Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Αποβάλλουν James Καφετζή και Νίκο Μπάρτζη;

OPINION

Περί εθνικότητας, αντρειοσύνης και οφειλών

Εκείνο που έχουμε εμπεδώσει παρά πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, θέλοντας και μη, είναι ότι οι Ευρωπαίοι μας χρωστάνε λόγο του γεγονότος ότι δε θα υπήρχες δυτικός πολιτισμός αν δεν υπήρχε ελληνικός ( το γνωστό όταν εμείς…). Αυτό έχει μια δόση αλήθειας. Γράφει ο Περίανδρος Παπανικολάου Όταν όμως μιλάμε δόση αλήθειας κάνουμε αναφορά σε μύθο […]

Εκείνο που έχουμε εμπεδώσει παρά πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, θέλοντας και μη, είναι ότι οι Ευρωπαίοι μας χρωστάνε λόγο του γεγονότος ότι δε θα υπήρχες δυτικός πολιτισμός αν δεν υπήρχε ελληνικός ( το γνωστό όταν εμείς…). Αυτό έχει μια δόση αλήθειας.

Γράφει ο Περίανδρος Παπανικολάου

Όταν όμως μιλάμε δόση αλήθειας κάνουμε αναφορά σε μύθο ( που διαφέρει από το παραμύθι, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου φανταστική ιστορία).

Ποια είναι η δόση αλήθειας σ αυτό το μύθο; Οι Ευρωπαίοι λοιπόν διανοούμενοι ( γνωστοί και ως βελανιδοφαγοι ….απο τους όταν εμείς..) ανακαλύπτοντας την αρχαία ελληνική σκέψη πάτησαν σ αυτή και δημιούργησαν μια σειρά από οικονομικά, πολιτισμικά ρεύματα.

Το ρομαντικό κίνημα που στον κεντρικό ευρωπαϊκό χώρο εκφράστηκε από τον γερμανικό ρομαντισμό οδήγησε κι αυτό όπως και το γαλλικό στην δημιουργία των εθνών –κρατών.

Που ήταν τότε οι όταν ΕΛΛΗΝΕΣ;….. ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Ήδη από τα βυζαντινά χρόνια ο όρος Έλλην είχε αντικατασταθεί από το Ρωμαίος. Ρωμαίος =Χριστιανός ( για αυτό και πολλοι πιστεύουν ότι ο Μ. Κωνσταντίνος ήταν Ελληνας).

Τον όρο αυτό τον διατήρησαν και οι Οθωμανοί για την κατηγοριοποίηση των τριών ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΏΝ ΟΜΆΔΩΝ (μιλετ) που συν κατοικούσαν στην οθωμανική αυτοκρατορία. Γεωγραφικά το μιλέτ των Ρουμ τοποθετούνταν στην βαλκανική χερσόνησο την Ρουμ –ιλί ( Γη των Ρωμαίων, Ρωμιών). Τον όρο αυτό όπως και το Γραικός τον αποδέχτηκαν και τον διατήρησαν με υπερηφάνεια οι Χριστιανικοί πληθυσμοί ( Εγω Γραικός γεννήθηκα Γραικός και θα πεθάνω, Εδώ το λένε Ρούμελη).

Και ενώ το Ρωμεϊκο ζει υπερήφανο μέσα στις Ρωμαϊκές καταβολές του παράλληλα στην Ευρώπη κάποιος Γκαίτε ( πρόγονος των ναζι) κάποιος Μπάυρον ( αδερφή ) και άλλοι άνθρωποι του πνεύματος ανακαλύπτουν ότι εκει στη χερσόνησο υπάρχουν απόγονοι του Περικλή, του Θουκυδίδη του Πλάτωνα ( αδερφές κι αυτοί …..στην Σπάρτη ήταν οι άντρες!!) και άλλων σπουδαίων του έθνους ανδρών .

Αρχίζουν γράφουν διακηρύσσουν για τον νέο έθνος πεθαίνουν κιόλας γι αυτό το σκοπό.

Μαζί μ αυτούς Ρωμιοί φωτισμένοι θέλουν να μεταφέρουν τις ιδέες και τις αξίες της Ευρώπης στο νέο ελληνικό έθνος. Ο Σουλτάνος όταν ξεσπά η επανάσταση απορημένος προσπαθεί να μάθει ποιοι είναι αυτοί οι «Έλληνες»………….

Μας οφείλουν λοιπόν πολλά σε εμάς του νεοέλληνες σε επίπεδο έθνους και πολιτισμού……

Κατά τη διάρκεια της επανάστασης η οικονομική συνεισφορά των Ευρωπαίων Πολιτών ( δανεικά κι αγύριστα ) ήταν σημαντική με καθοριστικό ρόλο όσον αφορα την οικονομική στήριξη των επαναστατημένων ( Όταν εμείς)……….

Ευτυχώς που δε διεκδίκησαν την επιστροφή τους….. Όσον αφορά την Αντρειοσύνη; ……

Ο Μ. Αλεξανδρος κοιμόνταν με αγοράκια και ο Κολοκοτρώνης είχε γιουσουφακια ……. Η δε Σπαρτιατική σας φάλαγγα; …..επτά χρόνια τα αγοράκια ήταν μαζί ….. Καλό απόγευμα συν Έλληνες ( όταν εμείς).

Υ.Γ. Μη δώστε σημασία στα άνω γραφόμενα …..το βράδυ κοιμηθείτε υπερήφανοι ακούγοντας το νέο ελληνικό πατριωτικό άσμα ΔΕ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ…. Γνωστής ελληνίδας αοιδού !!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ – Δεν χρειάζεται τον κολοβό δικομματισμό η χώρα
Κυκλική Οικονομία: Η Αθόρυβη Κοσμογονική Αλλαγή
Η κρίση μέσα στην κρίση
Δένδιας -Τσαβούσογλου: Ο σκοπός της επίσκεψης και ο τουρκικός αναθεωρητισμός
Φιμωμένη Βουλή σημαίνει φιμωμένη δημοκρατία
«Πειραματισμοί και εθισμοί»