Σωστά…; | TheCaller Σωστά…; - TheCaller

Αθήνα

31 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο μαραγκός που επισκεύασε τη σπασμένη πόρτα της μεζονέτας – «Είχε σπάσει από κάποιον που είχε πάρει φόρα»
Πολιτικός σεισμός από το Μνημόνιο 4 – Διαρροές και μπρος-πίσω από το Μαξίμου

OPINION

Σωστά…;

Έχει ήδη ζεσταθεί αρκετά το πολιτικό κλίμα εν μέσω ψήφισης επίμαχων νομοθετικών διατάξεων...

Έχει ήδη ζεσταθεί αρκετά το πολιτικό κλίμα εν μέσω ψήφισης επίμαχων νομοθετικών διατάξεων… Ωστόσο, ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία επιμένει να αναφέρει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Γράφει ο Νίκος Κούτρας

Προφανώς, όταν ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας σίγουρα αποτελεί κάτι που πρόκειται να συμβεί στο μέλλον και δεν γνωρίζει αν και πότε θα συμβεί εφόσον δεν συμβεί κάτι έκτακτο που να τις επιβάλλει! Ανάλογη απόφαση λαμβάνει ο πρωθυπουργός ένα μήνα, περίπου, πριν ανακοινωθεί επισήμως. Μέχρι τότε απλά οργανώνεται η κυβερνητική παράταξη με ανάλογα προεκλογικά σενάρια, εναλλακτικές λύσεις και – υποτίθεται – συγκεκριμένο προεκλογικό πρόγραμμα με ακριβή στοχοθεσία για το κράτος. Τι λέω τώρα…

Είναι όμως υποχρεωμένος ο πρωθυπουργός να κάνει ανάλογες δηλώσεις. Ειδικότερα ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός. Οι λόγοι ξεκάθαροι. Πρώτον, μια κυβέρνηση η οποία εισέρχεται σε προεκλογικό κλίμα, δηλαδή διαμορφώνεται γύρω της προεκλογική ατμόσφαιρα και υστερεί στις δημοσκοπήσεις έχει ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία να συγκρατήσει τη συνοχή του «λόχου», τη συνοχή της παράταξης! Δεύτερον, φάνηκε ότι το σενάριο των εκλογών πριν το τέλος της τετραετίας ξεκίνησε να γίνεται περισσότερο πειστικό, πριν λίγες ημέρες. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για εκλογές τον Μάιο του 2019… Οι συγκεκριμένες δηλώσεις αποτέλεσαν έναυσμα για εκ νέου εντάσεις μεταξύ των εταίρων του κυβερνητικού σχήματος. Λογικό, μιας και οι ΑΝ.ΕΛ. αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με ιδιαίτερη αγωνία και κατά συνέπεια εύλογο να αντιδράσουν.

Οι δηλώσεις δε της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. περί άμεσης διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών αιφνιδίασαν το κυβερνητικό σχήμα κι ενδεχομένως και το ίδιο το ΚΙΝ.ΑΛ, ενδεχομένως! Δε γνωρίζω αν ήταν όλοι ενημερωμένοι εντός της παράταξης του ΚΙΝ.ΑΛ. διότι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό προς ενημέρωση του τελευταίου σχετικά με θέματα εξωτερικού… και οι κινήσεις Ραγκούση (δε νομίζω να τον κρατάει και κανείς αν επιθυμεί να εισχωρήσει στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α…. Δε θα είναι και ο πρώτος, άλλωστε!) ενδεχομένως «αδειάζουν» την κ. Γεννηματά και παράλληλα σκιαγραφούν γνώριμες συνθήκες και καταστάσεις ασυνεννοησίας και ανούσιας πρωτοβουλίας στελεχών παλαιότερων παρατάξεων οι οποίες αφανίσθηκαν… αποσυντέθηκαν… παρά το ότι κάποτε άφησαν ιστορία και έθεσαν θεμέλια για πραγματικές κοινωνικές παροχές!

Σίγουρα, θα συμφωνήσουμε όλοι ότι διανύουμε ένα έντονα πολιτικό σκηνικό στο οποίο δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην εισπράττουμε υποτιμητικές δηλώσεις τόσο για τη νοημοσύνη μας όσο και τον πολιτισμό μας. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει η χώρα μας να αντέξει τέτοιο κλίμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω αν είμαστε σε θέση να βιώσουμε ένα τόσο «τοξικό κλίμα».

Όντως, και παλαιότερες κυβερνητικές παρατάξεις ισχυρίζονταν ψευδή στοιχεία αρκετά συχνά με προσβλητικές στάσεις και συμπεριφορές. Η παρούσα δε κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη! Παρά το ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου συνεχώς σχετικά με τα προαπαιτούμενα και την ικανοποίηση των όσων δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί τα κυβερνητικά στελέχη στη δική τους πραγματικότητα. Κοινώς, προσβλητικά, κυβερνητικά στελέχη διαλαλούν τον ερχομό καθαρής εξόδου της χώρας μας από τα μνημόνια τον Αύγουστο!

