Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου

OPINION

Τι θα γίνει με την Δεξιά του Κυρίου;

Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, μας μιλά για τήρηση των υγειονομικών μέτρων με θρησκευτική ευλάβεια, στη συνέχεια ανέχεται τα τελεσίγραφα του Αρχιεπισκόπου μέσα από την ΜΑΦ για διατήρηση ανοιχτών ναών τα Χριστούγεννα, ανάβει κεριά και στέκεται πλάι πλάι με τους ιερωμένος, που νοσούν ο ένας μετά τον άλλο, και εν κατακλείδι “ντύνει” με τα Θεία τη Βουλή των Ελλήνων, τότε ο συμβολισμός δεν είναι καθόλου τυχαίος.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός: 300 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 252 στην Αττική – Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης
Μήνυμα Χαρδαλιά: Όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα τόσο καλύτερα αποδίδουν

Δυστυχώς δεν κρύβεται πια η εσωτερική σύγχυση του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του.

Από την μία προβάλλουν μια οικεία εικόνα μιας Δεξιάς, βαθιά συντηρητικής, αντιδραστικής και αποστασιοποιημένης από θέματα κοινωνικοπολιτικά.

Από την άλλη παρουσιάζουν μια Δεξιά, οικονομικά νεοφιλελεύθερη, έτοιμη για την Νέα Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων, τεχνοκρατικά εκσυγχρονισμένη, ψηφιακά πρωτοπόρα, μα πάνω από όλα ανθρωποκεντρική, αφού στηρίζεται σε αγαθές αξίες και έννοιες όπως ο εθελοντισμός και η ατομική ευθύνη.

Μπορώ να συμμεριστώ έως ένα σημείο την πολιτική οπισθοχώρησης της εκάστοτε κομματικής ατζέντας, όταν πρόκειται για σύγκλιση όλων των πολιτικών δυνάμεων για το κοινό καλό της Χώρας, αλλά τον ιδεολογικό αποπροσανατολισμό εν γένει δεν τον χωρά ο νους μου.

Κάτι τέτοιο, σημαίνει ευθεία ρήξη με τον εσωτερικό σου ψυχισμό, σημαίνει σύγχυση, έλλειψη ειλικρίνειας και ευθυτενούς αντιμετώπισης της πραγματικότητας. Ιδίως όταν το δεύτερο κύμα πανδημίας στη χώρα μας θρηνεί 1.630 νεκρούς, όταν οι ΜΕΘ, με 54ο διασωληνωμένους συμπολίτες μας δεν έχουν κλίνες να εξυπηρετήσουν επόμενους νοσούντες, όταν οι πόλεις έχουν μετατραπεί σε έρημα τοπία, όταν οι επιχειρήσεις καταρρέουν και με ένα τρίτο κύμα πανδημίας προ των πυλών.

Το Θείο Σκηνικό που προβάλλουν δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος της πολιτικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο κος Μητσοτάκης με την εικόνα του μεγάλου πολέμαρχου που ζητά δημοσίως να “χτυπάμε” μόνο τον ίδιο και να αφήσουμε ήσυχους τους επιστήμονες που έχει υπό την προστασία του, πιστεύει πως έτσι θα απορροφήσει και εκτονώσει τους κραδασμούς της ανεξέλεγκτης απόγνωσης και της απελπισίας των πολιτών μιας Δημοκρατίας που είναι πιόνι των αποφάσεων των Μεγάλων Δυνάμεων.

Αν νομίζει ο κος Μητσοτάκης πως με αυτόν τον τρόπο θα επέλθει η “Μεγάλη Επανεκκίνηση” του έθνους, τότε θα συνιστούσα στο γραφείο του να προσθέσει ένα ακόμη βιβλίο, το «πού χάθηκε το μέλλον;» του διαπρεπούς Γάλλου ανθρωπολόγου, Marc Augé.

Έως τότε, όλοι οι εμείς ας κρατήσουμε ο ένας το χέρι του άλλου, ας επιστρατεύσουμε την εθελοντική μεγαλοψυχία του Θεού και υψώνοντας το κεφάλι μας στα ουράνια ας φωνάξουμε με ένα στόμα, μια ψυχή : «Θεέ μας, σώσε μας!».

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Εβδομάδα συζητήσεων για “‘άνοιγμα” της οικονομίας, αλλά μόνον εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα – Εντείνονται η πίεση στις ΜΕΘ και οι απώλειες

Καιρός: Με συννεφιά και κρύο ξεκινάει η εβδομάδα – Πού θα βρέξει

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Οι διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας …μεγάλη σημασία να γίνεται πολύπλευρα σαφης η ατζέντα θεμάτων για συζήτηση!
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία
Το δημόσιο χρήμα παράγει δημόσια αγαθά
Να εκμεταλλευθούμε επιτέλους το Ελληνοαμερικανικό λόμπι
«Η Σοφία Μπεκατώρου είναι μητέρα μου, αδερφή και κοπέλα μου»
Μήπως οι άνθρωποι του Λόγου και ίσως και κάποιοι νέοι πολιτικοί να αναπτύξουν μια κίνηση για να αλλάξουν πραγματικά όλα;