Αθήνα

28 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος για κορονοϊό: «Εγώ είμαι γραφικός και ψεκασμένος…»

OPINION

Η Κεντρο-Αριστερά εργαλείο ανακατάληψης της εξουσίας ή φορέας αναγέννησης του ελληνικού κράτους;

Κι ενώ ο… Σοσιαλδημοκράτης Αλέξης Τσίπρας, παρακάμπτοντας τις αντιρρήσεις των στελεχών του παλιού ΣΥΡΙΖΑ επελαύνει για την κατάληψη του ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ πολιτικού χώρου, στο εσωτερικό του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, όπου το ΠΑΣΟΚ κατέχει πρωταγωνιστική θέση, αντί να ξεκινήσουν διεργασίες ανοίγματος στην κοινωνία, κάποιοι θέτουν ζήτημα ονόματος, συμβόλων, αποχώρησης από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ…

Δείτε επίσης

ΚΙΝΑΛ κατά ΝΔ για την υπόθεση Novartis: «Πριν 30 χρόνια έστελναν τους πρωθυπουργούς στα δικαστήρια»
Ο Φίλης στηρίζει Κεραμέως για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια: «Να υπολογίζει στη συμπαράστασή μας»

Η Ίδρυση του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» ήταν γέννημα των καιρών, δημιούργημα των 212.000 πολιτών που αγωνιούσαν για το μέλλον της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και συμμετείχαν στην προσπάθεια για την Ενότητά της. Το γεγονός ότι η ηγεσία των Κομμάτων και Κινήσεων Πολιτών που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν μπόρεσε να συντονίσει – αξιοποιήσει εκείνη την Κινηματική Ορμή των 212.000 «ώριμων νέων» και να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή, δε σημαίνει ότι χάθηκε η ευκαιρία ούτε ότι φταίει η ιδέα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ! Φταίει ύπαρξη πολλών Κομμάτων και η πληθώρα άξιων και ικανών στελεχών, που ανταγωνίζονται για την… πρωτοκαθεδρία!

Οι καιροί απαιτούν από το ΠΑΣΟΚ, τα Προοδευτικά Κόμματα – Κινήσεις και από τα ηγετικά στελέχη να προτάξουν το συμφέρον του Λαού και του Τόπου, να προβάλουν την Ιδεολογία και τα Πολιτικά τους προτάγματα, να προκαλέσουν έναν εποικοδομητικό Διάλογο στο εσωτερικό του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, με στόχο την αποκρυστάλλωση  της Ιδεολογίας, του πολιτικού του Προγράμματος και την προβολή του ΟΡΑΜΑΤΟΣ για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας! Και να πρωταγωνιστήσουν στην Οργανωτική ανάταξη του Νέου – Ενιαίου Φορέα της «Δημοκρατικής Παράταξης», που αναγεννημένος Πολιτικά και δυναμωμένος Οργανωτικά, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ενδυνάμωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, που θα ξεκινήσει πορεία προς το Λαό, ακολουθώντας την Επικοινωνιακή πολιτική και την Κινηματική πρακτική των πρώτων χρόνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ! Κι εκεί, στις  Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλους τους Δήμους, σε όλες τις Δημοτικές – Κοινοτικές Ενότητες

-Να συναντηθεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με τα παλιά μέλη και φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που αδρανοποιήθηκαν ή παραπλανήθηκαν από την αντιμνημονιακή – λαϊκίστικη ρητορική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τις … Κεντροδεξιές κορώνες της Ν.Δ.!

-Να επικοινωνήσει με τους ανένταχτους πολιτικά πολίτες, που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές!

-Να συζητήσει με πολίτες που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα για την επιβίωση, και με τους ανέργους, κυρίως νέους, που απελπισμένοι παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς.

-Να συναντηθεί και με τα Αυτοδιοικητικά στελέχη, για να δώσει μαζί τους τον αγώνα για την Κυβερνησιμότητα των Δήμων, που βάζει σε δοκιμασία η φαινομενική δημοκρατία της απλής αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ!

-Να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία, που η κυβέρνηση της Ν.Δ θέλει να τη μετατρέψει σε  Ολιγαρχία, αφού τώρα δε θα αποφασίζει Δημοκρατικά η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά οι Ολίγοι των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών, που  ελέγχουν οι Δήμαρχοι, πολλοί από τους οποίους σε λίγο καιρό θα είναι οι … απόλυτοι άρχοντες του Δήμου!

Κι εκεί, στις «εκκλησίες» των Δήμων, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ απαλλαγμένο από τα «προπατορικά αμαρτήματα» του λαϊκισμού, του  παλαιοκομματισμού, του αριβισμού και της διαπλοκής, να παρουσιάσει τις Προγραμματικές Θέσεις και το Όραμά του για το Σήμερα και το Αύριο. Να αποκαταστήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και τη Νέα Γενιά και να τους εμφυσήσει τη διάθεση να ασχοληθούν ξανά με την πολιτική, να συμμετάσχουν στον αγώνα για την Πρόοδο, την Ανάπτυξη, την Ευημερία των πολιτών, και να γίνουν οι Δημιουργοί της Νέας Ελλάδας που Οραματίζονται, σε μια Ενωμένη Ευρώπη, σε μια Ευρώπη των Πολιτών!

*Ο Σάββας Σερασίδης είναι πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης

Ένα βήμα μπροστά… δύο βήματα πίσω
Καλωσορίζουμε τους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά…
Επιλογές στελεχών στην Εκπαίδευση: Μια καινούρια παλιά ιστορία…
Ας ξανασκεφτούν τι θέλουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ
Ατομική ευθύνη part2
Οι συμψηφισμοί είναι ο καλύτερος δρόμος για την απαξίωση της πολιτικής