Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λευτέρης Γκιωνάκης: «Έφτασα στο σημείο να πίνω τρία γραμμάρια κοκαΐνη τη μέρα – Είμαι ένα χρόνο καθαρός»

OPINION

Μην ανησυχείτε για πρόωρες εκλογές- Θα μείνουν βιδωμένοι στις καρέκλες τους μέχρι να εισπράξουν και τον τελευταίο μισθό!

Δηλώνει ο -Μάικλ Τζι Φοξ της αριστεράς- Ν. Παππάς ότι «Τα αίτια για την καταστροφής είναι βαθιά και πάνε πίσω στο χρόνο».

Δηλώνει ο -Μάικλ Τζι Φοξ της αριστεράς- Ν. Παππάς ότι «Τα αίτια για την καταστροφής είναι βαθιά και πάνε πίσω στο χρόνο».

Γυρίζω και γω λίγο πίσω στο χρόνο και σκέφτομαι τον ΣΥΡΙΖΑ να κατατροπώνει τα αίτια της καταστροφής, με τον Λαφαζάνη υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης, την Κωνσταντοπούλου στο προεδρείο της βουλής να υπερασπίζεται τη δημοκρατία, τον Βαρουφάκη να μας προτείνει οικονομικές συναλλαγές με μενίρ και τον Καμμένο να σχεδιάζει την κατάκτηση της Μικράς Ασίας.

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης*

Έτσι, έρχεται η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Σκουρλέτη, τον Τόσκα, τον Κατρούγκαλο, τον Τσακαλώτο, υπουργούς που τους μάζεψαν από τις πλατείες όπου αισχρά δημαγωγούσαν και κυβερνούν σήμερα τη χώρα. Και μεις δεν γελάμε με την κατάντια μας επειδή γλιτώσαμε από τους προηγούμενους.

Είναι οι ίδιοι που πετροβόλησαν, λοιδόρησαν, στιγμάτισαν δια βίου και έδιωξαν με τον πιο χυδαίο και αντιδημοκρατικό τρόπο προηγούμενους πολιτικούς με πραγματικές ικανότητες.

Από τη μία βλέπεις πολιτικούς όπως ο Παπακωνσταντίνου να παραμένουν συνομιλητές πχ με την Λαγκάρντ και να συζητούν για το μέλλον της διεθνούς οικονομίας και από την άλλη βλέπεις τον Τσίπρα να τονώνει το ευρωπαϊκό του προφίλ με ομιλίες στο LSE και το κοινό να είναι Έλληνες αερομεταφερόμενοι. Ούτε ένας σοβαρός ξένος δημοσιογράφος δεν πάει να τον ακούσει. Άλλωστε τι να πει; Ό, τι φταίει ο ΣΚΑΙ;

Από τη μία είχες υπουργό ασφάλειας του πολίτη τον Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κατέβαινε και μιλούσε ο ίδιος στα ματ πριν κάθε παρέμβαση και κοιμόταν σε «ντιβάνι» στη γραμματεία σε περίπτωση αυξημένου κινδύνου και από την άλλη βλέπεις τη σημερινή κυβέρνηση και δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο σκιές.

Βέβαια, ο «Χρυσοχοΐδης δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο»! Έτσι είπαν αυτοί που δεν γνωρίζουν όχι μονάχα τι υπογράφουν αλλά ούτε 5 βασικές πολιτικές κατευθύνσεις για το πού πορεύεται ο κόσμος.

Μας κυβερνούν ένα μάτσο ιδεοληπτικοί, χωρίς αρχές, με μόνο γνώμονα την παραμονή τους στην εξουσία. Πολιτικοί που καταψήφισαν τη διαύγεια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον Καλλικράτη, την αξιολόγηση διευθυντών στο δημόσιο, τη μεταρρύθμιση στην παιδεία, την ενοποίηση των ταμείων, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και δεκάδες ακόμη αλλαγές απαραίτητες για τη χώρα. Και τώρα μιλούν με περισσή υποκρισία για συνεργασία (όπως το 2012 με το ΚΚΕ, για μια κυβέρνηση της αριστεράς -και τους έκοψαν στη μέση σε ποσοστά).

Μην ανησυχείτε για πρόωρες εκλογές. Θα μείνουν βιδωμένοι στις καρέκλες τους μέχρι να εισπράξουν και τον τελευταίο μισθό.

Όσο για μας; Δεν μπορεί να πορευόμαστε άλλο χωρίς πολιτική πυξίδα, μονάχα ορίζοντας εχθρούς· το μνημόνιο, την Μερκελ, τον νεοφιλελευθερισμό, τους Έλληνες γερμανοτσολιάδες, το παλιό, τον ΣΚΑΙ.

Δεν είναι αυτοί ο καθρέφτης της Ελλάδας. Είμαστε πολύ καλύτεροι.

* Το κείμενο του Στέφανου Παραστατίδη δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook

Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι δήθεν είναι αναχρονιστική η πολιτική διάκριση ανάμεσα στην Δεξιά και στην πραγματική Αριστερά
Κι όμως, η Μάνια Τέκου ήταν ειλικρινής – A Tribute
Πολιτική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα
Κοινωνίες των «ευτυχισμένων» άξιων ή της αξιοπρέπειας;
Μετά το 2023 η ανάκαμψη… και ΕΑΝ
Παγκόσμια Ημέρα στο “Φάσμα του αυτισμού”