Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πώς αλλάζει ο κόσμος που θέλαμε ν΄ αλλάξουμε

“ΑΥΤΟ που έχει σημασία, είναι ν' αλλάξουν χέρια τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό - είμαστε αποφασισμένοι γι' αυτό”, αναφέρει στέλεχος συστημικής τράπεζας. ΑΛΛΑ τα μόνα ακίνητα που αλλάζουν χέρια, είναι όσα υπερβαίνουν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα φιλέτα δηλαδή. Τα υπόλοιπα, δηλαδή της μικρής αξίας ακίνητα, είναι αδιάφορα. Δεν υπάρχει κανείς να ενδιαφέρεται γι' αυτά...

Γράφει ο Παντελής Φλωρόπουλος

Δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, επειδή η μεσαία τάξη που κάποτε αγόραζε τέτοια ακίνητα κι επένδυε σ' αυτά, δεν υπάρχει πια... Και ό,τι έχει απομείνει από αυτήν, δεν αντέχει άλλο την παρανοϊκή φορολογία.

ΤΙ Θ' ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ λοιπόν τα ακίνητα που έχουν αξία μικρότερη του ενός εκατομμυρίου; Είναι απλό: Θα τ' αγοράσουν οι Τράπεζες και τα funds.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ τώρα την αναπνοή σας: ΤΟ 70 ΜΕ 80% της Ελληνικής γεωργικής γης είναι υποθηκευμένο στις Τράπεζες. Όλη η γεωργική γη λοιπόν θα περάσει στην ιδιοκτησία των funds. Αλλά το κακό δεν τελειώνει εδώ. Η παρανοϊκή γραφειοκρατία και η δουλοκτητική φορολογία αναγκάζουν τους κληρονόμους ν' αποποιούνται την περιουσία των γονιών τους. Αυτό σημαίνει ότι η ιδιοκτησία των αστικών κέντρων θα περάσει αθρόα στα funds. Ίσον: Το αγροτικό ΚΑΙ το αστικό Ελληνικό τοπίο σε ποσοστό 80% θα περάσει στην ιδιοκτησία ξένων και απρόσωπων Εταιρειών. Ό,τι ξεφύγει δίπλα τους, αργά ή γρήγορα θα εξαγοραστεί βίαια.

ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ από σήμερα η Ελλάδα στο σύνολό της θ' ανήκει ιδιοκτησιακά στα funds. Τα οποία θα ενοποιήσουν την γεωργική γη για μαζικές καλλιέργειες. Θα ενοποιήσουν και το αστικό τοπίο χτίζοντας στη θέση των παλιών πολυκατοικιών θηριώδη κτήρια για να στεγάσουν τον νέο πληθυσμό της χώρας.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ο νέος πληθυσμός της χώρας; Δεν το ξέρετε; Είναι ήδη εδώ! Ήρθε από 172 χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Εδώ και χρόνια πια η μάζα τους διυλίζεται, η αφρόκρεμα πάει στην Γερμανία, το κατακάθι εγκλωβίζεται στην Ελλάδα, μένει και μια εφεδρεία στην Τουρκία για να μπουκάρει όποτε χρειαστεί.

ΝΟΜΙΜΟΙ και παράνομοι μετανάστες είναι τα εκατομμύρια φτηνά εργατικά χέρια του άμεσου μέλλοντος που θα δουλεύουν ως παρίες στην ενοποιημένη αγροτική γη και στα ενοποιημένα επίσης αστικά κέντρα, στις πόλεις.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα διαφέρουν σε τίποτε από τους παρίες που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί σα μυρμήγκια στους κάμπους, στις τουριστικές παραλίες και στα θέρετρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Ελληνική γη θα είναι μόνο τα βουνά, οι πεζούλες, που εγκαταλείψαμε ως ασύμφορες. Γιατί εκεί δεν θα υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τα funds. Οι μόνοι ελεύθεροι Έλληνες θα είναι (όπως επί Τουρκρατίας) οι ορεσίβιοι. “Ελεύθεροι”... τρόπος του λέγειν. Γιατί ούτε κράτος θα τους εκπροσωπεί, ούτε έθνος, ούτε καν γλώσσα.

ΜΑ ΤΟ ΚΑΚΟ δεν τελειώνει εδώ! Παράλληλα με αυτά, ετοιμάζεται η φυλή που θα τα υπηρετήσει. Μία φυλή χωρίς πατρίδα, χωρίς εθνικότητα, χωρίς τοπική ή συλλογική μνήμη, χωρίς ιστορία. Μια νέα φυλή χωρίς φύλο. Θα έλεγε κανείς και “μία φυλή χωρίς θρησκεία”, αλλ' αυτό δεν είναι ακριβές. Ο Χριστός και ο Αλλάχ παρεούλα θα χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο να πει κανείς εκτός από ένα: Δημιουργήστε αμέσως νησίδες λογικής με όποιους και όσους φίλους δίπλα σας μαθαίνετε ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Send this to a friend