Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

OPINION

Οι λίγοι πού θεωρούν τον Κουφοντίνα ήρωα είναι βουτηγμένοι στην παράνοια

Η κυβέρνηση στην υπόθεση Κουφοντίνα αυτοπαγιδεύτηκε. Τώρα πρέπει να βρει λύση. Ένας θλιβερός επίλογος στην απεργία πείνας με απώλεια ζωής θα είναι μία αρνητική εικόνα για την χώρα.

Αλλά μέχρι εκεί. Γιατί με αφορμή αυτή την υπόθεση διαπιστώνω  ότι πράγματι είμαστε δύο κόσμοι. Αυτοί πού έχουμε συγκινηθεί με το κείμενο των συγγενών των θυμάτων και αυτοί πού  συγκινούνται με έναν διαταραγμένο  δολοφόνο.

Ο οποίος φανταζόταν ότι ήταν κάτι σαν  Θεός ώστε να αποφασίζει αν έχουν δικαίωμα στη ζωή όσοι έκρινε ότι τον ενοχλούσαν. Πού μετέτρεψε την λαμπρή έννοια της επανάστασης σε ένα γκροτέσκο θρίλερ άνανδρων δολοφονιών. Πού συκοφαντήσε κάθε έννοια της Αριστεράς ταυτίζοντας την με πιστολέρο. ΝΑΙ λοιπόν είμαστε δύο κόσμοι.

Αυτή η διαίρεση δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Μόνο πού όσοι έχουμε συγκινηθεί από την κραυγή των συγγενών των θυμάτων είμαστε συντριπτική πλειοψηφία. Είτε θέλουμε να βρεθεί ομαλή διέξοδος στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα, είτε όχι. Ενώ εκείνοι οι λίγοι  πού θεωρούν τον Κουφοντίνα ήρωα είναι βουτηγμένοι μέσα στην παράνοια. Η αριστερίστικη τρομοκρατία έχει τελειώσει στην Ευρώπη. Οι σοβαροί άνθρωποι που ενεπλάκησαν κάποτε  σε αυτή την αυταπάτη   έχουν μιλήσει και γράψει με αυτοκριτική διάθεση.

Τώρα πια έχουν απομείνει μόνο οι τρελοί της Ισλαμιστικής τρομοκρατίας  και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού. Μοιάζουν και οι δικοί μας φανατικοί οπαδοί του Κουφοντίνα αρκετά με αυτούς. Ο κοινός  παρανομαστής είναι η άρνηση του Διαφωτισμού. Δηλαδή της λογικής.

*Ο Θόδωρος Μαργαρίτης είναι μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής και της Γραμματείας της πολιτικής κίνησης «Ανανεωτική Αριστερά» και το άρθρο του δημοσιεύτηκε στο Facebook

Δένδιας -Τσαβούσογλου: Ο σκοπός της επίσκεψης και ο τουρκικός αναθεωρητισμός
Φιμωμένη Βουλή σημαίνει φιμωμένη δημοκρατία
«Πειραματισμοί και εθισμοί»
Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι δήθεν είναι αναχρονιστική η πολιτική διάκριση ανάμεσα στην Δεξιά και στην πραγματική Αριστερά
Κι όμως, η Μάνια Τέκου ήταν ειλικρινής – A Tribute
Πολιτική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα