Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γουλβς – Ολυμπιακός: Ήττα 1-0 και εκτός final 8

OPINION

Πολλές φορές, σε κρίσιμες στιγμές για την χώρα μας, είναι διαρκώς στην σκέψη μου ο Ανδρέας Παπανδρέου

Πολλές φορές, σε κρίσιμες στιγμές για την χώρα μας, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, όταν τα διλήμματα που εμπεριέχει η πολιτική είναι μεγάλα, όταν η κρίση του πολιτικού μας συστήματος και η κοινωνική κρίση, γίνονται ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε μια γενικότερη κρίση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής μας θέσης, είναι διαρκώς στην σκέψη μου ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τον οποίο είχα την μοναδική εμπειρία και την μεγάλη τιμή να ζήσω από κοντά, ως πολιτικός σύντροφος και συνεργάτης.

Πολλές φορές σκέφτομαι πώς θα αντιδρούσε στην παρατεταμένη δοκιμασία που περνάει η χώρα μας τα χρόνια αυτά. Αναρωτιέμαι πώς θα αντιδρούσε στο στυγνό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αναρωτιέμαι πώς θα κινούνταν στους κόλπους μιας πολιτικά αμήχανης Ευρώπης με συγκεχυμένο προσανατολισμό.

Σκέφτομαι πώς θα στεκόταν απέναντι σε μια αγανακτισμένη κοινωνία και πώς θα προσέγγιζε τα κόμματα που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις κομματικές τους αγκυλώσεις, μπροστά στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης, αποδεικνύοντας πως παρέμειναν κατώτερα των περιστάσεων και των καιρών, βαθαίνοντας και παρατείνοντας την κρίση σε βάρος των ανθρώπων και της χώρας.

[the_ad id=”493520″]

Σε αυτές τις σκέψεις μπορεί να τριγύριζα για καιρό ,αν δεν είχα μάθει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ότι ένας πολιτικός αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και την υπόσταση του όχι μέσα από τις σκέψεις αλλά μέσα από τις πράξεις του.

Ακριβώς όπως ένας άνθρωπος καταλαβαίνει τον εαυτό του, όχι μέσα από τις προθέσεις αλλά μέσα από τις επιλογές του. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε και μεγάλος πολιτικός, οραματιστής ηγέτης και ακατάβλητος αγωνιστής.

Σήμερα 100 χρόνια από την γέννηση του, τιμούμε τον ηγέτη που παραμένει αναλλοίωτος στην καρδιά μας και την ψυχή μας.

Γιατί αναλλοίωτο είναι το όραμα του οι αρχές οι αξίες του και η προσφορά του στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

Ένα βήμα μπροστά… δύο βήματα πίσω
Καλωσορίζουμε τους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά…
Επιλογές στελεχών στην Εκπαίδευση: Μια καινούρια παλιά ιστορία…
Ας ξανασκεφτούν τι θέλουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ
Ατομική ευθύνη part2
Οι συμψηφισμοί είναι ο καλύτερος δρόμος για την απαξίωση της πολιτικής