιμη για την χώρα μας.

Γράφει ο Νίκος Κούτρας

Όντως, είναι γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 ‘δαπανήθηκε’ με συζητήσεις και διαπραγματεύσεις όσον αφορά το ονοματολογικό ζήτημα της χώρας των Σκοπίων και τα Ελληνοτουρκικά. Σίγουρα, τα προαναφερόμενα ζητήματα δεν προχώρησαν καλά. Σχετικές διαπιστώσεις σκιαγραφούν κυβέρνηση πολλών ταχυτήτων… πολλών τάσεων… ασύλληπτης διγλωσσίας… αμέτρητης ανευθυνότητας… κ.ο.κ. Σίγουρα, υψηλά πολιτικά ιστάμενοι απλά αναπαριστούν ότι «κυβερνούν» και εμφανίζονται ως «μικροί θίασοι» στην τηλεόραση και εκλογικές περιφέρειες… Τουλάχιστον, ήταν ξεκάθαρες οι δύο γραμμές της κυβέρνησης και ευτυχώς μας έδωσαν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε ότι άλλα λέμε το πρωί… και άλλα το βράδυ… Ο μεν πρωθυπουργός ζητούσε να πέσουν οι τόνοι μιας και δε συνέφερε η κλιμάκωση όταν ο υπ. Άμυνας με σηκωμένα μανίκια κι άλλες φορές με αμάνικο μπουφανάκι… – θύμιζε πελάτη οβελιστηρίου που κατευθυνόταν στο ταμείο του καταστήματος για να πληρώσει… – απειλητικότατος, ανώριμος σε υπέρτατο βαθμό, στη δική του πραγματικότητα, ανεμίζοντας «χαρταετό»… ανταπαντούσε προκλητικά στα λεγόμενα του Ερντογάν και των υπολοίπων Τούρκων αξιωματούχων βαδίζοντας στην ανακατάληψη της Πόλης… Δεν υπάρχει λόγος να κατεβαίνουμε τόσο χαμηλά σκαλοπάτια για να συναντήσουμε τους γείτονες…

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να καθόμαστε και με σταυρωμένα χέρια σε ενέργειες και δηλώσεις τους που προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και «καταπατούν» τα σύνορά μας. Η νεότερη Ελληνική ιστορία έχει αποδείξει πως είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αναλόγως. Με λίγα λόγια, είμαστε σε θέση όπως και παλαιότερα αποδείξαμε, να φέρουμε την απόλυτη ισορροπία.

Η πορεία της τότε Ελληνικής κυβέρνησης του 1981 με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στο θέμα του Αιγαίου ήταν ξεκάθαρες. Πιο συγκεκριμένα: Στο θέμα του Αιγαίου πρέπει να καταστεί σαφές τόσο προς τους γείτονές μας όσο και την Ατλαντική Συμμαχία πως τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας καθώς και τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου δεν είναι διαπραγματεύσιμα, κατοχυρώνονται από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις καθώς και τη διεθνή πρακτική όπως είχε τονίσει, στις 23 Νοεμβρίου του 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το παράδειγμα του ΣΙΣΜΙΚ δείχνει ξεκάθαρα πως αν το ΣΙΣΜΙΚ είχε επιχειρήσει έρευνα στην υφαλοκρηπίδα, θα εμποδιζόταν με ή χωρίς τη χρήση βίας. Δε χρειάζεται, λοιπόν, να φθάσουμε και πάλι σε ανάλογο σημείο μιας και προσφέρονται φιλειρηνικοί τρόπο να ισορροπούμε και να αποφεύγουμε θερμά επεισόδια! Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε όμως ότι δεν υπάρχουν σύνορα ΝΑΤΟ ούτε και σύνορα Ευρώπης όσο δεν υπάρχουν ΝΑΤΟϊκός στρατός και Ευρωστρατός! Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί… και πως… τι κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή… τι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο… γιατί δε θα μας υπερασπίζονται… ας βγούμε από την Ευρώπη… θα πρέπει να μιλήσουνε οι απ’ «έξω» για εμάς τους «μέσα»… Δεν είναι έτσι! Ευρωσκεπτικισμοί σε αυτό το σημείο και με την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία που διέπει την χώρα μας μόνο κακό μπορούν να φέρουν!

