Αθήνα

26 oC

αραιές νεφώσεις

Ψήφο στον πιο ικανό και όχι στον πιο επικοινωνιακό

Στο επόμενο διάστημα η κοινωνία θα κληθεί να αποφασίσει για το σύνολο της διοίκησης στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου οι πολίτες θα πρέπει από το σύνολο των υποψηφίων να κάνουν την επιλογή τους.

Στο επόμενο διάστημα η κοινωνία θα κληθεί να αποφασίσει για το σύνολο της διοίκησης στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου οι πολίτες θα πρέπει από το σύνολο των υποψηφίων να κάνουν την επιλογή τους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Δημακόπουλος

Συχνό φαινόμενο είναι η επιλογή των προς ψήφιση υποψηφίων να γίνεται, με μόνο γνώμονα το πόσο δημοφιλή είναι τα άτομα και να τους επιβραβεύουν ή να τους απαξιώνουν με μια τους μόνο λέξη. Δηλαδή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, η τυχόν επαγγελματική καταξίωση, η κοινωνική συνεισφορά, η ηθική, το όραμα που πρεσβεύουν και υπερτερεί η δημοφιλία και οι τυχόν μικρό εξυπηρετήσεις της καθημερινότητας.

Κατανοητό και αποδεκτό από τη μια.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα, τι γίνεται αν οι πιο δημοφιλείς δεν είναι, οι πιο ικανοί και οι πιο παραγωγικοί από το σύνολο των υποψηφίων;

Από την άλλη οι επικεφαλής βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Κάποιοι επικεφαλείς έχουν το χάρισμα να διακρίνουν τους παραγωγικούς, οπότε τους περιλαμβάνουν και στα ψηφοδέλτια αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν και το αποτέλεσμα. Από την άλλη, αν δεν βάλουν τους πιο δημοφιλείς δεν θα έχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν.

Και αυτό που είναι η ουσία και πρέπει όλοι να καταλάβουμε, είναι πως ο κάθε Δήμαρχος, ο κάθε Περιφερειάρχης και ο κάθε Πρωθυπουργός, θα δουλέψει με αυτούς που έχουμε επιλέξει εμείς.

Η κάθε δημοτική, περιφερειακή αρχή, η κάθε κυβέρνηση είναι όπως μια μηχανή με πολλά εξαρτήματα. Για να δουλέψει σωστά θα πρέπει όλα να λειτουργούν στην εντέλεια.

 Άρα τη μεγάλη δύναμη την έχουμε εμείς με την ψήφο μας. Η σωστή ψήφος μας στην πόλη μας, στην περιφέρεια μας, στη χώρα μας, μπορεί να είναι ευχή και να οδηγήσει σε ανάπτυξη, αλλά η λάθος οδηγεί σε στασιμότητα και οπισθοδρόμηση.

Θα βάζαμε ποτέ συνέταιρο ή διευθυντή στην επιχείρηση μας, κάποιον που είναι ευχάριστος στην παρέα, λέει ωραία αστεία αλλά δεν παράγει έργο;

Οπότε Σκεπτόμενη ψήφο, δεν χωράει να κάνουμε πολλά λάθη ακόμη, η χώρα είναι δέκα χρόνια σε κρίση.

Με αυτές τις μικρές σκέψεις…

Καλή εκλογική περίοδο σε όλους.

*Ο Χρήστος  Δημακόπουλος είναι Πολιτικός  Μηχανικός, Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Send this to a friend