• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 00:41

Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το Κίνημα Αλλαγής μέσα από συμπληγάδες και πέρα από αυτές!

Μια πολύμηνη εκλογική διαδικασία έφτασε στο τέλος της και ένα νέο κεφάλαιο άρχισε να γράφεται στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Μια πολύμηνη εκλογική διαδικασία έφτασε στο τέλος της και ένα νέο κεφάλαιο άρχισε να γράφεται στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Νίκος Ντούρος

Μετά από δέκα χρόνια έχουμε μια ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης της ΝΔ με αυτοδυναμία και παράλληλα μια αδιαμφισβήτητη ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την κυβερνητική φθορά, ο οποίος βέβαια αναζητά την πολιτική του ταυτότητα. Πολλοί κάνουν λόγο για έναν νέο δικομματισμό, ο οποίος θυμίζει κάτι από τα παλιά. Μα τελικά, μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Αμφιβάλλω και εξηγώ…

Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν τα ποσοστά που συγκέντρωνε δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ ήταν κατώτερα του 3%, θέτοντας το θέμα εισαγωγής του στη Βουλή. Παράλληλα, η ύπαρξη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, της ΔΗΜ.ΑΡ., του ΚΙΔΗΣΟ, της Ένωση Κέντρου και της Ώρας Αποφάσεων έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για το ποιος θα ήταν ο εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα. Και όλα αυτά την ώρα που ο «αριστερός» Τσίπρας αναλάμβανε το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας.

Μετά από μια σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, οι οποίες λίγο – πολύ είναι γνωστές, η Δημοκρατική Παράταξη κατάφερε και άντεξε περνώντας μέσα από συμπληγάδες, αντιμετωπίζοντας όλους τους κακούς οιωνούς που προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να την αφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, φέρνοντας στη μνήμη ένα ξεχασμένο 89’. Φτάνοντας στο σήμερα, με μια σταθερή αύξηση των ποσοστών του, το Κίνημα Αλλαγής είναι ο μοναδικός κυρίαρχος της 3ης θέσης με το 8,1%.

Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ποσοστό για το οποίο δεν μπορεί κάποιος να θριαμβολογεί, αλλά στέλνει 2 ξεκάθαρα μηνύματα:

· Πρώτον, πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ο 3ος σταθερός πόλος ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε ένα νέο δομικά δικομματισμό ο οποίος μάλιστα να συγκρίνεται με εκείνο του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο σταθμός υποδοχής όλων εκείνων που σύντομα θα απογοητευτούν από τη κυβερνητική πολιτική και το λαϊκίστικό προσωπείο της αντιπολίτευσης, είναι η παράταξη που μπορεί να συμβάλει στην εθνική ενότητα του λαού και να καταπολεμήσει τον διχασμό που προωθούν τα δύο πρώτα κόμματα. Άλλωστε η ιστορία το έχει δείξει, πως η προοδευτική παράταξη ήταν αυτή που μετά από διαχρονικούς αγώνες το είχε πετύχει.

· Δεύτερον, είναι η βάση για μια σειρά νέων αγώνων. Προ ολίγων ημερών η Πρόεδρος του Κινήματος από το βήμα της ΚΠΕ προανήγγειλε μια σειρά εργασιών για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα που μονό αισιοδοξία μπορούσαν να γεμίσουν τη παράταξη, η οποία συνδυάστηκε με την επιλογή νέων ατόμων σε καίριες θέσεις. Οι όποιοι αγώνες και εργασίες θα έχουν στόχο τρείς πολύ βασικούς πυλώνες. Πρώτα απ’ όλα την Ελλάδα. Δίπλα σε κάθε

πολιτική που ενώνει τους Έλληνες και ισχυροποιεί τη θέση της στην Ευρώπη. Δεύτερον, τη Δημοκρατία, απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία της κυβέρνησης. Και τέλος, τα δικαιώματα του πολίτη, για την υπεράσπιση των ανισοτήτων και την υπεράσπιση των συμφερόντων του.

Αδιαμφισβήτητα, ο δρόμος που πρέπει να πορευτεί το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας, και είναι μοναχικός. Με μοναδικό συνεπιβάτη τις θέσεις του, ασκώντας μια σοβαρή αντιπολίτευση, θέτοντας επί τάπητος όλα τα θέματα που πληγώνουν τη πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Η Σοσιαλδημοκρατία θα είναι το αντίβαρο στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της δεξιάς και τον άκρατο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Έως ότου ο ελληνικός λαός δώσει και πάλι τη δύναμη στην Προοδευτική Παράταξη να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης.

Γιατί, «το ερώτημα δεν είναι ποιος θα μας το επιτρέψει, αλλά ποιος θα μας σταματήσει»!

*Ο Νίκος Σ. Ντούρος είναι Τραπεζικό στέλεχος, Γραμματέας ΤΟ Παπάγου-Χολαργού και μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής

Send this to a friend