Αλλά μια στιγμή… Διότι και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ήταν εκείνοι που συνεχώς κι όποτε τους δινόταν η ευκαιρία «έκραζαν» τις προηγούμενες κυβερνήσεις! Σωστά; Που δε θα υιοθετούσαν ποτέ μνημονιακές πολιτικές! Σωστά; Που θα καταργούσαν με ένα άρθρο τα μνημόνια! Σωστά; Εκείνοι που όταν η μοναδική λύση για να σωθεί η χώρα μας ήταν το μνημόνιο (2009) που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου βγαίνανε στους δρόμους ως άλλοι «αγανακτισμένοι».. έσπαγαν… λεηλατούσαν… κι έκαιγαν την Αθήνα! Σωστά; Τώρα πλέον ακτιβιστές… και Ρουβίκωνας… και μύτη δεν ανοίγει, και θα ξεχάσουμε και τα του ποινικού δικαίου… κι όλοι ευχαριστημένοι! Σωστά; Είναι όλοι εκείνοι που άφησαν μόνο του τον Γ. Παπανδρέου να αναλάβει το βάρος του πρώτου μνημονίου που μετά, λόγω καρέκλας, «λούστηκαν» δίχως φόβο και πάθος! Τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσο και η ΝΔ!! Διότι και η ΝΔ εθελοτυφλεί και πετάει αρκετές φορές χαρταετό… Δεν ήξερε… Δεν γνώριζε… Και στρουθοκαμηλισμός στο έπακρον!

Αλλά ας μην ξεχνιόμαστε! Προτεραιότητα για την παρούσα κυβέρνηση τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαιτέρως των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθέτηση παιδιών… Όντως, αυτό είναι το μείζονος σημασίας πρόβλημα για τη χώρα μας… Ευτυχώς, ψηφίσθηκε…

Πρόσφατα, στη Μάνδρα με τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή χάθηκαν ζωές συνανθρώπων μας! Και στην Θεσσαλονίκη παρά τρίχα! Και πάλι λόγων των κακοτεχνιών και της άναρχης δόμησης!

Μα πως τολμάω να θίξω τέτοιο ζήτημα!

Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα ανθρώπινα δικαιώματα…

Ροή Ειδήσεων

24/06/2021 | 09:01

Καιρός: Καύσωνας και αφρικανική σκόνη – Έως 41 βαθμούς το θερμόμετρο

24/06/2021 | 08:52

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Ιουνίου

24/06/2021 | 08:47

Μονή Πετράκη: «Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν 1,5 μήνα», λέει ο δικηγόρος του

24/06/2021 | 08:32

Λευτέρης Λαζάρου: Η πρώην σύζυγός μου είναι η νονά της κόρης μου από τον δεύτερο γάμο (vid)

24/06/2021 | 08:22

Μανώλης Λιδάκης: Μετά από 35 χρόνια τα παράτησε και έφυγε από την Αθήνα!

24/06/2021 | 08:07

Survivor: Απίθανο φινάλε στο αγώνισμα ασυλίας – Με VAR πέρασε στον τελικό ο Σάκης Κατσούλης (vid)

24/06/2021 | 07:54

Μονή Πετράκη: «Ράντισε» με βιτριόλι και τον δικηγόρο του ο μαινόμενος ιερέας – Κάηκαν όλα, γυαλιά, πουκάμισα, ράσα (vid)

24/06/2021 | 07:33

Εuro 2020: Τα σπουδαία ραντεβού των «16» που… κρύβουν τρεις τελικούς!

24/06/2021 | 07:29

Χωρίς μάσκες από σήμερα – Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 28/6, τι γίνεται με μεταλλάξεις και εμβόλια

24/06/2021 | 07:23

Τα ζώδια σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου

24/06/2021 | 00:06

Euro 2020: Δεν «Χ»αλάστηκε κανείς από το 2-2 της Γαλλίας με την Πορτογαλία (ΒΙΝΤΕΟ)

24/06/2021 | 00:02

Euro 2020: Γλύτωσε στο 84′ το έμφραγμα η Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

23/06/2021 | 23:56

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

23/06/2021 | 23:47

Μονή Πετράκη: Ο Μητροπολίτης Κηφισιάς κινδυνεύει να χάσει το μάτι του

23/06/2021 | 23:25

Μονή Πετράκη: Επίθεση με βιτριόλι – Ράσα με αίματα στο πάτωμα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
«Έμπνευση για την νέα αλλαγή»
Ανδρέας Παπανδρέου – Τα αίτια μιας διαχρονικής δημοφιλίας
«Η Καρολάιν, η Δήμητρα, ο Βαγγέλης, η Ελένη…»
Σπουδές και Εργασία!
Θα αλλάξει o Μπάιντεν την Ευρώπη;
Η απειλητική «σύνοδος» τριών ειδών πληθωρισμού