Όμως, και πάλι, η παρούσα κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει… μιας και είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας όπως και της εξουσίας! Η τακτική της μικροπολιτικής και πάλι εμφανίζεται με μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης οι συνεχείς συζητήσεις περί κυβερνητικής επιτυχίας η οποία θα επιβεβαιωθεί περίτρανα με την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια. Τη συγκεκριμένη έξοδο φιλοδοξεί η κυβέρνηση να επιτύχει τον ερχόμενο Αύγουστο. Δυστυχώς, οι δείκτες δε συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Η ανάπτυξη του ΑΕΠ στην χώρα μας είναι στο 1,3% αρκετά μακριά ακόμα και από το αναθεωρημένο ποσοστό ανάπτυξης του Ελληνικού προϋπολογισμού (αναθεώρηση από 2,5% σε 2,3%). Όταν χώρες όπως Ιρλανδία και Κύπρος έχουν ανάλογα ποσοστά ανάπτυξης 4,8% και 3,9%, αντιστοίχως! Χώρες που και από εκεί πέρασαν τα «κακά» παιδιά της τρόικας… και οι «κακοί» Ευρωπαίοι… και οι «κακοί» θεσμοί… Αλήθεια, τι έκαναν που δεν κάνουμε; Μήπως πειθάρχησαν; Μήπως…; Μιας κι εμείς στην Ελλάδα, έχουμε αρκετά κακές συνήθειες! Εκεί που θα βγαίναμε στις αγορές και από το πρώτο μνημόνιο με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο δεν άρεσε στον Σαμαρά.. εκλογές… Κι εκεί που προσφέρθηκε ακόμα μία ευκαιρία να βγούμε στις αγορές με πρωθυπουργό τον Σαμαρά δεν άρεσε στον Αλέξη… εκλογές… Αναρωτιέμαι τι θα γίνει τώρα αν όντως είμαστε και πάλι έτοιμοι να βγούμε στις αγορές… εκλογές και Κυριάκος…; Οψόμεθα!

Θα πρέπει όμως να πάψουν ορισμένοι επιτήδειοι πολιτικά ιστάμενοι και μη να ρίχνουν τις ευθύνες της παρούσας κατάστασης σε προηγούμενους… να τα βάζουν με «φαντάσματα»… να αναθεματίζουν απελθόντες υπουργούς και πρωθυπουργούς… και να προσπαθούν να βγάλουν κι από τη μύγα ξύγκι!

Ροή Ειδήσεων

22/06/2021 | 22:48

Γλυκά Νερά: «Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου-Τίποτα προσχεδιασμένο» – Η απίστευτη απολογία του 32χρονου

22/06/2021 | 22:28

Γλυκά Νερά: «Ένα κίνητρο υπάρχει για τη δολοφονία, θα το βρει η Αστυνομία», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Κάρολαϊν

22/06/2021 | 22:05

Τζόκερ: Νέο διπλό τζακ ποτ -Δείτε τους τυχερούς αριθμούς που κληρώθηκαν

22/06/2021 | 21:58

Στην ίδια πτέρυγα των φυλακών με τον Φουρθιώτη ο 32χρονος πιλότος – Με ποιους θα είναι στο κελί

22/06/2021 | 21:32

Λεωφόρος Συγγρού: Άγνωστος ανέβηκε στον 8ο όροφο κτιρίου και έπεσε στο κενό (vid)

22/06/2021 | 21:11

Εξώδικο Παρασκευόπουλου σε Ρωμανό για τα περί αποφυλάκισης του 35χρονου βιαστή στα Πετράλωνα

22/06/2021 | 20:52

Η Μαριάννα Λάτση σε μια σπάνια φωτογραφία με τον πατέρα της το 1973

22/06/2021 | 20:43

Η εγκληματικότητα «αχίλλειος πτέρνα» για την κυβέρνηση κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

22/06/2021 | 20:28

Θεσσαλονίκη: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση – Ξέσπασε ο ιερέας πατέρας της

22/06/2021 | 20:14

Γλυκά Νερά: Η πρώτη δήλωση του 32χρονου πιλότου στις κάμερες! «Μια μεγάλη συγγνώμη» (vid)

22/06/2021 | 19:45

Φονικό στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος-Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού

22/06/2021 | 19:39

Δημοσκόπηση Alco: 12,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Εγκληματικότητα και Εργασιακό «αγκάθια» για την κυβέρνηση

22/06/2021 | 19:21

Θεοδωρίδου: Μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ανοσία στη β’ δόση – Θα κάνουμε και τρίτη;

22/06/2021 | 19:12

Εμβόλια: Μειώνεται η «ποινή» για κάποιον που θα αλλάξει 3 φορές το ραντεβού-Όλα τα εμβόλια διαθέσιμα

22/06/2021 | 18:59

Σταύρος Δογιάκης: Το σημείο που βρέθηκε η σορός του – Αναγνωρίστηκε από συγγενή του (ΕΙΚΟΝΕΣ)
«Η Καρολάιν, η Δήμητρα, ο Βαγγέλης, η Ελένη…»
Σπουδές και Εργασία!
Θα αλλάξει o Μπάιντεν την Ευρώπη;
Η απειλητική «σύνοδος» τριών ειδών πληθωρισμού
Ο «εκσυγχρονισμός» της γαλέρας
Διδάγματα και αποφάσεις της πανδημίας Covid-19